UA

Notícies i esdeveniments

Notícies 2015

La família del pintor Llorenç Pizà dóna dos quadres de l'artista al Museu de la Universitat d'Alacant
21.12.2015
Magdalena Soler i Maria Pizà, dona i filla respectivament del pintor Llorenç Pizà, han donat dos dels quadres del desaparegut artista al Museu de la Universitat d'Alacant, unes obres que ara passaran a formar part de la col·lecció permanent del MUA.
Més informació
 
El Museu de la Universitat d'Alacant obrirà tots els diumenges de l'any
18.12.2015
La Universitat d'Alacant amplia els dies d'obertura del seu Museu, que ara obrirà també tots els diumenges de l'any. El Nadal serà el punt de partida d'aquesta nova oferta, amb l'objectiu de facilitar que qualsevol ciutadà que ho desitge puga contemplar les diferents exposicions el dia de descans,
Més informació
 
Comencen els Concerts de Nadal de l'OFUA en el seu X Aniversari
16.12.2015
L’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant, sota la direcció del seu director titular i artístic, Mihnea Ignat, inicia el tradicional cicle de Concerts de Nadal que enguany adquireix un caràcter especial en la celebració del seu X aniversari.
Més informació
 
Acte d'inauguració de l'IV Master d'Interpretació de Guitarra Clàssica
16.12.2015
El pròxim 8 de gener s'inaugura la quarta edició del Màster en Interpretació de Guitarra Clàssica. Antics alumnes del Màster oferiran un petit recital de guitarra.
Més informació
 
El MUA i la Fundació Bancaixa inauguren l'exposició Estudis d'Art
11.12.2015
La Universitat d’Alacant i la Fundació Bancaixa han inaugurat l'exposició “Estudis d’Art”, que estarà oberta al públic al MUA fins al 16 de gener del 2016. La mostra és fruit del treball conjunt del periodista i escriptor valencià Martí Domínguez i el fotògraf Jesús Ciscar.
Més informació
 
El simulador de Fórmula 1 que t'ajuda a trobar faena
01.12.2015
Més de cinc-cents estudiants de la Universitat d'Alacant està previst que participen, al llarg d'aquesta setmana, en el Motorhome que Santander Universitats ha instal·lat a l'esplanada situada al costat del rellotge de sol del campus de Sant Vicent en la seua gira RedBox per diferents ciutats espanyoles.
Més informació
 
Una instal·lació dels alumnes d'Arquitectura de la UA tanca l'any en homenatge a Sempere en el MUA
01.12.2015
Els alumnes de 5è d’Arquitectura de la Universitat d’Alacant, sota la supervisió i la coordinació del professor Antonio Macià, han fet una performance (intervenció) com a colofó de les activitats realitzades en el MUA en honor a Eusebio Sempere, titulada "OP Art. La mirada de Sempere"
Més informació
 
La UA participa en la jornada en el Museu Arqueològic Nacional dedicada als resultats de les excavacions del Bou Ferrer
27.11.2015
Mónica Martí Sempere, vicerectora de Planificació Econòmica de la Universitat d'Alacant, José Antonio Moya, del Taller d'Imatge de la Fundació General de la UA, i Jaime Molina Vidal, investigador i arqueòleg de la UA, participaven ahir, dijous 26 de novembre de 2015, en la jornada dedicada al projecte d'excavació del derelicte Bou Ferrer.
Més informació
 
La Universitat d'Alacant acull la iniciativa Motorhome del Banc de Santander per a fomentar l'ocupació juvenil
27.11.2015
El programa preveu dues jornades de competició en un simulador de Fórmula 1 i altres dues d’entrevistes de treball amb estudiants
Més informació
 
El Museu Arqueològic Nacional exhibeix des d'avui un lingot de plom del derelicte de Bou Ferrer
26.11.2015
La peça, gravada amb la llegenda IMP(erator) GER(manicus) AVG(ustus), podria pertànyer a Neró, i és la de més pes coneguda de l'època. La troballa del costat de la nau en la darrera campanya arqueològica anual, els resultats de la qual s'han presentat avui a Madrid, la converteix en el mercant romà de més port estudiat fins avui.
Més informació
 
El MUA presenta la jornada "Mentre dormíem: visualitats extremes davant de la violència de gènere i el feminicidi"
24.11.2015
Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que té lloc cada 25 de novembre, el Museu de la Universitat d’Alacant (MUA), presenta els dies 24 i 25 de novembre, a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant, Ramón y Cajal, 4, la jornada titulada “Mentre dormíem: visualitats extremes enfront de la violència de gènere i el feminicidi”.
Més informació
 
