UA

Notícies i esdeveniments

Notícies 2013

Convocatòria per a la presentació de propostes per a l'International Summer Program
23.12.2013
Convocatòria publicada al Butlletí Oficial de la Universitat d'Alacant de 20 de desembre de 2013
Més informació
 
Convocatòria de Cursos d'Estiu de la UA "Rafael Altamira" 2014
23.12.2013
El Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística ha convocat la presentació de propostes dels Cursos d’Estiu de la Universitat d’Alacant “Rafael Altamira” 2014.
Més informació
 
L'OFUA interpretarà quatre concerts de Nadal
16.12.2013
La Universitat d'Alacant oferirà també enguany els seus tradicionals Concerts de Nadal a càrrec l'Orquestra Filharmònica de la UA, sota l'adreça de Mihnea Ignat. Enguany, el programa inclou quatre concerts per al mes de desembre
Més informació
 
16 de Desembre, 2013: Cerimònia de Clausura del Títol d'Especialista en Patents i Transferència de Tecnologia del Magister Lvcentinvs.
12.12.2013
La Cerimònia Oficial de Clausura del Títol d'Especialista en Patents i Transferència de Tecnologia del Magister Lvcentinvs, tindrà lloc el dilluns 16 de Desembre, 2013 a les 19h00 en el Saló d'Actes de l'Edifici Germà Bernàcer de la Universitat d'Alacant.
Més informació
 
Javier Pastor du "Mar de fons" al MUA
03.12.2013
El fenomen de l'emigració subsahariana en contínues onades que viu Europa des de fa dècades és el fil conductor de la nova exposició de Javier Pastor titulada "Mar de fons2. La mostra s'inaugura demà, dimecres 4 de desembre, a les 19.00 h, a la sala Sempere del MUA.
Més informació
 
L'Alcúdia i Vilamuseu comptaran amb sales permanents en el Museu de la Universitat d'Alacant
28.11.2013
El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) ha inaugurat aquest matí dues noves sales permanents: sala l’Alcúdia i sala Vilamuseu, amb l'objectiu d'integrar en el Campus una mostra del Jaciment Arqueològic l’Alcúdia, a través de la Fundació Universitària de Recerca Arqueològica l’Alcúdia, i una mostra de l'extraordinari patrimoni monumental i museístic de la Vila Joiosa, a través de Vilamuseu.
Més informació
 
Convocatòria d'ajudes a la formació musical per al curs 2013/14
22.11.2013
Es convoquen 50 ajudes a la formació musical per als músics que siguen membres titulars de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant (OFUA), d'acord amb la distribució arreplegada en l'annex a la present convocatòria.
Més informació
 
La UA i l'Institut Alacantí Juan Gil Albert inauguren demà l'exposició XIII Trobades d'Art Contemporani en el MUA
21.11.2013
La Universitat d'Alacant i l'Institut de Cultura Juan Gil Albert inauguren l'exposició multidisciplinària de les XIII Trobades d'Art Contemporani, demà 22 de novembre a les 19:00 hores en la Sala El Cub del MUA. La mostra arreplega una selecció dels millors treballs presentats al concurse Trobades d'Art Contemporani, que l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil Albert convoca des de l'any 1997.
Més informació
 
La Universitat d'Alacant oferirà quatre Concerts de Nadal interpretats per l'OFUA
20.11.2013
La Universitat d'Alacant ha presentat aquest matí en roda de premsa la programació dels seus tradicionals Concerts de Nadal a càrrec l'Orquestra Filharmònica de la UA sota la direcció de Mihnea Ignat.
Més informació
 
La mediació internacional en propietat intel·lectual centrarà el V Congrés UAIPIT
20.11.2013
La Universitat d'Alacant acull el pròxim divendres, dia 22 de novembre, el V Congrés Internacional UAIPIT que enguany tractarà l'important i actual tema de la mediació de controvèrsies internacionals de propietat industrial. Les ponències, que es desenvolupen en anglès i castellà, tindran lloc en la Sala Multimèdia de l'edifici de Rectorat i Serveis Generals de la UA a partir de les 9.30 hores del matí.
Més informació
 
La UA reuneix els principals agents d'ocupació i autoocupació de la província
13.11.2013
Durant la jornada es comptarà amb la presència del responsable d'ocupació del Servof, Gustavo Martín; el cap del Departament de Joventut de l'Ajuntament d'Alacant i coordinador de l'Àrea d'Ocupació, Javier Gallego; una de les responsables de l'Àrea de Foment de l'Ocupació de l'Agència de Desenvolupament Local d'Alacant, Carmen Ibáñez; la tècnic del Gabinet d'Iniciatives per a l'Ocupació de la Fundació General de la UA, M. José Piqueres, a més la directora del Secretariat de Pràctiques en Empresa i Suport a l'Estudiant de la UA, Josefa Parreño.
Més informació
 
