UA

Notícies i esdeveniments

Notícies 2017

Comença el Cicle de Concerts de Nadal de l'OFUA dirigit per Tobias Gossmann
13.12.2017
L’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant (OFUA) comença el seu tradicional cicle d’actuacions nadalenques, un cicle que, en aquesta edició, inclou un total de quatre concerts amb direcció, per primera vegada, del director alemany Tobias Gossmann.
Més informació
 
Exposició antològica de Ferran Cabrera en el MUA per a commemorar el 150 aniversari del seu naixement
11.12.2017
El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) inaugura la mostra «Ferran Cabrera Cantó. 150 anys», una exposició antològica sobre el pintor alcoià, amb la qual el MUA li ret homenatge en el 150 aniversari del seu naixement. La mostra retrospectiva sobre l'autor alcoià inclou obres que no s’havien exposat des de feia més de cinquanta anys
Més informació
 
El MUA mostra a l'aire lliure les escultures de Frutos María amb l'exposició "Janus"
05.12.2017
L’artista de Burgos establit a Alacant, Frutos María, presenta l’exposició “Janus” al Museu de la Universitat d’Alacant, una mostra que romandrà oberta al públic fins al 22 d’abril de 2018.
Més informació
 
La Fundació Manuel Peláez renova un any més el seu patrocini a l'Orquestra Filharmònica de la UA
01.12.2017
El compromís de patrocini de la Fundació Manuel Peláez amb l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant (OFUA) es renova un any més, amb l’objectiu de sufragar les ajudes musicals corresponents a les tres trobades anuals de l’OFUA (Cicle de Concerts de Nadal, Primavera i Estiu, uns cicles que inclouen concerts solidaris).
Més informació
 
El MUA ret homenatge a Joan Valls, amb una jornada i una exposició sobre el poeta valencià
29.11.2017
Amb motiu del centenari del naixement de Joan Valls, el MUA inaugura l’exposició “100 vegades Joan Valls”, presenta la biografia novel·lada del poeta Enterreu-me en batí i en sabatilles i acull una conferència sobre la seua obra i la seua figura a càrrec d’Alexandre Bataller
Més informació
 
Convocatòria d'ajudes a la formació musical per a la I Trobada de l'OFUA del curs 2017/18
22.11.2017
Es convoquen 54 ajudes a la formació musical (52 completes i 2 mitjanes) per als músics que hagen sigut convocats a participar en la I Trobada de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant, d'acord amb la distribució arreplegada en l'annex a la present convocatòria.
Més informació
 
V Jornada Internacional sobre Dret de Patents i Biotecnologia
21.11.2017
L'Àrea de Dret Mercantil del Departament de Dret Mercantil i Processal de la Universitat d'Alacant (UA) ex aequo amb el Màster en Propietat Industrial i Intel·lectual de la Universitat d'Alacant (Magister Lvcentinus) organitzen aquesta jornada, que tindrà lloc el 24 de novembre de 2017 de 9.00 a 18.30 hores i es desenvoluparà en el Saló de Graus Professor D. Ramón Martín Mateo, de la Facultat de Dret de la UA.
Més informació
 
Pepe Calvo inaugura "Holy Interiors" al MUA
16.11.2017
Les obres que integren aquesta mostra s’exposen al públic per primera vegada i formen una mostra molt personal, amb tints surrealistes i amb una palesa herència d’imatges estètiques i cinematogràfiques. Pepe Calvo genera un món propi replet d’imatges que transforma i singularitza jugant amb la ficció i la realitat de cadascuna de les històries que formen l’obra.
Més informació
 
La UA convoca la XII Convocatòria d'Arts Visuals del MUA "Mulier mulieris 2018"
08.11.2017
El Museu de la Universitat d’Alacant MUA obri un any més la seua convocatòria d’Arts Plàstiques mulier mulieris. Aquesta iniciativa, que s’emmarca dins del programa d’actes desenvolupat per la Universitat d’Alacant per a commemorar el Dia Internacional de la Dona, tracta de posar de manifest com la creació artística contemporània s’ha convertit en un terreny fèrtil per a les investigacions que rescaten el llegat de les dones, visibilitzen el constant i complex procés de transformació de la identitat femenina i tracten diversos conceptes al voltant del gènere.
Més informació
 
La UA i els clubs rotaris Alacant i Alacant Port presenten el Concert Solidari de Nadal a benefici de Càritas
07.11.2017
La Universitat d’Alacant ha presentat en roda de premsa la sisena edició del Concert de Nadal Rotary-UA, que interpretarà l’Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA) sota la direcció del director artístic alemany, Tobias Gossmann. Igual que les passades edicions, el concert serà a benefici de Càritas i tindrà lloc el 15 de desembre, a l’Auditori de la Diputació d’Alacant, ADDA, a les 20 hores.
Més informació
 