La UA i els clubs Rotaris Alacant i Alacant Port presenten el seu Concert Solidari de Nadal
16.11.2015
La Universitat d'Alacant ha presentat aquest matí en roda de premsa la quarta edició del Concert de Nadal Rotary-UA, que interpretarà l'Orquestra Filharmònica de la UA sota la direcció del seu director titular i artístic Mihnea Ignat. Igual que les passades edicions, el concert serà a benefici de Càritas i se celebrarà el 19 de desembre a l'Auditori de la Diputació d'Alacant (ADDA), a les 20 hores. La cita coincideix amb el desè aniversari de l'OFUA.
Més informació
 
El MUA llança la desena convocatòria d'Arts Visuals "Mulier, Mulieris"
13.11.2015
El Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) acaba de fer una nova convocatòria d’Arts Visuals “Mulier, Mulieris”, una iniciativa consolidada que enguany arriba a la desena edició.
Més informació
 
El MUA acull l'exposició "La Gloriosa"
13.11.2015
La mostra reuneix vint-i-tres cartells de guerra i trenta-cinc fragments de llibres de memòries dels homes que van formar part de la Força Aèria de la República Espanyola "La Gloriosa"
Més informació
 
Convocatòria d'ajudes a la formació musical per al curs 2015/16
13.11.2015
Es convoquen 60 ajudes a la formació musical (3 d'elles de mitja dedicació) per als músics que siguen membres titulars de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant, d'acord amb la distribució arreplegada en l'annex a la present convocatòria.
Més informació
 
La UA es bolca en l'eradicació de la Violència contra les Dones
12.11.2015
La Universitat d'Alacant llança la seua campanya «Retallant estereotips. Siluetes per la igualtat i contra la violència de gènere», fruit d'un taller realitzat per la unitat didàctica del MUA.
Més informació
 
Obres de l'última etapa artística de José Gallego s'exposen en el MUA amb "La fragilitat de la llum"
12.11.2015
El Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) acull en primícia una selecció de l’última etapa de la producció artística del reconegut artista càntabre establit a Elx José Gallego, amb l’exposició “La fragilitat de la llum”.
Més informació
 
La Universitat analitza la protecció de varietats vegetals en el marc de la propietat industrial
10.11.2015
El màster Magister Lvcentinvs organitza el dimecres 11 i dijous 12 un seminari de dos dies amb especialistes comunitaris en propietat industrial i obtenció de varietats vegetals
Més informació
 
Els gravats de Rafael Llorens Ferri arriben al MUA
10.11.2015
El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) inaugura l'exposició monogràfica de gravats de Rafael Llorens Ferri, que estarà oberta al públic fins al 20 de desembre a la sala polivalent.
Més informació
 
La Universitat d'Alacant obri la convocatòria de la VI edició del programa Yuzz Alacant "Joves amb talent"
05.11.2015
El programa Yuzz és una iniciativa del Banco Santander i està coordinat a Alacant per l’Observatori d’Inserció laboral de la Universitat d’Alacant. A més, té la col·laboració d’ua:emprèn, la Fundació General de la Universitat d’Alacant, el CEEI Elx, CEEI Alcoi, Europa House, Fundeun i Impulsa Alacant. Per aquest programa, de caràcter eminentment pràctic, han passat els fundadors d’algunes iniciatives d’emprenedoria de gran èxit internacional.
Més informació
 
"Talent és Trending Topic. Experiències d'empreses i Professionals"
05.11.2015
Dijous que ve 19 de novembre de 2015, d'11:00 a 13:00, en el Saló de Graus de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d'Alacant, durem a terme la jornada "Talent és #TrendingTopic. Experiències d'empreses i Professionals".
Més informació
 
Els alumnes Summa Cum Laude del Màster de Guitarra Clàssica ofereixen un recital a l'ADDA
04.11.2015
L’Auditori Provincial de la Diputació d’Alacant (ADDA) serà l’escenari del concert de guitarra clàssica que oferiran els alumnes Summa Cum Laude del Màster d’Interpretació de Guitarra Clàssica de la UA, el pròxim divendres 13 de novembre a les 20 hores. L’austríac Christian Haimel i el mexicà Misael Barraza van rebre les qualificacions màximes del màster i interpretaran obres de Bach, Brouwer, Antonio José i Joaquín Rodrigo.
Més informació
 