JORNADA INTERNACIONAL EN DRET DE PATENTS I BIOTECNOLOGIA
04.11.2013
A causa dels grans avanços en el camp de la biotecnologia en els últims anys i al fet que les empreses del sector de les ciències de la vida i de la biotecnologia atribueixen una importància cada vegada major a la propietat industrial i intel·lectual, hi ha hagut un important increment en el nombre de sol·licituds de patent relacionades amb les invencions biotecnològiques.
Més informació
 
Els clubs Rotary Alicante i Alicante Puerto dotaran beques de formació musical per a alumnes de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant
30.10.2013
Lucía Gomis, directora de la Fundació General de la Universitat d'Alacant; Philippe Gilot, president del Club Rotary Alicante, i Paco Carreras, president del Club Rotary Alicante Puerto, han signat aquest matí un nou acord de col·laboració pel qual els clubs Rotary dotaran les beques d'alumnes de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant (OFUA), destinades a la formació musical d’aquests.
Més informació
 
El MUA inaugura una mostra dedicada al Derelicte Bou Ferrer, la major nau romana en procés d'excavació del Mediterrani
23.10.2013
El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) alberga des d'avui i fins al pròxim 23 de novembre, l'exposició El Derelicte Bou Ferrer. Un Jaciment Extraordinari. La mostra ha sigut inaugurada aquest matí en la Sala Sempere del MUA pel vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, la directora General de Cultura de la Generalitat Valenciana, Marta Alonso, i l'Alcalde de la Vila Joiosa, Jaime Lloret.
Més informació
 
El MUA dedica una exposició a "La mar que no va poder veure Jordi Juan"
22.10.2013
La mostra inclou material fotogràfic, una mostra de cartografia marina i l’evolució d’aquesta, a més de material audiovisual i la projecció d'un documental fet pel Taller d'Imatge de la Fundació General de la UA, encarregat de la divulgació dels projectes BENCART que lidera l'Institut Espanyol d'Oceanografia. El Taller d'Imatge ha generat més de 4.000 fotografies i cent hores de vídeo, d’entre les quals s'han seleccionat les que componen l'exposició.
Més informació
 
El MUA albergarà una exposició dedicada al Bou Ferrer, la major nau romana en procés d'excavació del Mediterrani
18.10.2013
El Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA, la Direcció general de Cultura de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de la Vila Joiosa, a través de Vilamuseu, coorganitzen l'Exposició El Derelicte Bou Ferrer. Un Jaciment Extraordinari, que serà inaugurada dimecres que ve 23 d'octubre en el MUA
Més informació
 
Conferència Magistral de D. Alberto Casado Cerviño, Vice-President de l'Oficina Europea de Patents
11.10.2013
El divendres 11 d'octubre 2013, a les 18h, D. Alberto Casado Cerviño, Vice-President de l'Oficina Europea de Patents, impartirà en el marc del Magister Lvcentinvs, Master en Propietat Industrial i Intel·lectual de la Universitat d'Alacant, la conferència de títol "The protection of innovation in Europe through the Patent System".
Més informació
 
L'obra de Raül Botella arriba al MUA amb una mostra retrospectiva
08.10.2013
El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) acollirà una nova exposició a partir del pròxim dijous 10 d'octubre, a les 19.30 h, amb la inauguració d'una mostra retrospectiva de l'obra de Raül Botella. La personalitat divertida, efervescent, inquieta i audaç de l'obra de Raül Botella, inundarà la sala El Cub del MUA fins al pròxim 9 de novembre.
Més informació
 
Teatre en el MUA amb l'obra "Que vaya bonito"
08.10.2013
El Museu de la Universitat d'Alacant continua acollint activitats culturals de tot tipus com a espai cultural polivalent. El pròxim dijous, 10 d'octubre, a les 20 h, el MUA serà l'escenari de l'obra teatral Que vaya bonito, de Jorge Yamam Serrano, amb entrada lliure. L'obra va rebre el Premi Moritz Firatàrrega 2012 al millor espectacle i Espectacle Alcover 2013-14.
Més informació
 
La UA col·labora en la realització del documental "Un trozo de cielo" basat en la història d'una escola hindú
04.10.2013
“Emocionant”. Així defineix Luis García Verdú, càmera i realitzador de la Fundació General de la Universitat d'Alacant (FGUA), un dels seus últims treballs: Un trozo de cielo. El documental, realitzat gràcies a la col·laboració i dotació de mitjans tècnics des del Vicerectorat de Tecnologies de la Informació i la FGUA, mostra el dia a dia en una escola situada en Orissa (Índia) i tres personatges que tenen a veure amb la fundació.
Més informació
 
