El MUA inaugura l'exposició «Sobre paper», integrada per obres de la Col·lecció Tomás Ruiz

 

Alacant, 26 de gener de 2015

El col·leccionista, crític, activista cultural i exgalerista Tomás Ruiz ha dut a terme un intens exercici col·leccionista durant més de quaranta anys. Durant aquest temps, Tomás Ruiz ha anat acumulant dibuixos, aquarel·les i altres obres que tenen com a suport bàsic el paper, que ara integren l'exposició «Sobre paper».

La mostra serà inaugurada per Ruiz, el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés i la comissària de l'exposició, Marta Ruiz Espinós, dimecres pròxim, 28 de gener, a les 19 hores, en la sala Sempere del Museu de la Universitat d'Alacant (MUA), una exposició que articula un relat, si no del tot complet, sí força aproximat sobre el panorama traçat per artistes oriünds de la Comunitat Valenciana o que hi treballen i viuen de manera habitual, en aquesta disciplina pictòrica. La mostra estarà oberta al públic fins al 28 de febrer.

La Col·lecció Tomás Ruiz constitueix el senyal d'identitat més definitori del seu propietari i impulsor, després de quatre dècades de rastrejar i «ficar-se literalment» en –quasi tots– els estudis i tallers de bona part dels millors artistes del moment. La passió per l'art constitueix, sens dubte, el principal motor que impulsa bona part de la trajectòria professional de Tomás Ruiz. Fruit d'aquesta afició sorgeix la seua pròpia col·lecció artística, una col·lecció que ultrapassa de llarg el miler d'obres i permet traçar un discurs que resulta prou equilibrat en termes d'estils i que, al mateix temps, és amè i coherent amb el que ha generat l'art des de mitjan segle passat fins a les primeres dècades de l'actual.

Sobre_paper