El MUA inaugura l'exposició "Retroconsoles Alacant 2015"
29.10.2015
La mostra estarà oberta al públic fins al dissabte 31, dia de la jornada Retroconsoles, per a la qual s'ha dissenyat un ampli programa d'activitats
Més informació
 
Planificació, formació i idiomes, les claus per a cercar treball a Europa
26.10.2015
"Ocupa’t a Europa" és el títol descriptiu que portava la jornada que aquest dijous s’ha desenvolupat a la Universitat d’Alacant i que tenia com a objectiu posar negre sobre blanc totes les qüestions importants que ha de tenir en compte algú que vulga cercar treball en algun país d’Europa.
Més informació
 
Visites EXPRESS al MUA (Museu Universitat d'Alacant)
16.10.2015
Si vols conèixer les noves exposicions programades en el MUA et convidem a les nostres visites exprés. Són visites guiades gratuïtes, amb una durada de 25 minuts i dirigides a tota la comunitat universitària.
Més informació
 
Conferència sobre "Análisis y efectos de la reciente reforma del IRPF" a la Universitat d'Alacant
15.10.2015
La ponència es troba dins de l'Acte de clausura de la XVIII i obertura de la XIX edició del màster en Tributació. El lloc on es farà l’acte serà la sala d’actes de l'edifici Germà Bernàcer.
Més informació
 
Jornada "Empléate en Europa" (23 d'octubre)
13.10.2015
Jornada gratuïta d'introducció a la cerca d'ocupació i adaptació professional a Europa, de la mà dels principals agents encarregats d'aquesta tasca.
Més informació
 
Cerimònia d'obertura de la XXII Edició del Magister Lvcentinvs
08.10.2015
La Cerimònia d'Obertura de la XXII Edició del Magister Lvcentinvs, Master en Propietat Industrial i Intel·lectual corresponent al curs acadèmic 2015-2016, tindrà lloc el dimarts 13 d'octubre de 2015 a les 19h00 en el Saló d'Actes de l'Edifici Germà Bernàcer de la Universitat d'Alacant
Més informació
 
EL MUA inaugura l'exposició + PLUS
01.10.2015
La UA i la Fundació General (UAFG) van convocar a través del MUA un programa de residències formatives en art contemporani amb la intenció de fomentar la creació, augmentar la formació, promoure la investigació i generar contactes entre professionals del sector. Mitjançant una convocatòria pública es van seleccionar cinc artistes que van fer un projecte artístic entre el 13 i el 25 de juliol a les instal·lacions del MUA. El resultat d’aquest treball forma l’exposició + PLUS.
Més informació
 
La Universitat acull dues master class sobre patents a Espanya i Europa
18.09.2015
El màster en Propietat Industrial i Intel·lectual, Magister Lvcentinvs, ofereix aquest divendres dues master class a la sala de graus de la Facultat de Dret, a partir de les 11.30 hores, amb la participació del vicepresident de l'Oficina Europea de Patents...
Més informació
 
Orquestra Filharmònica de la UA: proves d'accés 2015
18.09.2015
¿T'agrada la música i desitges formar part d'una orquestra de formació? No deixes passar l'oportunitat de gaudir amb músics de diferents nacionalitats i participa del projecte de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant. Podràs obtenir crèdits de lliure elecció i rebre ajudes a la formació musical.
Més informació
 
El MUA s'uneix a la celebració del 75è aniversari de l'Hospital Suec-Noruec d'Alcoi amb una exposició
16.09.2015
La mostra, que estarà oberta al públic fins al 21 d’octubre, recorda la gesta solidària de Suècia i Noruega amb el poble espanyol durant la Guerra Civil amb un apartat històric i obra d’Antoni Miró
Més informació
 
El MUA dedica una exposició al teatre romanès del segle xix
14.09.2015
L'exposició, que estarà oberta al públic fins al 22 d'octubre, mostra el patrimoni del Museu de la Literatura de Iasii, i reuneix setanta cartells i fotografies que posen de manifest la dimensió internacional de la cultura romanesa i de la ciutat de Iasi, capital de Moldàvia entre 1564 i 1862. En el segle xix, la ciutat comptava amb la presència de companyies teatrals i actors d'altres països europeus, sobretot de França i Itàlia.
Més informació
 