La Universitat d'Alacant inaugura l'exposició "Julio Cortázar. Un recorregut"
04.10.2013
El Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti (CEMAB), en col·laboració amb el Centre d'Art Modern de Madrid i el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA), inauguren l'exposició “Julio Cortázar. Un recorregut”, el pròxim dimarts 8 d'octubre, a les 13 h, en la sala el Cub del MUA.
Més informació
 
Fernando Díaz es reuneix amb Manuel Palomar per a aprofundir en les fortaleses tecnològiques i d'ocupació de la Universitat d'Alacant
03.10.2013
En la reunió amb el secretari autonòmic d'Economia i Ocupació s'ha aprofundit en les àrees amb què compta la institució en matèria d'ocupació, la tasca emprenedora i l’ocupabilitat, com l'Observatori d'Inserció Laboral i el Gabinet d'Iniciatives per a l'Ocupació.
Més informació
 
El Magister Lvcentinvs de la Universitat d'Alacant celebra el vintè aniversari
03.10.2013
El pròxim divendres 4 d'octubre, a les 19 h, se celebrarà la Cerimònia d'Obertura de la vintena edició del Magister Lvcentinvs, Màster en Propietat Industrial i Intel·lectual de la Universitat d'Alacant.
Més informació
 
La Fundació General de la UA signa un conveni amb l'Institut Nacional de Defensa de la Competència i de la Protecció de la Propietat Intel·lectual de Perú
01.10.2013
Amb l'objectiu d'executar activitats acadèmiques i aportar recursos tècnics, logístics i humans, la Fundació General de la Universitat d'Alacant i l'Institut Nacional de Defensa de la Competència i de la Protecció de la Propietat Intel·lectual de Perú (INDECOPI-Perú) han signat aquest matí un conveni marc de cooperació.
Més informació
 
L'Orquestra Filharmònica de la UA convoca les proves d'accés per al curs 2013/2014
27.09.2013
Els pròxims dies 15 i 16 d'octubre l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant (OFUA) celebrarà les habituals proves d'accés anuals per al curs 2013/2014, per a les especialitats instrumentals de violí, viola, violoncel i contrabaix (en corda); flauta, oboè, clarinet i fagot (en vent fusta); trompa, trompeta, trombó i tuba (en vent metall), i percussió.
Més informació
 
El MUA inaugura l'exposicio "Retroconsoles Alacant 2013"
20.09.2013
El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) inaugura el dilluns 23 de setembre, a les 11.45 h, l'exposició “Retroconsoles Alacant 2013” en la sala el Cub, un esdeveniment que arriba per primera vegada a Alacant i que inclou un ampli programa d'activitats integrades entorn de l'exposició. La mostra, la qual inaugurarà el rector de la UA, Manuel Palomar, estarà oberta al públic fins al dissabte 28.
Més informació
 
La UA consolida el museu com a espai polivalent i escenari de la programació cultural universitària
17.09.2013
La UA ha presentat la nova programació cultural del Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística per al primer quadrimestre de curs. El vicerector Carles Cortés ha detallat tant els esdeveniments i activitats incloses en la programació cultural com la ferma aposta per consolidar el MUA com a espai cultural polivalent
Més informació
 
Cerimònia d'obertura de la XX edició del Magister Lvcentinvs, màster en propietat industrial i intel·lectual
13.09.2013
El divendres 4 d'octubre de 2013 a les 19h se celebrarà la Cerimònia d'Obertura de la vintena edició del Magister Lvcentinvs. El Dr. Manuel Medina Ortega, Professor Honorífic de Dret Internacional i Relacions Internacionals de la Universitat Complutense de Madrid i Eurodiputat durant vint-i-dos anys, pronunciarà la conferència d'obertura "The declaim and the fall of IP in Spain".
Més informació
 
La UA inaugura la 1a edició d'elCasc a Villena
31.07.2013
"Un curs-certamen d’aquestes característiques és un somni, una il·lusió feta realitat". Amb aquestes paraules de Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d’Alacant, començava la inauguració del Certamen d’Activació Sociocultural (elCasc) que tindrà lloc a Villena fins al pròxim 8 d’agost.
Més informació
 
Els Cursos d'Estiu de la UA "Rafael Altamira" reuneixen a prop d'1.800 alumnes en campus i seus
30.07.2013
Prop d'1.800 alumnes han participat en els Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant "Rafael Altamira", que s'han celebrat de l'1 al 26 de juliol
Més informació
 
