Revista digital de la Universitat d'Alacant

Notícies i esdeveniments

Veure més notícies Canal RSS

La Universitat d’Alacant presenta la nova col·lecció “ADN” de divulgació científica en la Fira del Llibre d’Alacant

Serà demà dijous, 25 d'abril, a les 18.30 hores, en la Fira del Llibre d'Alacant (plaça de Sèneca). La presentació comptarà amb les intervencions del vicerector d'Investigació, Juan Mora, i del catedràtic Jorge Olcina, director d'aquesta col·lecció del Servei de Publicacions del Vicerectorat d'Investigació de la UA.

24/04/2024
Ivars

L’Institut Universitari d’Investigacions Turístiques de la UA és reconegut com a precursor del model de destinació intel·ligent

El director de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques (IUIT) de la Universitat d'Alacant (UA), Josep Ivars, ha rebut la distinció com a coordinador de l'equip de treball de la Universitat d'Alacant que va dissenyar el model de destinacions turístiques intel·ligents (DTU-CV) en els anys 2013 i 2014.

24/04/2024
Universitat_d'Alacant_p2

La Universitat d’Alacant convoca un Concurs d’Idees sobre el Sistema Públic Valencià de Serveis Socials

La iniciativa està adreçada a estudiants de la UA que hauran de treballar en equip i presentar propostes per a la promoció de la innovació i la sensibilització del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials. El termini de presentació de les propostes estarà obert fins al pròxim 30 de maig.

AppCRUE
24/04/2024
pca

L'EBT de la Universitat d'Alacant EIEH inaugura CLINIC: centre especialitzat d'assessorament en salut i esport a Elx

Una empresa derivada universitària (spin-off) és una empresa que naix per a transferir al mercat coneixements o tecnologies sorgits de reconegudes investigacions universitàries. La signatura acaba de posar en marxa un centre especialitzat des del qual s'ofereixen serveis d'assessorament en salut i esport.

24/04/2024
Dones_academicas1_p1

Els reptes de les dones acadèmiques d’Europa i Àfrica, a debat a la Universitat d’Alacant

La Universitat d’Alacant ha acollit aquest dimecres la jornada Women in Academia, en el marc del projecte Erasmus+ Elevate-HER, i amb la finalitat de tractar els reptes que han d’assumir les dones que es dediquen a la carrera acadèmica, tant a Europa com a l’Àfrica.

24/04/2024

L’ajuntament de Benissa i la UA cerquen sinergies per a dinamitzar la Seu Universitària de la Marina

L’alcalde de Benissa, Arturo Poquet, ha mantingut aquest matí una reunió de treball amb la rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, per a estudiar la posada en marxa de diferents accions amb les quals impulsar la Seu Universitària de la Marina, situada al municipi. 

24/04/2024
Consell

El Consell de Govern de la UA ha emès el seu informe favorable als comptes de l’exercici 2023

L’aprovació definitiva dels comptes correspon al Consell Social, que es reunirà en sessió plenària dijous, 25 d’abril, a les 12 hores, a la sala de juntes de l’edifici del carrer Sant Ferran de la Seu Ciutat d’Alacant.

23/04/2024
Cartell_Jornada_turisme_p1

La Universitat d’Alacant celebra una jornada sobre dades i intel·ligència artificial en turisme

Divendres, 26 d’abril, tindrà lloc al CdT de Torrevella la jornada Dades i Intel·ligència Artificial (IA) en Turisme, organitzada per la Universitat d’Alacant en col·laboració amb l’Ajuntament de Torrevella. La finalitat és donar a conèixer els reptes que implica una gestió adequada de dades i l’aplicació de tècniques d’intel·ligència artificial en l’àmbit del turisme.

23/04/2024
Rage_recurs_p1

La Universitat d’Alacant presenta dijous l’Observatori de Producció Científica

L’objectiu principal d’aquest projecte és millorar la visibilitat de la investigació que es fa a la UA, tant dins de la comunitat universitària, afavorint l’establiment de sinergies entre investigadors, com en la societat en general, en un exercici de transparència en matèria d’investigació.

23/04/2024
humanitats-front-al-repte-

El catedràtic de la UA Jorge Olcina parlarà de les humanitats davant del repte del canvi climàtic en la Seu Universitària de Petrer

Jorge Olcina, catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat d’Alacant, impartirà la conferència «Las humanidades frente al reto del cambio climático», el pròxim dijous 25 d’abril, a les 19 hores, en les instal·lacions de la Seu Universitària de Petrer (Forn Cultural. Plaça de Francisco López Pina).

23/04/2024
Chocolate2

Xocolates Valor i la Universitat d'Alacant uneixen forces per a impulsar la innovació en un TTDay exclusiu

Els Technology Transfer Day són reunions entre equips d'investigació de la UA i empreses, impulsats des del Programa InnoUA, per a aplicar el coneixement científic a desafiaments sectorials concrets que ofereixen una oportunitat única per a explorar sinergies i projectes d'innovació a mesura.