Col·loqui amb John Strasberg sobre el Procés Creatiu Orgànic en la Universitat d'Alacant
14.09.2015
El director, dramaturg, actor i professor John Strasberg, participarà en el Col·loqui el "Procés Creatiu Orgànic" divendres que ve 18 de setembre de 2015, a les 12.30 hores, en el Centre d'Estudis Mario Benedetti de la UA. L'activitat s'emmarca dins de l'Acte de presentació del títol d'Expert, Especialista i Màster en Art Dramàtic Aplicat de la Universitat d'Alacant.
Més informació
 
El MUA inaugura el curs acadèmic amb les pintures realistes del xilè Guillermo Muñoz Vera
11.09.2015
El Museu de la Universitat d’Alacant comença el calendari expositiu programat per al nou curs acadèmic, amb la mostra de l’artista xilè “Guillermo Muñoz Vera. Pintures 2008-2015”.
Més informació
 
Conferència de Juan Garcés i inauguració de l'exposició del pintor Muñoz Vera al MUA
10.09.2015
El Museu de la Universitat d'Alacant acull aquest divendres, 11 de setembre, la conferència de Joan Garcés (assessor personal del president Salvador Allende) sobre 'El significado del 11 de septiembre en España (Barcelona) y América (Santiago de Chile, N. York)'. Després de la conferència sera inaugurada l'exposició del pintor 'Muñoz Vera (2007-2015)'.
Més informació
 
La Fundació Peláez renova el seu compromís amb l'OFUA, que enguany celebra el desè aniversari
09.09.2015
Recentment recuperada dels actes de celebració del seu desè homenatge, que han tingut lloc al llarg del curs escolar 2014-15, la Fundació Peláez, ha renovat aquest matí el seu compromís de mecenatge amb l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant que, aquest 2015, farà els seus deu anys de vida.
Més informació
 
La Universitat d'Alacant entrega la recaptació del concert solidari de la OFUA a APSA
23.07.2015
La Universitat d'Alacant ha fet lliurament de la recaptació del Concert Solidari de Fogueres que l'Orquestra Filharmònica de la UA va oferir en l'Auditori Provincial de la Diputació d'Alacant a benefici de l'Associació Pro Deficients Psíquics de la Província d'Alacant (APSA).
Més informació
 
El MUA acull sis conferències formatives de creació i recerca artística
13.07.2015
Desde el martes 14 de julio y hasta el miércoles día 22, el Museo de la Universidad de Alicante acogerá seis conferencias formativas en el marco del programa de residencias formativas de creación e investigación en arte contemporáneo “PLUS”, impulsado por la Universidad de Alicante y su Fundación General.
Més informació
 
La Universitat d'Alacant lliura la recaptació del concert benèfic de l'OFUA patrocinat per Hidraqua al Banc d'Aliments
10.07.2015
El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar i el director general d’Hidraqua, Francisco Bartual, han fet lliurament al director de Banc d’Aliments, Juan Vicente Peral, del xec amb la recaptació del concert oferit per l’Orquestra Filharmònica de la UA el passat 6 de juny en l’ADDA.
Més informació
 
La OFUA ofereix a Serenates el segon concert dins de les jornades SINERGIA
30.06.2015
La Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant, que dirigeix Mihnea Ignat, és la segona que actua en Serenates amb motiu de les jornades SINERGIA, un projecte de la Universitat de València per a la creació d’una xarxa espanyola d’orquestres universitàries.
Més informació
 
La UA selecciona cinc artistes per a realitzar un projecte artístic en el Museu de la Universitat d'Alacant
30.06.2015
El programa de residències formatives de creació i recerca en art contemporani PLUS, impulsat per la Universitat d'Alacant i la seua Fundació General, ha seleccionat en la primera convocatòria cinc propostes artístiques d'un total de vint-i-nou projectes per a realitzar un projecte artístic en les instal·lacions del Museu de la Universitat d'Alacant (MUA).
Més informació
 
Comencen els Cursos d'Estiu "Rafael Altamira" de la Universitat d'Alacant
30.06.2015
Dimecres 1 de juliol comença una nova edició dels Cursos d’Estiu “Rafael Altamira” de la UA, amb un acte inaugural en el jaciment arqueològic de l’Alcúdia. La UA ha dissenyat un ampli programa d’activitats culturals entorn dels Cursos d’Estiu
Més informació
 
Resolució de la Convocatòria de residències formatives de creació i investigació artística PLUS
29.06.2015
Resolució del Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística per la qual es fan públics els acords de la Comissió per a la selecció de propostes a la Convocatòria de Residències Formatives de Creació i Investigació Artística “PLUS”
Més informació
 