Al voltant de 90 estudiants i professionals es donen cita en el Certamen d'Activació Soci-Cultural de Villena
26.07.2013
Centrat en la recuperació del patrimoni arquitectònic i cultural a través de l'estudi de la rehabilitació urbana i la revitalització de zones degradades, al voltant de 90 estudiants i professionals de diferents disciplines es colen la setmana pròxima a Villena de la mà del Certamen d'Activació Soci-Cultural "elCasc".
Més informació
 
El rector lliura a Creu Roja el xec amb la recaptació del Concert Solidari d'Estiu
23.07.2013
El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, ha visitat aquest matí les instal·lacions de Creu Roja a Alacant per a fer lliurament, en persona, del xec amb la recaptació obtinguda en el concert solidari oferit el passat 6 de juliol en l'ADDA a càrrec de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant.
Més informació
 
Cursos d'Estiu de la UA "Rafael Altamira" per a la setmana del 22 al 26 de juliol
22.07.2013
Convocatòria dels Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant "Rafael Altamira" per a la setmana del 22 al 26 de juliol
Més informació
 
La Fundació Manuel Peláez renova el patrocini de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant
19.07.2013
La Fundació Manuel Peláez continuarà prestant el seu suport, com a entitat patrocinadora, a l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant (OFUA).
Més informació
 
La Ciència Ficció arriba al campus de la UA de la mà de Filosofia i Lletres
19.07.2013
El dilluns 22 de juliol comença Després de les Portes de Tannhäuser: Cine, Pensament i Ciència-ficció, el curs organitzat pel Departament d’Història Antiga de la Universitat d’Alacant.
Més informació
 
La UA aborda l'arquitectura, el planejament urbà i el disseny sostenible del futur en "More than Green"
10.07.2013
Especialistes internacionals de reconegut prestigi en la docència i pràctica de l'arquitectura, planejament urbà i disseny sostenibles, participaran la setmana pròxima en el curs More than Green en la Universitat d'Alacant, com a part dels cursos integrats en l'International Summer Program (ISP), que organitza el Vicerectorat de Relacions Internacionals.
Més informació
 
La Universitat d'Alacant inaugura la primera edició de l'International Summer Program
08.07.2013
El rector de la UA, Manuel Palomar; el vicerector de Relacions Internacionals, Juan Llopis; Carlos Sigle, representant de la Rutgers University, i Donen French, representant de la Universitat de Missouri, han inaugurat oficialment la primera edició de l'International Summer Program (ISP)
Més informació
 
 
L'Orquestra Filharmònica de la UA ofereix un concert solidari a benefici de Creu Roja (dissabte 6 de juliol)
05.07.2013
L'Auditori de la Diputació d'Alacant (ADDA) acollirà demà, a les 20 h, el concert de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant, dirigida per Mihnea Ignat, un concert de caràcter solidari la recaptació del qual anirà destinada a Creu Roja Alacant. Aquesta actuació s'emmarca dins del cicle de Concerts d'Estiu de l'OFUA,
Més informació
 
Programa de concerts d'estiu de la OFUA
02.07.2013
El Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística organitza els Concerts d’Estiu de l’Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA), dirigida por Mihnea Ignat, amb un total de 4 concerts que comptaran con la destacada actuació del violoncel•lista romanès Stefan Cazacu.
Més informació
 
Més de mil persones participen enguany en els Cursos d'Estiu de la UA "Rafael Altamira"
01.07.2013
Els Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant "Rafael Altamira" comencen aquest dilluns, 1 de juliol. Durant tot el mes, al voltant de mil alumnes assistiran als prop de 60 cursos que ofereix la UA en aquesta edició. El MUA acull la inauguració oficial dels cursos amb l'obertura d'una exposició i amb una recepció
Més informació
 
La pintura de Wences Rambla arriba al MUA amb "Els paisatges de la Ment"
28.06.2013
El Museu de la Universitat d'Alacant inaugura nova exposició en la Sala Sempere, dilluns que ve 1 de juliol les 19:00 hores, amb el pintor castellonenc Wences Rambla com a protagonista. La mostra "Els Paisatges de la Ment" està integrada per 27 pintures que estaran exposades al públic fins a finals de setembre.
Més informació
 
El Taller d'Imatge col·labora amb fotografies submarines en el Atlas d´Ecosistemes de la Enciclopèdia Catalana
17.06.2013
El Taller d'Imatge està realitzant una sèrie de fotografies submarines per a il·lustrar el nou Atlas d´Ecosistemes de l'Enciclopèdia Catalana. Les espècies fotografiades són la tortuga Caretta, el caballito de mar Hipocampus i altres peixos, invertebrats, algues i paisatges submarins del Mediterrani.
Més informació
 
