L'Orquestra Filharmònica de la UA, sota la direcció de Mihnea Ignat, oferirà tres concerts de Primavera al costat del pianista Enrique Lapaz Lombardo

El programa primaveral inclou concerts a Cocentaina, en l’ADDA a benefici de la Fundació Tutela i, per tercera vegada, en l’auditori de Saragossa

Conciertos_Primav1a Conciertos_Primav2

Alacant, 16 de febrer de 2015

La Universitat d’Alacant oferirà tres “Concerts de Primavera” a càrrec de l’Orquestra Filharmònica (OFUA), dirigida per Mihnea Ignat, acompanyada en aquesta edició primaveral pel reconegut pianista Enrique Lapaz Lombardo com a solista.

El programa de concerts ha sigut presentat aquest matí en roda de premsa pel vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, acompanyat per Mercedes Oliver, presidenta de la Fundació Alacantina Pro-tutela de la CV, Carmen Robles, presidenta d’honor de la Fundació Manuel Peláez, Antonio Ivorra, responsable de Relacions Institucionals d’Hidraqua, Lucía Gomis, directora de la Fundació General UA, Sofia Blasco, directora de la Fundació Marjal i Ezequiel Moltó, director de comunicació i relacions institucionals de Vectalia, totes aquestes entitats patrocinadores de l’OFUA.

El programa començarà el 18 de març a les 20 hores en el Centre el Teular de Cocentaina, amb entrada lliure. Com és habitual, part d’aquests concerts tenen caràcter solidari i s’inclouen en la marca “VEU Solidària” de la UA. Aquest és el cas del segon concert de primavera de l’OFUA, que tindrà lloc el 20 de març a les 20 hores, en l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA), a benefici de la Fundació Alacantina Pro Tutela de la Comunitat Valenciana, amb un preu donatiu de 15 euros. El programa finalitzarà el pròxima dissabte, dia 28 març amb l’actuació de l’OFUA a l’auditori de Saragossa a les 20 hores. És la tercera vegada que l’OFUA rep la invitació per a actuar en el prestigiós escenari de l’auditori de Saragossa dins del “Ciclo Internacional para Orquestas Jóvenes” organitzat per la Universitat de Saragossa. Una mostra més del reconeixement de què gaudeix l’agrupació orquestral universitària alacantina fora dels escenaris de la província d’Alacant, fruit del gran treball artístic i pedagògic que l’OFUA desenvolupa des de fa ja 10 anys.

El director titular i artístic de l’OFUA, Mihnea Ignat, ha dissenyat un programa carregat de romanticisme i lirisme per als tres concerts. Dues obres mestres del repertori instrumental i simfònic que pertanyen a dues escoles amb tradicions diferents, però que van molt unides pel caràcter profundament romàntic que tenen i també per la xifra 2. Es tracta del Segon Concert per a Piano i Orquestra en do menor Op. 18 de S. Rachmaninov on intervindrà com a solista al piano Enrique Lapaza Lombardo, destacat alumne de l’Escola Superior de Música “Reina Sofia” de Madrid i la Segona Simfonia en Re Major Op. 77 de J. Brahms, obra d’una gran envergadura del repertori simfònic romàntic alemany.

 

Enrique Lapaz Lombardo

Va nàixer a València el 1988. Va començar la formació musical amb el professor francès Joseph Mardon. Es va graduar a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), primer en la classe de Leonid Sintsev i posteriorment en la de Rafael Salinas, on va finalitzar amb la qualificació de Matrícula d’Honor. Més tard, va iniciar els estudis de postgrau en el Conservatori Rimsky-Korsakov de Sant Petersburg amb la professora Nina Seregina. Des del curs 2014-2015 és alumne de l’Escola Superior de Música Reina Sofia, en la Càtedra de Piano Fundació Banco Santander amb el Professor Titular Dimitri Bashkirov. Gaudeix d’una beca de Matrícula Fundació Albéniz. L’any 2011 va guanyar el primer premi en el Concurs Internacional de Piano de Sant Sebastià. L’any 2013 va ser premiat en el Concurs Internacional de Piano “Premi Iturbi” de València, i va obtenir el tercer premi en el Concurs Internacional Sergey Prokofiev de Sant Petersburg.

Com a solista ha actuat en nombroses ocasions amb formacions com les orquestres de València o de la Capella de Sant Petersburg. A més, ha participat en diferents cicles i festivals nacionals i internacionals com el cicle de “Jóvenes Intérpretes de Música de Cámara” de l’Auditori Nacional de Música, a Madrid, o el Festival Internacional de Música Evgeny Mravinsky de Narva, Estònia. Ha fet concerts a sales importants d’Espanya, Rússia, França, Alemanya, Bielorússia i Estònia. Així mateix, l’any 2007, per iniciativa de la Fundació Scriabin, va fer una gravació a Moscou per a la Ràdio Russa amb obres de Prokofiev i Nikolaev. És membre del Trio Syrah, que acaba de traure al mercat el seu primer CD “De Tres en Tres”, que inclou música per a trio de Piazzolla, Bruch i Brahms.

 

Programa:

Part I

S. Rachmaninov (1873-1943): Concert per a piano i orquestra No. 2 en do menor Op. 18 (32’)

I. Moderato.

II. Adagio sostenuto.

III. Allegro scherzando.

Part II

J. Brahms (1833-1897) Simfonia núm. 2 en Re Major Op. 73 (43’)

I. Allegro non troppo.

II. Adagi non troppo.

III. Allegretto grazioso (quasi Andantino).

IV. Allegro amb spirito.

 

Conveni entre la Universitat d’Alacant i la Fundació Alacantina Pro Tutela de la Comunitat Valenciana

El vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA, Carles Cortés, i Mercedes Oliver Ramos, presidenta de la Fundació Alacantina Pro Tutela de la Comunitat Valenciana, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a la realització d’un concert benèfic a favor de Pro Tutela, integrat en el tradicional cicle de Concerts de Primavera de l’OFUA. El concert tindrà lloc el dia 20 de març a les 20 hores a l’ADDA i la recaptació es destinarà a aquesta Fundació.

La Fundació Alacantina Pro Tutela és una entitat sense ànim de lucre amb àmbit d’actuació a Alacant i província, dedicada a la defensa dels interessos i els drets de persones amb discapacitat intel·lectual en general, com també a la tutela encomanada judicialment de persones amb discapacitat intel·lectual òrfenes o en situació de desemparament.