El màster en Interpretació de Guitarra Clàssica de la UA clausura el curs amb un cicle de concerts
15.06.2015
La tercera edició del màster en Interpretació de Guitarra Clàssica de la UA conclou la setmana vinent amb un cicle de concerts de clausura, a càrrec dels alumnes que aquest any han format part del màster.
Més informació
 
El MUA premia cent quatre escolars en el XV Concurs de Tallers Didàctics
12.06.2015
L'Àrea Didàctica del MUA compleix quinze anys de funcionament durant els quals ha organitzat activitats i visites guiades a més de dues-centes cinquanta exposicions en les quals han participat més de setanta mil persones
Més informació
 
Pintura i fils formen "De l'espai filat", una original mostra de Mónica Jover en el MUA
04.06.2015
El Museu de la Universitat d'Alacant inaugura l'exposició de Mónica Jover, «De l'espai filat», el dijous 4 de juny de 2015 a les 19.00h, en la sala Sempere del MUA. Oberta al públic fins al pròxim 25 de juliol, la mostra de l'artista es caracteritza per una mescla subtil de pintura i fils.
Més informació
 
El MUA convoca per primera vegada el programa de residències formatives PLUS
28.05.2015
La Universitat d'Alacant i la seua Fundació General convoquen a través del Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) un programa de residències formatives de creació i investigació en art contemporani. PLUS es durà a terme del 13 al 25 de juliol de 2015.
Més informació
 
L'Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA) oferirà cinc concerts d'estiu sota la direcció de Mihnea Ignat
28.05.2015
El vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d'Alacant, Carles Cortés, ha presentat aquest matí en roda de premsa el Cicle de Concerts d'Estiu de l'Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA), acompanyat pel seu director titular i artístic, Mihnea Ignat.
Més informació
 
Experts exposen en la UA els últims avanços i estudis en el sector òptic-optometrista i oftalmológic
20.05.2015
Docents, investigadors i professionals de gran prestigi del sector òptic optometrista i oftalmològic procedents de diferents punts d'Espanya es reuneixen divendres pròxim, 22 de maig, en la Universitat d'Alacant en Optoinnova 2015.
Més informació
 
Els alumnes del màster en Interpretació de Guitarra Clàssica oferiran un cicle de concerts durant el mes de maig
15.05.2015
Els alumnes del màster en Interpretació de Guitarra Clàssica de la Universitat d'Alacant actuaran en cinc concerts durant el mes de maig, amb obres de músics famosos en diferents seus universitàries de la província els dies 16, 17, 19, 21 i 23.
Més informació
 
"Chemins de fer, chemins de sable: les Espagnols du Transsaharien" nova exposició del MUA
15.05.2015
Les fotografies de Carmen Ródenas protagonitzen la nova exposició del MUA «Chemins de fer, chemins de sable: les Espagnols du Transsaharien», que estarà oberta al públic fins al 8 de juny, en la sala El Cub.
Més informació
 
Convocatòria d'ajudes a la formació musical per al curs 2014/15 (tercera trobada)
15.05.2015
Es convoquen 47 ajudes a la formació musical per als músics que siguen membres titulars de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant, d'acord amb la distribució arreplegada en l'annex a la present convocatòria.
Més informació
 
La UA presenta els Cursos d'Estiu Rafael Altamira amb importants novetats
14.05.2015
La Universitat d'Alacant ha presentat aquest matí els Cursos d'Estiu "Rafael Altamira" amb una oferta basada en la incorporació d'importants novetats i una clara aposta per la internacionalització.
Més informació
 
Dia internacional dels museus 2015 (MUA)
13.05.2015
Consulta les activitats que el Museu de la Universitat d'Alacant ha preparat per a aquest dia.
Més informació
 
La Marató d'Ocupació de la Universitat d'Alacant registra una massiva participació en la dissetena edició
08.05.2015
La Universitat d'Alacant ha celebrat aquest dijous, 7 de maig, la XVII Edició de la Marató d'Ocupació i Autocupació que cada any s’organitza en el campus alacantí amb l'objectiu de posar en contacte els estudiants universitaris amb empreses, associacions i institucions.
Més informació
 
La Universitat d'Alacant celebra dijous el XVII Marató d'Ocupació i Autoocupació
06.05.2015
Més de 48 estands, entre empreses i institucions, participaran el pròxim dijous 7 de maig en la XVII Marató d'Ocupació i Autoocupació de la Universitat d'Alacant, que tindrà lloc en el vestíbul de l'aulari II del campus.
Més informació
 