La Seu Universitària de la Marina acull una exposició sobre el derelicte Bou Ferrer
03.11.2017
La Seu Universitària de la Marina acull una exposició fotogràfica sobre el derelicte Bou Ferrer. Es tracta d'una mostra que aplega els resultats dels treballs de conservació, investigació i difusió desenvolupats en el jaciment del mateix nom, la nau mercant romana més gran en excavació al Mediterrani, des que se’n va fer troballa el 1999 i, particularment, des de l'inici del projecte actual. Una actuació promoguda per la Direcció General de Cultura de la Generalitat Valenciana, la Universitat d'Alacant, a través del Taller d'Imatge, i l'Ajuntament de la Vila Joiosa, a través de Vilamuseu.
Més informació
 
Gipesemanas 2017: "Obri el teu ventall d'oportunitats en el mercat laboral"
02.11.2017
Objectius del taller: Desenvolupar les habilitats bàsiques que ajudaran als participants a realitzar motivats una cerca activa d'ocupació, amb la finalitat d'encaminar el seu projecte laboral i augmentar les seues oportunitats d'inserció. 13-16 de novembre
Més informació
 
Visita del Comissionat de la SIPO a la Universitat d'Alacant i el Magister Lvcentinvs
27.10.2017
Dijous passat 28 de Setembre el Magister Lvcentinvs, Master en Propietat Industrial i Intel·lectual va tenir el plaure de rebre la visita del Comissionat de l'Oficina Nacional de Propietat Intel·lectual i Industrial de la República Popular Xina (SIPO) el Sr. Shen Changyu que va acudir acompanyat d'una delegació de l'oficina.
Més informació
 
Comença la segona edició dels "Diumenges al MUA"
24.10.2017
El Museu de la Universitat d’Alacant posa en marxa la segona edició de la programació “Diumenges al MUA” amb un ampli programa d’activitats gratuïtes d’oci familiar. El programa inclou activitats culturals a les instal·lacions del MUA, que tenen com a element vertebrador el Museu i l’activitat cultural, artística i creativa.
Més informació
 
El Magister Lvcentinvs organitza la IV Jornada de Varietats Vegetals 2017
18.10.2017
El 8 i 9 de novembre de 2017, tindrà lloc la IV JORNADA DE VARIETATS VEGETALS, organitzada pel Magíster Lvcentinvs - Master en Propietat Industrial i Intel·lectual de la Universitat d'Alacant
Més informació
 
El MUA inaugura una exposició en homenatge a Miguel Hernández en el 75 aniversari de la seua defunció
10.10.2017
L’any 2017 es compleixen 75 anys de la mort del poeta i dramaturg oriolà Miguel Hernández, i, amb aquest motiu, la Comissió Cívica d'Alacant per a la Recuperació de la Memòria Històrica ha programat diferents activitats commemoratives entre les quals s’inclou l’exposició "Homenatge a Miguel Hernández 75x75”
Més informació
 
El MUA dedica l'exposició anual dels seus fons a les "Notes de Color"
02.10.2017
Un any més, coincidint amb l’inici del curs, el MUA renova l’exposició dels seus fons. La col·lecció del museu universitari, integrada per més de 1.600 creacions contemporànies, es mostra periòdicament atenent a criteris tècnics, materials i sobretot temàtics.
Més informació
 
Acte de cloenda de la XX i obertura de la XXI edició del Màster de Tributació
28.09.2017
Es durà a terme el lliurament de títols als alumnes de la passada edició, així com la impartició d'una Conferència a càrrec del Director General de Tributs i Joc de la Generalitat Valenciana, D. Eduardo Roca Hernáiz, sota el títol: "Administración Tributaria Autonómica. Presente y Futuro". Dimarts 3 d'octubre a les 17h, saló d'actes de l'edifici Germán Bernácer
Més informació
 
Clausura del Curs d'Especialització en Dret Europeu dels Negocis en la Universitat d'Alacant
18.09.2017
Durant la setmana del 5 a l'11 de setembre es va desenvolupar en la Universitat d'Alacant el Curs d'especialització en Dret Europeu dels Negocis dirigit als alumnes del Mestratge en Dret dels Negocis de la Universitat Sant Martín de Porres de Lima, Perú, organitzat per l'Àrea de Dret internacional privat de la UA en col·laboració amb l'Escola de Negocis
Més informació
 
El descobriment de dues monedes situa la data del naufragi del derelicte del Bou Ferrer entre l'any 64 i 68
15.09.2017
Les excavacions realitzades aquest estiu en el jaciment subaqüàtic del Bou Ferrer de la Vila Joisa ha localitzat dues monedes, un sesterci i un dupondio, tots dos de l'emperador Neró, la qual cosa ens situa sense dubtes la data del naufragi en les últims anys del seu regnat, entre el 64 i el 68 d. de C.
Més informació
 
