La Universitat analitza la protecció de varietats vegetals en el marc de la propietat industrial

El màster Magister Lucentinus organitza el dimecres 11 i dijous 12 un seminari de dos dies amb especialistes comunitaris en propietat industrial i obtenció de varietats vegetals

 

Alacant. Dimarts 10 de novembre de 2015

El Mòdul Intensiu d’Obtencions Vegetals és un Seminari de dos dies centrat en el sistema de propietat industrial per a la protecció de les varietats vegetals. En aquest mòdul intensiu s’analitzarà el Sistema Comunitari de Varietats Vegetals, el marc del conveni de la Unió Internacional per a la protecció de les obtencions vegetals (UPOV), els exàmens tècnics fets a l’Oficina Espanyola de Varietats Vegetals (OEVV) del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient espanyol, i en el Departament de Proves de Varietats Vegetals de Naktuinbouw (Holanda), el paper de l’Oficina Espanyola de Patents i Marques en la Protecció de les Varietats Vegetals, l’especial protecció dels transgènics, tot això confirmat per l’Associació Nacional d’Obtentors Vegetals.

També s’estudiaran les últimes resolucions de sala de recursos de l’oficina d’harmonització del mercat interior (OAMI) i l’especial incidència que té amb el dret marcari unit al que antecedeix, seran exposades les funcions principals de la UPOV centrades en el desenvolupament de noves varietats de plantes per al benefici general de la societat, no només des d’un punt de vista econòmic, de salut, sinó també, ambientals. Amb idèntic tenor, s’exposarà com els drets de propietat industrial per a obtencions vegetals incentiven els empresaris del sector a invertir en investigació i desenvolupament de noves varietats complint, de forma exhaustiva, els objectius de sostenibilitat europeus. Així mateix, s’estudiarà com l’exempció de l’obtentor facilita la innovació en el desenvolupament de varietats vegetals noves fomentat la competència en un sector tan complex.

Finalment, s’hi analitzaran per magistrats nacionals i comunitaris, les resolucions principals que circumscriuen aquesta matèria, la qual, unida a la visió dels professionals que diàriament plantegen les seues demandes davant dels diferents òrgans jurisdiccionals, mostraran una visió completa de tots els agents implicats en aquest sector concret.

La jornada serà inaugurada per Esther Esteban Rodrigo. subdirectora general de Mitjans de Producció Agrícoles i de l’Oficina Espanyola de Varietats Vegetals (MPA i OEVV); Amparo Navarro Fauré, vicerectora d’Investigació, Desenvolupament i Innovació de la Universitat d’Alacant; Luis Berenguer Giménez, membre del Gabinet de Presidència de l’Oficina d’Harmonització del Mercat Interior (OAMI); Gabriel González- Limas, cap de servei de Patents de l’Àrea Química II. Biotecnologia i Aliments, de l’Oficina Espanyola de Patents i Marques; Esperanza Gallego Sánchez, catedràtica de Dret Mercantil de la Universitat d’Alacant. Membre de la Comissió General de Codificació del Ministeri de Justícia. Membre del Consell de Direcció del Magister Lvcentinvs, Màster en Propietat Intel·lectual i Industrial de la Universitat d’Alacant i Julián López Richart, director del Magister Lvcentinvs, Màster en Propietat Intel·lectual i Industrial de la Universitat d’Alacant.

Els ponents del seminari són Angel García-Vidal, professor acreditat com a Catedràtic de Dret mercantil. Universitat de Santiago de Compostel·la conseller acadèmic de Gómez Acebo y Pombo, Abogados; Cristina Giner, advocada especialista en Propietat Industrial. Associada principal Garrigues Abogados; Gabriel González-Limas, cap de servei de Patents de l’Àrea Química II. Biotecnologia i Aliments, de l’Oficina Espanyola de Patents i Marques; Yolanda Huerta, consellera legal de la Unió Internacional per a la protecció de les Obtencions Vegetals (UPOV); Francesco Mattina, cap de la Unitat Legal de l’Oficina Comunitària de Varietats Vegetals; Dr. Jur. Théophile M. Margellos. president de les Sales de Recursos, Oficina d’Harmonització del Mercat Interior (OAMI); Anselmo Martínez Cañellas, professor titular de Dret Mercantil. Universitat de les Illes Balears; Luis Salaices, cap de l’Àrea de Registre de l’Oficina Espanyola de Varietats Vegetals Subdirecció General de Mitjans de Producció Agrí- cues i Oficina Espanyola de Varietats Vegetals, Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (OEVV- MAGRAMA); Sven Stürmann, cap d’equip de Suport Legal i de Coneixement de les Sales de Recursos, Oficina d’Harmonització del Mercat Interior (OAMI); Pedro Tent Alonso, advocat especialista en Propietat Industrial. Associat Principal. Garrigues Abogados; Marian van Leeuwen, adjunta tècnica examinadora (Sènior DUS). Oficina de Proves de Varietats Vegetals, Naktuinbouw (Holanda); Paul van der Kooj, president de la Sala de Recursos de l’Oficina Comunitària de Varietats Vegetals. Professor de Dret Comercial. Facultat de Dret de la Universitat de Leiden (Països Baixos); Salvador Vilata Menades, magistrat especialista en Propietat Industrial. Jutjat Mercantil núm. 2 de València i Antonio Villarroel López de Garma, secretari general de l’Associació Nacional d’Obtentors Vegetals (ANOVE)