La UA celebra la clausura de la XIX edició Magister Lvcentinvs, Màster en Propietat Industrial i Intel·lectual
13.06.2013
Divendres que ve dia 14 de juny a les 19:00 hores se celebrarà la Cerimònia de Clausura de la dinovena edició del Magister Lvcentinvs, Màster en Propietat Industrial i Intel·lectual de la Universitat d'Alacant, corresponent al curs acadèmic 2012/2013.
Més informació
 
L'OFUA presenta un nou cicle de concerts d'estiu que comptaran amb la presència del virtuós violoncel·lista Stefan Cazacu
13.06.2013
guint els recents èxits de públic i crítica, l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant (OFUA) sota la batuta del seu director titular i artístic, Mihnea Ignat, celebrarà un cicle de concerts d'estiu per diverses localitats de la província alacantina en col·laboració amb la Diputació d'Alacant.
Més informació
 
Convocatòria d'ajudes a la formació musical per al curs 2012/13. Tercera trobada, estiu 2013
12.06.2013
Es convoquen 36 ajudes a la formació musical per als músics que siguen membres titulars de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant, d'acord amb la distribució arreplegada en l'annex a la present convocatòria.
Més informació
 
La UA presenta un projecte pioner en la província: el Certamen d'Activació Sociocultural CASC
31.05.2013
Més de 200 estudiants i professionals de diferents disciplines participaran en aquest certamen formatiu que tindrà lloc del 29 de juliol al 8 d'agost a Villena
Més informació
 
Ciència-ficció en la UA per a propiciar el debat sobre la cultura en la societat
31.05.2013
El curs “Darrere les portes de Tannhäuser: Cinema, Pensament i Ciència-Ficció” està organitzat per professors i investigadors de la Facultat de Filosofia i Lletres, en col·laboració amb l'Escola de Negocis
Més informació
 
II Jornada de portes obertes: Sortides Profesionals del Magister Lvcentinvs
29.05.2013
El proper divendres 31 de maig de 2013, el Magister Lvcentinvs-Màster en Propietat Industrial i Intel · lectual de la Universitat d'Alacant organitza la seva II Jornada de Sortides Professionals.
Més informació
 
'Alacant Guitarra Clàssica', un projecte global per a convertir la ciutat en la capital de la Guitarra Espanyola
23.05.2013
L'Ajuntament d'Alacant, la Universitat d'Alacant i la Diputació d'Alacant presenten la II edició del Master i cicle de concerts
Més informació
 
La Fundació Marjal se suma al projecte musical de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant
17.05.2013
L'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant (OFUA) compta des d'avui amb la Fundació Marjal com a nou patrocinador que s'uneix a aquest projecte musical. El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, en qualitat de president de la Fundació General de la UA, i Francisco Gómez Andreu, president de la Fundació Marjal, han signat aquest matí en el despatx rectoral, un acord de col·laboració per l’esmentat patrocini. Tots dos han estat acompanyats pel vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés; la directora de la Fundació Marjal, Sofia Blasco; la directora de la Fundació General de la UA, Lucía Gomis; el director del Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística, Josep Ochoa, i pel director titular i artístic de l'OFUA, Mihnea Ignat
Més informació
 
El rector lliura a Projecte Home i l'Associació d'Alzheimer la recaptació dels concerts solidaris de l'OFUA
15.05.2013
El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar; el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, i el director titular de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant, Mihnea Ignat, es van entrevistar ahir amb els responsables de l'Associació Alzheimer Alacant i de la Fundació Noray, de la qual depèn Projecte Home a Alacant, per a fer lliurament dels xecs amb la recaptació obtinguda en els concerts solidaris oferits per l'OFUA els passats 2 i 4 de maig en el Paranimf i l'ADDA, respectivament.
Més informació
 
Els alumnes del Master en Interpretació de Guitarra Clàssica de la UA oferiran dos concerts en la província
14.05.2013
Els estudiants del Master en Interpretació de Guitarra Clàssica que imparteix la Universitat d'Alacant oferiran aquesta setmana dos concerts, en Monforte de Cid i Oriola, coorganitzats pel Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA i el Màster.
Més informació
 
El MUA se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus
14.05.2013
Amb el lema “Museus (memòria+creativitat)=progrés social”, establit pel Consell Internacional de Museus, el MUA se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus 2013.
Més informació
 
Pròxim inici del "Certamen Activació Soci-Cultural del Centre Històric de Villena "elCASC"
10.05.2013
Aquest Certámen està configurat per tallers pràctics, ponències teòriques i visites, als quals assistirà un equip interdisciplinari d'estudiants i joves professionals durant l'estiu de 2013. Els tallers pràctics sobre art i construcció preveuen petites actuacions arquitectòniques i intervencions artístiques, patrimonials o soci-culturals per a estudiar, donar solució i pal·liar algunes manques existents en el casc històric de Villena. Del 29 de juliol al 8 d'agost de 2013
Més informació
 
