Obres de l'última etapa artística de José Gallego s'exposen en el MUA amb "La fragilitat de la llum"

Escultures d’escaiola i dibuixos per a transmetre la sorpresa poètica per la naturalesa

 

Alacant. Dimecres 11 de novembre de 2015

El Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) acull en primícia una selecció de l’última etapa de la producció artística del reconegut artista càntabre establit a Elx José Gallego, amb l’exposició “La fragilitat de la llum”. La mostra serà inaugurada demà a la sala Sempere a les 19 hores i romandrà oberta al públic fins al 9 de gener de 2016.

El recorregut expositiu proposat inclou un conjunt d’escultures en escaiola i de dibuixos sorgits a partir de la cita exacta amb la llum i la matèria. L’obra d’aquesta última etapa artística de José Gallego no suposa un gir conjuntural en la seua trajectòria, sinó el desenvolupament lògic del discurs creatiu d’aquest–espiritual i intuïtiu més que racional o calculat– que transmet la seua sorpresa poètica davant de la naturalesa, segons afirmen els comissaris de la mostra José Piqueras i Enric Mira.

José Gallego pertany a aquella generació d’artistes que en les últimes dècades va resplendir amb unes sorprenents propostes pictòriques i unes imatges evocadores entre l’abstracció i la figuració. Ara dóna regna solta a allò que es pot intuir fins a crear uns conjunts escultòrics d’una gran simplicitat.

L’artista indaga sobre el paisatge i la confluència que té amb la nostàlgia, un art bolcat cap a la naturalesa i el seu arché poètic. Un art sensible i lluminós La mostra aconsegueix transmetre l’atmosfera creativa i el recolliment amb què l’autor ha concebut aquesta obra a sa casa, gràcies al tractament de l’espai expositiu en el MUA i a l’audiovisual que l’acompanya realitzat pel Taller d’Imatge de la UA.

Fragilitat_llum