L'Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA) oferirà cinc concerts d'estiu sota la direcció de Mihnea Ignat

Un dels concerts comptarà amb l'actuació de dos grans solistes del panorama musical espanyol: Lina Tur Bonet (violí) i Ángel Luis Quintana (violoncel)

El jove Fermín Villanueva actuarà com a solista en els quatre concerts restants

OFUA_maig

Alacant, 27 de maig de 2015

El vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d'Alacant, Carles Cortés, ha presentat aquest matí en roda de premsa el Cicle de Concerts d'Estiu de l'Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA), acompanyat pel seu director titular i artístic, Mihnea Ignat. La presentació ha comptat també amb l'assistència de Juan Vicente Peral i Carlos Giner, representants de Banc d'Aliments i APSA, respectivament, i dels patrocinadors d'aquests concerts: Francisco Bartual, director general d'HIDRAQUA Comunitat Valenciana, Sofia Blasco, directora de la Fundació Marjal, i Raúl Lafuente, vicepresident de la Fundació Cajamar Comunitat Valenciana, els quals han signat els corresponents convenis de patrocini prèviament a la roda de premsa.

La programació estival de l'OFUA per a enguany inclou un total de cinc concerts: dos en localitats de la nostra província (Oriola, 4 de juny i Monòver, 5 de juny), dos de caràcter solidari a Alacant (6 i 19 de juny) i un a la capital de la Comunitat (València, 1 de juliol).

El concert del dissabte 6 de juny tindrà lloc a l'Auditori Provincial de la Diputació d'Alacant (ADDA) i commemorarà el Dia Mundial del Medi Ambient. Aquest esdeveniment està patrocinat per HIDRAQUA i té caràcter solidari a benefici de Banc d'Aliments. El 19 de juny, també a l'ADDA i patrocinat per Fundació Marjal, l'OFUA actuarà a benefici d'APSA. El preu de l'entrada donatiu per a aquests dos concerts solidaris és de quinze euros. La Fundació Cajamar Comunitat Valenciana patrocina el cicle complet de concerts.

El cicle d'estiu conclourà l'1 de juliol a la Universitat de València. Aquest concert s'inscriu en el marc de les jornades SINERGIA, XARXA D'ORQUESTRES UNIVERSITÀRIES que promouen l'intercanvi d'experiències musicals i que organitzen el Patronat d'Activitats Musicals, la Fundació General de la Universitat de València i l'Aula de Música del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València. L'OFUA ha sigut convidada per a obrir el cicle de concerts d'aquestes jornades, en les quals també es reflexionarà sobre el present i futur d'aquestes formacions, i en les quals participaran altres orquestres universitàries com les de Múrcia i Granada.

En els concerts dels dies 4, 5, 6 de juny i 1 de juliol participarà com a solista el violoncel·lista Fermín Villanueva. El 19 de juny en l'ADDA actuaran amb l'OFUA els cèlebres solistes Lina Tur Bonet i Ángel Luis Quintana.

El director titular i artístic de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant, Mihnea Ignat, ha escollit per a aquest cicle de concerts un programa compost per obres de Schumann, Brahms i Beethoven. En paraules de Mihnea Ignat, el programa gira entorn de la tercera simfonia de L. van Beethoven. L’«Heroica» beethoveniana és una obra clau en el repertori simfònic de qualsevol orquestra i representa el cim del pensament artístic, humanista i social del compositor alemany. També des del punt de vista compositiu planteja solucions molt noves per a l'època i la seua resolució tècnica requereix de molta preparació per part dels intèrprets. A més d'aquesta simfonia tan emblemàtica estarà en quatre ocasions el concert per a violoncel i orquestra en la menor Op. 129 de R. Schumann, en el qual comptarem amb el jove i brillant solista Fermín Villanueva, guanyador de molts premis nacionals i internacionals. Un dels concerts per a violoncel més exigents del repertori específic tant des del punt de vista tècnic com també des del punt de vista musical. Una autèntica joia del romanticisme musical alemany.

Per al concert del pròxim dia 19 de juny, el públic alacantí podrà gaudir d'un «clàssic» del repertori concertístic romàntic alemany: el Doble Concert per a violí, violoncel i orquestra Op. 102 en la menor de J. Brahms. Cal subratllar especialment la presència en l'escenari de dos grans noms del panorama musical espanyol i europeu tant en el pla interpretatiu com en el pedagògic: Lina Tur Bonet, violinista internacional els recents enregistraments del qual han merescut premis i mencions especials per part de prestigioses revistes de música clàssica nacionals i internacionals, i Ángel Luis Quintana, violoncel·lista lligat principalment a l'Orquestra Nacional d'Espanya, en la qual ocupa el càrrec de solista de violoncel. De la mateixa manera l'activitat pedagògica d'aquest últim l’ha portat a impartir classes en l'Escola Superior de Música Reina Sofia de Madrid, el Conservatori del Liceu de Barcelona o el Conservatori de Rotterdam (Països Baixos) entre altres centres. És definitiva, una oportunitat única per a gaudir d'aquests dos grans músics juntament amb l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant en una experiència molt enriquidora.

 

CONCERTS

4 de Juny - Oriola, església de Santo Domingo, 20.00 hores. Entrada lliure.

5 de Juny - Monòver, Teatre Principal, 20.00 hores. Entrada lliure

6 de Juny - Alacant, Auditori de la Diputació d'Alacant, 20.00 hores. Dia Mundial del Medi Ambient. Patrocina Hidraqua i Fundació Cajamar. Entrada donatiu: 15 euros a benefici de Banc d'Aliments. Venda d'entrades: Hidraqua, C/ General Bonanza 1 (horari de dilluns a dijous de 8.00 a 14.00h i de 16.00 a 19.00 h i divendres de 8.00 a 14.00 h), Instanticket (902 444 300, www.instanticket.es) i un hora abans en la taquilla de l'auditori.

19 de Juny - Alacant, Auditori de la Diputació d'Alacant, 20.00 hores.

Patrocina: Fundació Marjal i Fundació Cajamar. Entrada donatiu: 15 euros a benefici d'APSA. Venda d'entrades: APSA (av. de Salamanca 17, Alacant de 8.00 a 20.00 h), Instanticket (902 444 300, www.instanticket.es) i un hora abans en la taquilla de l'auditori.

1 de juliol- València, Universitat de València, edifici La Nau, 22:30 hores.

 

PROGRAMA

Concerts dies 4, 5, 6 de juny i 1 de juliol 2015

R. Schumann - Concert per a violoncel i orquestra Op. 129 en la menor

Solista: Fermín Villanueva.

L. van Beethoven - Simfonia No. 3 Op. 55 en mi bemoll major «Heroica»

 

Concert dia 19 de juny 2015

J. Brahms - Doble concert per a violí, violoncel i orquestra Op. 102 en la menor

Solistes: Lina Tur Bonet (violí), Ángel Luis Quintana (violoncel)

L. van Beethoven - Simfonia No. 3 Op. 55 en mi bemoll major «Heroica»