"A través de l'espill. Lectures de l'obesitat", nova exposició en el MUA
10.05.2013
Conferències, jornades, un cicle de cinema, tallers i la celebració del Dia Nacional de la Nutrició completen el programa d'activitats integrades a l'exposició
Més informació
 
Presentació del XVII Màster de Tributació
08.05.2013
Tindrà lloc el dimarts 14 de maig a les 17h en el Saló d'Actes de l'Edifici Germà Bernàcer de la Universitat d'Alacant. D. Juan José Rubio Guerrero, Catedràtic d'Hisenda Pública i Règim Fiscal de l'Empresa de la Universitat de Castella-la Manxa, pronunciarà la Conferència: "Balance i Perspectives de l'Impost sobre la Renda en un context de crisi: el cas espanyol"
Més informació
 
La Universitat d'Alacant presenta els Cursos d'Estiu Rafael Altamira
06.05.2013
La UA ofereix 59 cursos marcats per la pluralitat, la diversitat de continguts i l'excel·lència académca. Per primera vegada l'oferta del Campus i les Seus de la UA s'unifiquen sota una mateixa marca
Més informació
 
Pròxim inici del Curs de Perit judicial per a enginyers
06.05.2013
Aquest curs té com a objectius dotar a l'alumne dels coneixements necessaris per a intervenir com a perit davant l'Administració de Justícia, prestant especial atenció a la figura del perit judicial en l'àmbit de la jurisdicció civil. Es tracta d'un curs, eminentment pràctic, que aborda aspectes essencials de la perícia, amb l'objectiu que el mateix siga concís però útil per als destinataris. Amb aqueix desig es procura facilitar la comprensió de les necessàries al·lusions a la variada normativa que regula els requisits per a adquirir la condició de perit judicial, l'acceptació de l'encàrrec, l'elaboració del dictamen i la seua intervenció en el procés judicial. Del 5 al 26 de juliol de 2013
Més informació
 
Pròxim inici del Curs "Tras las Puertas de Tannhäusser: Cine, Pensamiento y Ciencia-Ficción"
06.05.2013
Aquest curs pretén acostar els àmbits de reflexió filosòfica, històrica i cultural a un públic ampli. Es tracta fonamentalment d'acostar temes científics o de pensament complex a un públic no especialitzat, per la qual cosa aquest curs té una vocació predominantment oberta al conjunt de la comunitat universitària. Al mateix temps pretén aprofitar l'estirada de la nova onada de producció cultural i audiovisual relacionada amb la ciència ficció o els temes post-apocalíptics utilitzant-los com a excusa per a tractar temes de filosofia, història, antropologia, sociologia i cultura en general. Del 22 al 26 de juliol de 2013
Més informació
 
Convocatòria Roda de Premsa - Presentació dels Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant "Rafael Altamira"
03.05.2013
El pròxim dilluns 6 de maig, a les 12 h, la Universitat d'Alacant presentarà la programació dels Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant "Rafael Altamira" 2013, que es duran a terme durant el mes de juliol.
Més informació
 
Les Jornades "A Propòsit d'Arcadi Blasco" comencen la setmana vinent amb la conferència inaugural de Roman del Carrer
02.05.2013
La Sala Polivalent del MUA acollirà la setmana vinent les primeres jornades dedicades a artista de Mutxamel recentment desaparegut, amb el títol "A Propòsit d'Arcadi Blasco"
Més informació
 
El MUA inaugura "Covers: Cultura, joventut i rebel·lia"
29.04.2013
La cultura, joventut i la rebel·lia dels anys 50 i 60 es donen cita en el MUA a partir del 30 d'abril amb la inauguració a les 13 h de l'exposició “Covers (1951-1964). Cultura, Joventut i Rebel·lia”, en la sala el Cub.
Més informació
 
La Universitat d'Alacant crea l'International Summer Program, coorganitzat amb universitats nord-americanes
26.04.2013
Per primera vegada, la Universitat d'Alacant, a través del Vicerectorat de Relacions Internacionals, ofereix un programa internacional d'estiu sobre matèries universitàries impartides íntegrament en llengua anglesa i coorganitzat amb diverses universitats nord-americanes: l'International Summer Program (ISP)
Més informació
 
L'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant actuarà el 3 de maig en l'Auditori de Teulada-Moraira
25.04.2013
Cinquanta músics de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant sota l'adreça de Mihnea Ignat actuaran el pròxim, 3 de maig, a les 20:00 hores en l'Auditori Teulada Moraira amb obres de Manuel de Falla i Tchaikovsky.
Més informació
 
Convocatòria d'ajudes a la formació musical per al curs 2012/13
24.04.2013
Es convoquen 55 ajudes a la formació musical per als músics que siguen membres titulars de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant (OFUA)
Més informació
 