La Universitat d'Alacant entrega el "xec solidari" a la Fundació Pro Tutela d'Alacant
05.05.2015
La Fundación Alicantina Pro Tutela de la Comunitat Valenciana, ha rebut, aquest dilluns, l'import de la recaptació del concert solidari de l'Orquestra Filarmònica de la Universitat d'Alacant (OFUA).
Més informació
 
Triatló d'Idees Empresarials (7 de maig)
30.04.2015
Dins de la XVII Marató d'Ocupació i Autoocupació de la Universitat d'Alacant tindrà lloc la realització d'un concurs que pretén donar estímul a la ideació empresarial entre els estudiants universitaris.
Més informació
 
El MUA i el Juan Gil Albert inauguren nova edició de les Trobades d'Art Contemporani
28.04.2015
La Universitat d'Alacant i l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil Albert inauguren una nova edició de les Trobades d'Art Contemporani (EAC), dijous pròxim, 30 d'abril, a les 19 hores, a la sala El Cub del MUA. La mostra estarà oberta al públic fins al 25 de juliol.
Més informació
 
El Taller d'Imatge de la UA participa en el Projecte EcoAfrik
27.04.2015
El Taller d'Imatge de la Universitat d'Alacant es desplaçarà els dies 3, 4 i 5 de maig a Vigo per a realitzar, juntament amb l'equip científic del Projecte EcoAfrik (Biodiversity of African Benthic Ecosystem), un audiovisual amb la investigació que es desenvolupa en els laboratoris de la Universitat de Vigo i de l’Institut Espanyol d'Oceanografia.
Més informació
 
La Universitat d'Alacant anuncia la convocatòria per a la quarta edició dels premis IMPULS
27.04.2015
En el marc del programa institucional ua:emprèn, la Universitat d'Alacant (UA) i la Fundació Parc Científic d'Alacant de la Comunitat Valenciana (FPCA) anuncien que fins al 8 de maig de 2015 es podran presentar sol·licituds per a la IV edició dels premis IMPULS.
Més informació
 
Gran èxit de públic en el curs sobre Museus i Educació de la UA
24.04.2015
El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) ha clausurat un curs específic sobre museologia centrat en «museus i educació», amb una gran acollida i èxit de públic.
Més informació
 
L'OAMI i la Universitat d'Alacant signen un acord per a participar en un programa de pràctiques en matèria de propietat intel·lectual
01.04.2015
S'oferiran estudis sota el segell Paneuropeu i els estudiants amb millors expedients del Magister Lvcentinvs podran fer pràctiques en l'organisme europeu
Més informació
 
XVII Marató d'Ocupació y Autoocupació (7 de maig)
31.03.2015
Des del Vicerectorat d'Estudiants de la Universitat d'Alacant, a través del Gabinet d'Iniciatives Per a l'Ocupació GIPE i de l'Observatori d'Inserció Laboral, celebrarem el pròxim 7 de Maig de 2015 la dessetena edició de la fira d'ocupació i autoocupació universitaria, "Maratón d'Ocupació i Autoocupació", en el Hall de l'Aulari II de la Universitat d'Alacant
Més informació
 
La revista National Geographic Historia publica la primera ortofoto feta pel Taller d'Imatge de la UA del Bou Ferrer
30.03.2015
La revista National Geographic Historia, en l’últim número d’abril de 2015, publica el reportatge del derelicte del Bou Ferrer, amb la primera ortofoto de la campanya passada, que ha fet el Taller d’Imatge de la Universitat d’Alacant juntament amb l’equip de Patrimoni Virtual de la UA
Més informació
 
Comencen els concerts de primavera de l'Orquestra Filharmònica de la UA amb el pianista Enrique Lapaz Lombardo
17.03.2015
Bajo la dirección de Mihnea Ignat, la OFUA ofrecerá tres conciertos en Cocentaina, en el ADDA a beneficio de la Fundación Tutela y, por tercera vez, en el Auditorio de Zaragoza
Més informació
 
Jornades "Mediació en contextos interculturals amb persones d'altres països"
16.03.2015
Els dies 26 i 27 de març de 2015 tindran lloc les Jornades de Mediació en contextos interculturals amb persones d'altres països en la Sala Multimèdia de l'Edifici de Rectorat de la Universitat d'Alacant.
Més informació
 