23/04/2024
Cartell_col·loqui_p1

Investigadors de la UA participen a Alemanya en el V Col·loqui Internacional Cançoners i Manuscrits

El catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant Josep Lluís Martos coorganitza juntament amb experts de la universitat alemanya de Constança aquest col·loqui Internacional. L’esdeveniment científic congregarà a Alemanya del 24 al 26 d’abril investigadors internacionals especialitzats en poesia incunabilística i postincunabilística.

23/04/2024
jardí de roques

La UA mostra el seu Jardí de Roques, nou vídeo de la col·lecció “Ciència en la UA”

La Universitat d’Alacant (UA) posa en valor el patrimoni geològic del campus en un nou vídeo de la col·lecció “Ciència en la UA” (#CienciaUA), UA Divulga, la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+I), dependent del Vicerectorat de Transferència, Innovació i Divulgació Científica.

22/04/2024
XARXA_LIDERA_1_p1

La nova normativa de personal centra la tercera sessió de la xarxa UA Lidera

La rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, ha sigut l’encarregada d’inaugurar la tercera sessió de la xarxa UA Lidera, un fòrum d’intercanvi de bones pràctiques i aprofitament del talent directiu, integrat pels directors i directores dels diferents serveis i unitats.

22/04/2024
Marti?nez Riera-

El professor José Ramón Martínez Riera s’incorpora al Consell Consultiu de l’Acadèmia Nacional d’Infermeria de Mèxic

El Consell Consultiu de l'Acadèmia Nacional d'Infermeria de Mèxic (ANEM) ha incorporat com a membre el professor de la Universitat d'Alacant José Ramón Martínez Riera en un acte en el qual ha pres possessió la nova Junta Directiva de l'ANEM, presidida per la doctora María de los Ángeles Torres Lagunas.

22/04/2024

La Facultat d’Econòmiques i Empresarials du a terme la seua International Week per a promoure la internacionalització de l’alumnat

L'objectiu de la International Week, com en edicions anteriors, és promoure la mobilitat i la internacionalització entre l'alumnat de la Facultat. Tindrà lloc del 23 al 26 d'abril, amb la participació d'11 docents que provenen de 9 universitats sòcies de la facultat dins el Programa Erasmus+.

22/04/2024
expo arquitectura 1

Estudiants d’Arquitectura de la UA exposen els seus projectes en MedCity

La Nova Bauhaus Europea pretèn promoure la dimensió arquitectònica i el seu valor per a millorar la qualitat de vida de les ciutats i fa una crida a reflexionar sobre com han de ser els espais en els quals vivim tenint en compte la cultura de cada lloc i reforçar els llaços que uneixen els diferents països europeus.

22/04/2024
Rectorat_rage

La UA du a terme demà la reunió ordinària del Consell de Govern d’abril

El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant du a terme demà dimarts, dia 23 d'abril, la reunió mensual ordinària. La cita està prevista a les 9.30 hores. Com és habitual, estarà presidida per la rectora, Amparo Navarro, i tindrà lloc a la Sala de Juntes de l'edifici de Rectorat i Serveis Generals.

22/04/2024
REUNION XX ANIVERSARI ARXIU DE LA DEMOCRÀCIA_1_p1

L’Arxiu de la Democràcia de la Universitat d’Alacant celebra els vint anys de vida

Fer «Memòria de la memòria», aquest és el nom del programa commemoratiu que ha preparat la Universitat d’Alacant per a celebrar el vintè aniversari de la creació de l’Arxiu de la Democràcia. La commemoració, que començarà dilluns, 22 d’abril, es prolongarà fins el mes de gener i s’anirà desgranant segons avance el curs.

19/04/2024
XARRADA CIENTIFICA ELLIS- MINISTRE TRANSFORMACIÓ DIGITAL 336 (1)

El ministre de Transformació Digital i de la Funció Pública es reuneix a la Universitat d’Alacant amb 350 estudiants de secundària

Els estudiants han tingut l’oportunitat d’interactuar amb el representant del govern d’Espanya en un acte que tenia com a objectiu d’inspirar les pròximes generacions a estudiar carreres cientificotecnològiques, així com desmitificar la intel·ligència artificial i mostrar el seu potencial per al bé social.

19/04/2024
Dia_Internacional_Poble Gitano_1_p1

La celebració del Dia Internacional del Poble Gitano inunda de flors la Universitat d’Alacant

El campus de la UA s’ha tenyit del verd i del blau de la bandera romaní amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano. Aquest acte institucional, que marca l’onzè any de la realització d’aquestes commemoracions, és una manifestació del compromís de la Universitat d’Alacant amb la inclusió i el reconeixement de la comunitat gitana.

19/04/2024
coeduc

Alumnat de seixanta centres educatius mostren en la UA les seues creacions artístiques per la igualtat en CoeducART 2024

Aquesta iniciativa vincula l’art amb la promoció de la igualtat entre dones i homes i el rebuig a la violència de gènere. CoeducART ha rebut el Premi d’Igualtat 2024 de la UA en categoria col·lectiva per la seua tasca.

19/04/2024