Experts mundials i professionals aborden en la UA la mediació en assumptes civils i mercantils en la I Jornada Internacional
22.04.2013
La I Jornada Internacional sobre Mediació en Assumptes Civils i Mercantils tindrà lloc el dilluns 22 d'abril de 2013 en la Universitat d'Alacant
Més informació
 
XV Marató d'Ocupació y Autoocupació (26 d'maig)
22.04.2013
El 8 de maig se celebra una nova edició de la fira d'Ocupació i Autoocupació organitzada pel Vicerectorat d'Estudiants a través del GIPE i de l'Observatori, amb l'objectiu de Promoure l'ocupació, en un punt de trobada entre estudiants i titulats, i empreses amb necessitats de contractació.
Més informació
 
Alejandro Tous i Mariano Barroso debaten aquest divendres en col·loqui dins de la presentació del Títol d'Expert en Art Dramàtic Aplicat (TEADA)
17.04.2013
L'actor alacantí Alejandro Tous i el director de cinema Mariano Barroso participaran en el col·loqui “L’actor con(tra) el director” moderat pel professor John Sanderson i el director de l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant, Juan Luis Mira, que tindrà lloc el divendres 19 d'abril de 2013, a les 12 h en la sala de graus de la Facultat de Dret de la UA. L'activitat s'inclou dins de la presentació del TEADA
Més informació
 
El MUA inaugura l'exposició "Mulier, mulieris"
17.04.2013
Mulier, mulieris, arriba a la setena edició, una convocatòria d'arts plàstiques concebuda com a plataforma per a la reflexió i el debat artístic sobre les qüestions de gènere.
Més informació
 
L'Agenda Cultural de la UA presenta 23 nous espectacles i 6 noves exposicions
17.04.2013
Les línies estratègiques que han marcat el disseny de la programació continuen apostant pel MUA com a espai polivalent de dinamització cultural. L'Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA), dirigida per Mihnea Ignat, serà protagonista dels Concerts de Primavera
Més informació
 
"Agnes de Déu" a Sant Joan, a benefici de l'Associació Espanyola contra el Càncer
15.04.2013
El proximo dia 18 d'Abril a les 20.30 hores la funció teatral AGNES DE DÉU serà representada en la Casa de Cultura de Sant Joan a benefici de l'Associació Espanyola contra el Càncer. La Fundació General de la UA col·labora amb la la AECC cedint la taquilla d'aquesta representació.
Més informació
 
La Seu Universitària d'Oriola i l'Ajuntament de Los Montesinos organitzen un concert de guitarra
12.04.2013
Els intèrprets Bolívar Ávila i Alejandro Ceballos, alumnes del Màster de Guitarra de la UA, oferiran un concert el pròxim divendres 12 d'abril a les 20.30h, en l'Auditori de la Casa de Música i Cultura de la localitat de Los Montesinos.
Més informació
 
La Seu Universitària de la Marina inaugura la mostra "Dones de la Transició"
10.04.2013
Aquest és un dels primers resultats de caràcter divulgatiu i docent del projecte de recerca Fent Història: Gènere i Transició a Espanya, dut a terme conjuntament per l'Arxiu de la Democràcia, el MUA, el Centre d'Estudis sobre la Dona i el Taller d'Imatge de la Fundació General de la Universitat d'Alacant.
Més informació
 
La UA i l'Ajuntament de Villena organitzaran un Certamen d'activació sociocultural del centre històric de Villena
25.03.2013
L'alcalde de l'Ajuntament de Villena, Francisco Javier Esquembre; el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA, Carles Cortés; la directora de la Fundació General de la UA, Lucía Gomis; i Eduardo José Solaz, gerent d'UTE, han ratificat aquest matí una acord de col·laboració amb el qual posaran en marxa el Certamen d'activació sociocultural del centre històric de Villena (Casc-ch).
Més informació
 
La UA ret un emotiu homenatge a l'artista Arcadi Blasco en el Dia Mundial de la Poesia
21.03.2013
La Universitat d'Alacant ha celebrat aquest matí el Dia Mundial de la Poesia amb una lectura poètica en la qual han participat membres de la comunitat universitària. Durant la lectura, duta a terme en el Racó dels Poetes, el rector, Manuel Palomar, ha tingut un record especial per a Arcadi Blasco i ha demanat a treballadors i estudiants un minut de silenci per la pèrdua de l'artista, a qui ha definit com un "amic" de la UA.
Més informació
 