El MUA inaugura una nova edició de l'exposició "Mulier, mulieris"
11.03.2015
Emmarcada dins del programa d'actes de la Universitat d'Alacant entorn del Dia Internacional de la Dona, i amb el suport de la Unitat d'Igualtat, el MUA inaugura una nova edició de l'exposició «Mulier, mulieris» a la sala Sempere. Cent trenta-nou propostes artístiques han concorregut a la IX Convocatòria d'Arts Plàstiques i s'exposen quinze obres seleccionades pel jurat
Més informació
 
PhotoAlacant arriba al MUA amb "Urlaub", d'Irene Cruz
10.03.2015
«Urlaub» és el títol de l'última sèrie fotogràfica d'Irene Cruz, que arriba a la sala polivalent del Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) integrada en el festival internacional de fotografia PhotoAlacant.
Més informació
 
La UA i la Direcció d'Afers Culturals de Xile inauguren l'exposició "Raúl Zurita. Escriptura material" en el MUA
04.03.2015
El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, ha inaugurat l'exposició «Raúl Zurita. Escriptura material», com a part dels actes en homenatge al poeta xilè que la UA duu a terme durant tota aquesta setmana, organitzats pel Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti.
Més informació
 
Convocatòria d'ajudes a la formació musical per al curs 2014/15 (segona trobada)
25.02.2015
Es convoquen 53 ajudes a la formació musical per als músics que siguen membres titulars de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant, d'acord amb la distribució arreplegada en l'annex a la present convocatòria.
Més informació
 
La UA organitza el taller "Models de Negoci i Pla d'Empresa"
24.02.2015
La Universitat d'Alacant organitza el taller titulat Models de Negoci i Pla d'Empresa, trobada organitzada en el marc del programa ua:emprèn, que té com a objectiu facilitar als assistents coneixements, eines i destreses experimentals per a la confecció, en paral·lel, dels models narratiu i financer d'una idea de negoci, com a base d'un pla de negoci.
Més informació
 
El director i dramaturg John Strasberg imparteix classes en el màster d'Art Dramàtic Aplicat de la Universitat d'Alacant
23.02.2015
John Strasberg, director, dramaturg, actor i professor, va concedir una roda de premsa divendres passat 20 de febrer de 2015, prèvia a les classes magistrals que començava a impartir divendres i dissabte, dins del nou màster en Art Dramàtic Aplicat, recentment iniciat aquest curs com a títol propi de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant.
Més informació
 
La UA lliura la recaptació del concert solidari de l'OFUA a Càritas
18.02.2015
La Universitat d’Alacant, a través del rector, Manuel Palomar, ha lliurat, aquest dimarts, la recaptació del concert solidari de Nadal que l’Orquestra Simfònica de la UA va oferir el passat mes de desembre a l’Auditori de la Diputació Provincial d’Alacant, al director de Càritas Alacant, Jaime Pérez Pérez, un total d’onze mil dos-cents vuitanta euros.
Més informació
 
L'Orquestra Filharmònica de la UA, sota la direcció de Mihnea Ignat, oferirà tres concerts de Primavera al costat del pianista Enrique Lapaz Lombardo
17.02.2015
La Universitat d’Alacant oferirà tres “Concerts de Primavera” a càrrec de l’Orquestra Filharmònica (OFUA), dirigida per Mihnea Ignat, acompanyada en aquesta edició primaveral pel reconegut pianista Enrique Lapaz Lombardo com a solista.
Més informació
 
El MUA dedica una jornada a Sempere amb "Punt i Seguit"
12.02.2015
Emmarcada en els actes en homenatge a Eusebi Sempere dissenyats per la UA en el 30 aniversari de la seua mort, el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) ha programat la jornada «Punt i Seguit», que tindrà lloc dijous, 12 de febrer, de 17 a 20.30 hores.
Més informació
 
La UA organitza el taller "Creativitat i ideació empresarial"
09.02.2015
Amb l’objectiu d’estimular l’esperit emprenedor entre alumnes i investigadors, la Universitat d’Alacant ha organitzat el taller titulat “Creació i ideació empresarial”, que tindrà lloc dijous que ve, 12 de febrer, a les 16:30 hores, a l’aula GB/1003 de l’Edifici Germà Bernàcer de la UA.
Més informació
 
Maquetes de construcció d'estructures formen la nova exposició del MUA "Structural point"
05.02.2015
L'exposició forma part de les activitats programades en el Mes Cultural de l'Escola Politècnica Superior
Més informació
 
