La UA presenta els Cursos d'Estiu Rafael Altamira amb importants novetats

L'oferta inclou cinquanta-un cursos, amb una clara aposta per la internacionalització, la reducció del cost de matrícula i la incorporació de nous patrocinis

Sis dels cursos s'impartiran en anglès i set en valencià. Dels cinquanta-un cursos oferits, vint-i-cinc s'impartiran en el campus, tres en la seu Ramón y Cajal, tres en la seu del carrer de Sant Ferran (que s'hi incorpora com a nova seu) i vint en les diferents seus de la província

El termini de matrícula s'obri el pròxim 18 de maig

CursosVer2

 

 CursosVerano15Alacant, 14 de maig de 2015

La Universitat d'Alacant ha presentat aquest matí els Cursos d'Estiu "Rafael Altamira" amb una oferta basada en la incorporació d'importants novetats i una clara aposta per la internacionalització. El rector de la UA, Manuel Palomar, ha donat a conèixer les línies prioritàries dels cursos oferits en aquesta edició 2015, entre les quals ha destacat l'oferta de cursos de marcat caràcter professional i contingut aplicat, l'augment de la transversalitat de la formació tecnològica, el medi ambient com a tema central i la posada de manifest dels enfocaments de gènere. El rector ha estat acompanyat per la coordinadora acadèmica dels cursos, Catalina Iliescu, Ignacio Gally, responsable de Formació de l'ICALI, José Javier Cuasante, comissari cap provincial d'Alacant del Cos Nacional de Policia i Inmaculada Cascales, professora de la UA i especialista en llengua de signes.

Palomar ha detallat també que per a la UA és una prioritat continuar coorganitzant cursos amb els nostres col·laboradors veterans, ICALI (amb propostes com dret del turisme europeu i internacional o la reforma de la justícia penal) i el CNP (amb dos cursos: «Nous reptes de seguretat en la unió europea: terrorisme i delinqüència organitzada», i Psicologia i Conducta Criminal), la Càtedra de Medicina de la Reproducció, que planteja com serà «El futur que ve: la vida en el segle XXII»), als quals s'uneixen nous col·laboradors com la Càtedra Vectalia Mobilitat i la Càtedra Antoni Miró, amb els quals enguany s'ofereixen els cursos Transport i Ciutat, i Art i Societat. L’Obra i el Gest en Antoni Miró, respectivament.

La proposta dels Cursos d'Estiu Rafael Altamira 2015 inclou un total de cinquanta-un cursos de molt diverses disciplines, vint-i-cinc es desenvoluparan en el campus, tres en la Seu Ciutat d'Alacant, tres en la seu del carrer de Sant Ferran i vint cursos més en les seus universitàries i municipis col·laboradors d'Alcoi, Benissa, Cocentaina, l'Alcúdia, la Nucia, Oriola, Villena i Crevillent.

La coordinadora acadèmica dels cursos, Catalina Iliescu, ha explicat que l'oferta cobreix una temàtica molt variada: ciències i tecnologia; medi ambient, salut i alimentació; dret, economia, negocis i societat; cultura i art; educació; història i arqueologia.

D’altra banda, Iliescu, ha subratllat que els cursos impartits parcialment en anglès (Complex Systems:What Does the Brain Have in Common with a Cell or a Crisis? o Beyond Parameters: Alacant, Holiday City?) es reforcen enguany amb tres programes oferits íntegrament en anglès: Business, Economy and Society: Issues for Research in Knowledge and Information Society; International Màrqueting and Trade, i Summer Business Program, en col·laboració amb les universitats de Glasgow, New Jersey i Missouri-Columbia, responent a la voluntat d'obrir les nostres aules al públic de tot el món. «Aquests cursos, que abans s'organitzaven des de l’International Summer Program, dirigits pel professor José Ramón Belda a l'empara del Vicerectorat d'Extensió Universitària i després del de Relacions Internacionals, passen a formar part dels Cursos d'Estiu Rafael Altamira per tal d'unificar marcs organitzatius i, per tant, optimitzar esforços, així com d'oferir al públic una marca única», ha detallat la coordinadora acadèmica.

Catalina Iliescu ha volgut posar l'èmfasi durant la presentació en una altra de les novetats destacades d'enguany: la reducció en el preu de matrícula per a estudiants i aturats, d'entre 10 i 15 euros, un repte del Vicerectorat de Cultura, Política Lingüística i Esports amb el qual es vol reconèixer l'esforç de les famílies i col·lectius desfavorits. D'aquesta manera, els cursos d’1,5 crèdits tindran una matrícula de 50 euros per a estudiants i aturats (enfront de 60 € per 1 crèdit els anys anteriors), els cursos de 2 crèdits costaran 60 € (abans 70) i els de 3 crèdits, 75 € (enfront de l'anterior preu de 90).

Els cursos internacionals, pel fet de ser de llarga durada, tenen preus diferents.

Més informació


Temàtica 2015

· Ciències i tecnologia, amb cursos d’agrotecnologia (en col·laboració amb l'Institut Tecnològic de Monterrey, Mèxic), gestió del territori; informàtica aplicada; vigilància tecnològica en salut (amb el suport de la Conselleria de Sanitat); biotecnologia; sistemes complexos o big data.

· Medi ambient, salut i alimentació amb cursos d'educació per al medi ambient, el consum sostenible i la salut en l'educació primària, la gastronomia mediterrània, l'elaboració de la cervesa, o la nutrició i activitat física).

· Dret: a més de les propostes de l'ICALI, n’hi ha d’altres com la que tracta del litigi judicial o assumptes derivats com l'escriptura forense o psicologia criminal.

· Economia, negocis i societat: a més dels cursos en anglès ja esmentats, hi ha propostes noves entorn del lideratge, protocol, evolució poblacional o oportunitats a Europa i atractives com Rock and Roll Business.

· Cultura i art dóna cabuda a continguts de literatura (literatura en l'era digital; terror, fantasia i ciència ficció; literatura i còmic; literatura infantil i drets humans, que rep un any més el suport d'El Corte Inglés), així com d'arts (art i societat, corda i piano, música moderna, big band jazz), o fins i tot de temàtiques relacionades, com el curs de màrqueting de projectes culturals.

· Educació: a més del ja esmentat curs d'innovació educativa, hi ha propostes d'autoaprenentatge, emprenedoria, escoles inclusives o salut mental a l'aula.

· Història i arqueologia: a més del curs sobre la tortura en l'edat mitjana, hi ha dues propostes arqueològiques, una pràctica i l'altra centrada en les cultures tartèssia i fenícia.