El MUA inaugura l'exposició "Joan Fuster. Nosaltres els Valencians"
20.03.2013
La UA dedica una exposició a l'anàlisi de la repercussió històrica i social del llibre Nosaltres els valencians que Joan Fuster va escriure el 1962, així com a la figura del mateix Fuster. Aquesta mostra arriba al MUA gràcies a la col·laboració institucional entre la UA, l'Ajuntament de Sueca i la Universitat de València, autora de l'exposició.
Més informació
 
La UA lamenta la defunció d'Arcadi Blasco i enalteix la seua qualitat artística i humana
15.03.2013
El rector destaca la col·laboració que va unir a l'artista amb la UA i el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA), que custodia en dipòsit tota la seua obra fins que estiga llest el museu en la seua localitat natal, Mutxamel.
Més informació
 
 
Cajamar patrocina un cicle de concerts solidaris de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant
27.02.2013
Amb l'objectiu de promocionar actuacions culturals amb finalitats solidàries, Cajamar Caja Rural, a través de la Fundació Ruralcaja Alacant, i la Universitat d'Alacant, a través de la Fundació General, han signat un conveni de col·laboració per a promocionar un cicle de concerts de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant (OFUA) que se celebrarà en els mesos d'abril i maig
Més informació
 
El Taller d'Imatge ha presentat en la Setmana Gran de Cajamurcia el seu treball audiovisual sobre el pioner de l'arqueologia submarina a Espanya, l'historiador de Cartagena D. Julio Mas
27.02.2013
En l'acte d'homenatge a l'arqueòleg, que va morir fa dos anys, el Taller d'Imatge va projectar un extracte del treball realitzat sobre la memòria de qui va anar el pare de l'arqueologia submarina a Espanya i qui va posar al nostre país en l'escenari investigador internacional, en els primers anys de la dècada dels seixanta.
Més informació
 
El MUA presenta l'exposició d'Arcadi Blasco "Relats de Línies i Fang"
22.02.2013
Dijous que ve 28 s'inaugura aquesta mostra que inclou una selecció de la seua obra des de 1954 fins al 2012. El dilluns 25 dóna començament un taller teòric- pràctic sobre l'obra ceràmica d'Arcadi Blasco
Més informació
 
90 estudiants d'últim curs i recentment egressats participen en una selecció de personal organitzada pel GIPO
22.02.2013
Estudiants d'últim curs i recentment titulats en Administració i direcció d'empreses (ADE), Dret, Informàtica Superior, Matemàtiques i la doble titulació de Dret amb ADE són el perfil dels candidats i candidates seleccionades pel Gabinet d'Iniciatives Per a l'Ocupació
Més informació
 
La Universitat d'Alacant i el Conservatori "Guitarrista José Tomás" d'Alacant ofereixen un cicle de Concerts en el MUA
21.02.2013
El cicle comença el 22 de febrer, amb concerts tots els dijous fins al 25 d'abril
Més informació
 
La pintura d'Antoni Miró i la dansa de Sol Picó es fusionen en el MUA entorn de la novel·la "El Vol del gat"
15.02.2013
El Museu de la Universitat d'Alacant inaugura el 20 de febrer a les 20h "El Vol del gat", una interessant proposta cultural que fusiona literatura, pintura i dansa entorn de la novel·la "El Vol del gat" de l'escriptor, professor i exministre de cultura cubà, Abel Prieto.
Més informació
 
Experiències pioneres en Net-art arriben al MUA amb "Centro de Cálculo"
29.01.2013
El Vicerectorat de Cultura, Esport i Política Lingüística de la UA inaugura nova exposició amb la qual inicia la programació cultural d'aquest trimestre. La mostra "El Centre de Càlcul de la Universitat de Madrid (1965-1982). Del càlcul numèric a la creativitat oberta" arriba al Museu...
Més informació
 
Proper inici de cursos en matèria fiscal
21.01.2013
Escola de Negocis: Curs Pràctic de Tributació (XVIII edició) i Curs Pràctic sobre l'IRPF (XII edició)
Més informació
 
El concert de guitarra de Yoshimi Otani tanca les activitats del cicle de cultura japonesa en la UA
17.01.2013
L'intèrpret japonés oferirà un concert de guitarra en el MUA el dijous 17 de gener a les 19h, amb el qual finalitza el cicle de cultura japonesa que la UA ha programat durant tres mesos entorn de l'exposició Winter Garden.
Més informació
 
Compartir en...Compartir en Facebook Compartir en Twitter

Fundació General de la Universitat d'Alacant


Edifici Germá Bernácer (soterrani)
Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent, s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: +34 965 90 98 00
Fax: +34 965 90 98 10
Email: uafg@ua.es

Agència de Colocació autoritzada amb el nº 1000000006.

Per a més informació: uafg@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: informatica@uafg.es

© Fundació General de la Universitat d'Alacant (UAFG) - CIF: G53738308

 

 

Aquesta web utilitza cookies…+info