El MUA exposa en "Temps de Guerra" el llegat de Tomás Ferrándiz
30.01.2015
El Museu de la Universitat d’Alacant inaugura la nova exposició “Temps de Guerra (1936-1939)”, el pròxim dilluns 2 de febrer a les 19 hores en la sala El Cub. Aquesta mostra suposa la recuperació del llegat artístic de l’escultor, pintor i il·lustrador Tomàs Ferrándiz, gràcies al treball dut a terme pel galerista José de la Mano. Al final de la inauguració del dilluns que ve, la cantant i actriu Núria Feliu oferirà el recital “Poemes patriòtics”, acompanyada pel quartet Mare Nostrum de la UA
Més informació
 
Comença la celebració de l'Any Sempere en el MUA
27.01.2015
S'inauguren dos de les tres exposicions que la UA ha preparat per a homenatjar a l'artista. "60 anys de Geometria" i "La llum del Mare Nostrum" s'obrin al públic amb peces de la Col·lecció Ars Citerior
Més informació
 
La II Trobada ACTUA reunirà 30 experts que col·laboraran de forma altruista en la creació d'empreses
27.01.2015
Una trentena de professionals del món de l’empresa i experts de la Universitat d’Alacant (UA) col·laborarà de forma altruista com a mentors en la segona edició d’ACTUA, que organitza la UA. La trobada tindrà lloc els dies 28, 29, 30 i 31 de gener en la Facultat d’Econòmiques, situada en el campus de Sant Vicent del Raspeig.
Més informació
 
El MUA inaugura l'exposició «Sobre paper», integrada per obres de la Col·lecció Tomás Ruiz
26.01.2015
El col·leccionista, crític, activista cultural i exgalerista Tomás Ruiz ha dut a terme un intens exercici col·leccionista durant més de quaranta anys. Durant aquest temps, Tomás Ruiz ha anat acumulant dibuixos, aquarel·les i altres obres que tenen com a suport bàsic el paper, que ara integren l'exposició «Sobre paper».
Més informació
 
Els alumnes del màster d'Interpretació de Guitarra Clàssica oferiran quinze concerts per tota la província en les seus de la UA
22.01.2015
Els alumnes del tercer màster en Interpretació de Guitarra Clàssica de la Universitat d'Alacant oferiran quinze concerts per tota la província, amb actuacions a les seus universitàries d'Alacant, Cocentaina, la Nucia, Biar, Xixona, Montfort, Benissa, Oriola, Villena i Saix.
Més informació
 
Hidraqua, nou patrocinador de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant
20.01.2015
L’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant (OFUA) té un nou patrocinador, Hidraqua, entitat que se suma a aquest projecte musical.
Més informació
 
Curs intensiu "Introducció al Procés Creatiu Orgànic Actoral" amb John Strasberg
14.01.2015
Curs intensiu de 20 hores (2 crédits ECTS) impartit per John Strasberg, actor, director, productor i escriptor, que ha treballat amb Paul Newman, Al Pacino, Marilyn Monroe, Dustin Hoffman, Robert DeNiro, Harvey Keitel i Elia Kazan, entre molts uns altres.
Més informació
 
Comença la tercera edició del Màster d'Interpretació de Guitarra Clàssica
08.01.2015
La nova Seu de la Universitat d’Alacant, en el carrer Sant Ferran 40, acull demà divendres 9 de gener a les 18:00 hores la inauguració de la tercera edició del Màster d’Interpretació de Guitarra Clàssica de la UA.
Més informació
 
El MUA analitza la creació d'Art Contemporani a Alacant en la jornada Utòpica
07.01.2015
El Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) comença l’any amb una nova proposta cultural que s’endinsarà en l’anàlisi i la reflexió de la creació d’Art Contemporani a la província d’Alacant: la Jornada Utòpica.
Més informació
 
Compartir en...Compartir en Facebook Compartir en Twitter

Fundació General de la Universitat d'Alacant


Edifici Germá Bernácer (soterrani)
Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent, s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: +34 965 90 98 00
Fax: +34 965 90 98 10
Email: uafg@ua.es

Agència de Colocació autoritzada amb el nº 1000000006.

Per a més informació: uafg@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: informatica@uafg.es

© Fundació General de la Universitat d'Alacant (UAFG) - CIF: G53738308

 

 

Aquesta web utilitza cookies…+info