Comencen els Cursos d'Estiu "Rafael Altamira" de la Universitat d'Alacant

El pròxim dimecres 1 de juliol, començarà una nova edició dels Cursos d’Estiu “Rafael Altamira” de la UA, amb un acte inaugural que tindrà lloc en el jaciment arqueològic de l’Alcúdia, a les 20:30 hores

La UA ha dissenyat un ampli programa d’activitats culturals entorn dels Cursos d’Estiu

 

Cursos_Estiu2015

Alacant, 29 de juny de 2015

Els Cursos d’Estiu de la Universitat d’Alacant "Rafael Altamira" començaran dimecres que ve 1 de juliol, amb un Acte Inaugural que tindrà lloc a les 20:30 hores en l’espai central del Parc Arqueològic de l´Alcúdia.

El rector de la UA, Manuel Palomar, presidirà un acte que tindrà l’assistència del vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, la coordinadora acadèmica dels Cursos d’Estiu, Catalina Iliescu, Eva Valero, directora del Secretariat de Seus Universitàries, directors de cursos i seus universitàries, i patrocinadors dels cursos. Al final de la inauguració oficial dels cursos, està prevista l’actuació musical de Mara Aranda en concert amb el seu últim espectacle “Mare Nostrum” acompanyada per Jota Martínez, Abel García, Sacha Gotowtschikow i la Coral de la Universitat d’Alacant. Mara commemora amb aquesta proposta els 25 anys sobre l’escenari. Seguidament s’oferirà una degustació de delícies romanes, a les 22:15 hores.

La proposta dels Cursos d’Estiu Rafael Altamira 2015 inclou un total de 51 cursos de disciplines molt diverses, 25 es desenvoluparan al Campus, 3 a la Seu Ciutat d’Alacant, 3 a la Seu del Carrer Sant Ferran i 20 cursos més a les Seus Universitàries i municipis col·laboradors d’Alcoi, Benissa, Cocentaina, l’Alcúdia, la Nucia, Oriola, Villena i Crevillent. Cal matisar que durant el mes de juny van començar tres dels cursos de l’Internactional Summer Program (ISP) i un quart curs titulat "Internacional Màrqueting and Trade" començarà el pròxim dia 6 de juliol.

La coordinadora acadèmica dels cursos, Catalina Iliescu, ha explicat que l’oferta abraça una temàtica molt diversa: Ciències i Tecnologia; Medi Ambient, Salut i Alimentació; Dret; Economia, Negocis i Societat; Cultura i Art; Educació; Història i Arqueologia.

 

CURSOS D’ESTIU PER A LA PRIMERA SETMANA

 

LA REFORMA DE LA JUSTÍCIA PENAL

Sala de graus de la Facultat de Dret

Aquesta primera setmana, del 2 al 3 de juliol, es durà a terme al Campus el curs d’estiu “La reforma de la justícia penal”, en col·laboració amb l’ICALI (Il·lustre Col·legi Provincial d’Advocats d’Alacant), col·laborador habitual dels cursos d’estiu de la UA.

Dirigit pel professor de la UA José M. Asencio i per Álvaro Campos, advocat de l’ICALI, aquest curs analitzarà les novetats legislatives i les propostes principals de reforma de la justícia penal, per a permetre una persecució eficaç de noves i complexes formes de delinqüència. El programa del curs tractarà temes d’un gran interès i actualitat per l’entrada en vigor recent de la nova Llei d’enjudiciament penal, com l’enjudiciament de delictes lleus, el nou estatut de la víctima, la investigació de la delinqüència econòmica i la investigació tecnològica, o la mediació penal.

PROGRAMA

 

ESCOLES INCLUSIVES, TEORIA I PRÀCTICA. PROJECTE ROMA

Seu de Cocentaina. Del 2 al 4.

Parlar d’escola pública és parlar d’educació inclusiva. Si el que pretenem és construir una societat justa, democràtica i culta, es requereix que l’escola oferisca models equitatius que afronten amb justícia la diversitat. Una escola on no hi haja cap persona que per raons de gènere, ètnia, religió, handicap, procedència econòmica o social siga exclosa. El professorat del curs d’estiu aprendrà a construir el coneixement a través de projectes d’investigació (Projecte Roma).

PROGRAMA

 

JORNADA COMPLEX SYSTEMS: WHAT DOES THE BRAIN HAVE IN COMMON WITH CELL OR A CRISI?

El Dr. Edwin R. Hancock, professor en Ciències de la Computació en la Universitat de York (Anglaterra), que serà investit Dr. Honoris causa per la Universitat d’Alacant dimarts que ve 30 de juny, impartirà dimecres que ve 1 de juliol, en la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4), la conferència magistral titulada “Complex Systems: What Does the Brain Have in Common with a Cell or a Crisi?”, trobada que té com a objectiu donar a conèixer els “Sistemes Complexos” un camp multidisciplinari en el qual diverses parts interconnectades o entrellaçades creen informació addicional no visible abans per l’observador. Com a resultat de les interaccions entre elements, sorgeixen propietats noves que no poden explicar-se a partir de les propietats dels elements aïllats. Aquestes propietats es denominen propietats emergents.

PROGRAMA

 

PROGRAMACIÓ CULTURAL FINS Al 5 DE JULIOL

 

2 de juliol 2015

Espai central del Parc Arqueològic de l´Alcúdia.

Mediterranean Night

Duo artisticomusical que interpreta temes clàssics acústics i temes arrenjats per a guitarra i veu, liderat per la sevillana Inma Rodríguez establida a Alacant que amb la seua veu fusiona el Blues, el Jazz, el Pop, el Soul, el Flamenc i el Rock de tots els temps al costat del guitarrista Santiago Iglesias, professor de guitarra contemporània de la Universitat d’Alacant. Pel que fa al repertori ACOUSTIC CUTS vol reservar al fenomen sorpresa el “Set List” de cançons, on més d’una cançó ens sorprendrà i ens farà recordar. Són temes elegants, seleccionats especialment per a assaborir diferents estils musicals per entendre així el major llenguatge universal, la música. La variada selecció del repertori és equilibrada i apta per a tots els públics, i s’intentarà fer passar una estona agradable als assisstents.

 

3 de juliol 2015

Medea, la extranjera. ATALAYA Teatre

Espai central del Parc Arqueològic de l´Alcúdia.

Medea, la extranjera és l’espectacle més premiat i lloat per la crítica en la història de Atalaya. Va ser coproduïda per Art Carnuntum Festival de Viena (Àustria) i el Festival de Teatre de Mèrida, on va ser estrenada l’any 2004. Adaptació de Carlos Iniesta a partir dels textos d’Eurípides, Sèneca, Heiner Müller i diversos autors contemporanis.

Direcció: Ricardo Iniesta. Durada: 90 min. Entrada 10 euros

 

4 de juliol 2015

La Coral de la Universitat d’Alacant actua a les 20:00h a Tabarca, davant de la Confraria.