El Museu de la Universitat d'Alacant inaugura l'exposició col·lectiva PLUS
14.09.2017
La Universitat d’Alacant i la Fundació General van convocar, a través del Museu de la UA (MUA), la III edició del programa de residències formatives de creació i investigació en art contemporani PLUS amb la intenció de fomentar la creació, augmentar la formació i promoure la investigació artística. En aquesta tercera edició cinc artistes van ser seleccionats per una comissió d’experts i tècnics d’art, en convocatòria pública, per a fer un projecte artístic a les instal·lacions del MUA, i convertir el museu en un espai de creació viu i dinàmic.
Més informació
 
Master Class sobre "El paper de l'EPO en la protecció mundial de les Patents" i "L'Activitat Internacional de l'OEPM"
11.09.2017
Divendres que ve 15 de setembre de 2017 tindrà lloc una Master Class, impartida pel Senyor Alberto Casado Cerviño, sobre l'El paper de l'EPO en la protecció mundial de les Patents, i per la Senyora Patricia García Escudero, sobre L'Activitat Internacional de l'OEPM; organitzada pel Magister Lvcentinvs - Master en Propietat Industrial i Intel·lectual de la Universitat d'Alacant.
Més informació
 
El Museu de la Universitat d'Alacant organitza, del 12 al 16 de setembre, "Retroconsoles Alacant 2017"
11.09.2017
Retroconsoles Alacant és un esdeveniment dedicat a la retroinformàtica, que enguany compleix la cinquena edició, i en el qual es podran gaudir d’exposicions, xarrades, conferències, taules redones, debats, un concert, visites guiades, tallers i mercats ambulants. Una jornada oberta a tothom on l’experiència, la solidaritat i l’educació es donen la mà per a transmetre el coneixement de l’anterior generació de professionals als nous i futurs creadors de videojocs.
Més informació
 
El Museu de la Universitat d'Alacant inaugura una exposició en homenatge al poeta Joan Valls
07.09.2017
El Museu de la Universitat d’Alacant inaugura una exposició en homenatge a Joan Valls, en la qual els escrits de 28 escriptors i les imatges de 28 artistes faran referència a la vida i l’obra de l’històric poeta alcoià.
Més informació
 
La Fundació Marjal i la UA recapten 7.560 euros per a APSA fruit del concert benèfic de l'OFUA el passat mes de juny
26.07.2017
La Fundació Marjal i la Universitat d'Alacant van organitzar el passat 30 de juny un concert solidari que l'OFUA va oferir en l'Auditori Provincial de la Diputació d'Alacant (ADDA) a benefici de l'Associació APSA, amb el patrocini específic de la Fundació Marjal.
Més informació
 
Professionals en virtualització 3D i estudiants mostren els seus treballs en el Congrés Final del Màster en Patrimoni Virtual
13.07.2017
Els millors virtualitzadors de patrimoni d'Espanya, Balawat, mostraran el divendres 14 de juliol els seus treballs inèdits en el Congrés Final del Màster en Patrimoni Virtual de la Universitat d'Alacant, que té lloc aquest dia a la sala d'actes de l'edifici Germà Bernàcer de la UA.
Més informació
 
La Universitat d'Alacant organitza la primera jornada tècnica sobre el sector de la cervesa a Espanya
06.07.2017
El Departament d'Agroquímica i Bioquímica de la Universitat d'Alacant, en col·laboració amb l'Escola de Negocis (UAFG) i l'empresa Tecnocaelia, va celebrar l’1 de juliol passat la primera jornada tècnica sobre la cervesa a Espanya. La trobada va aplegar representants de les grans cerveseres espanyoles i també dels nous microcervesers, el nombre dels quals al maig ja arribava a les 480 microfàbriques o marques «nòmades».
Més informació
 
Comencen els Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la Universitat d'Alacant
26.06.2017
Aquest matí han començat els Cursos d’Estiu Rafael Altamira de la Universitat d’Alacant, amb un oferta 54 cursos marcats per un estret vincle amb el món professional, una àmplia varietat temàtica i d’enfocaments
Més informació
 
El màster de Propietat Industrial i Intel·lectual de la UA, Magister Lvcentinvs, entre els millors d'Espanya
20.06.2017
La guia de programes de postgrau d'El Mundo situa el màster de la UA entre els cinc millors d'Espanya en l'apartat d'estudis de Dret especialitzats
Més informació
 
L'Orquestra Filharmònica de la UA oferirà quatre concerts d'estiu sota la direcció de Mihnea Ignat
16.06.2017
El vicerector de Cultura, Esport i Llengües ha presentat aquest matí en roda de premsa el Cicle de Concerts d’Estiu de l’Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA), acompanyat pel seu director titular i artístic, Mihnea Ignat, la directora de la Fundació Marjal, Sofía Blasco i Carlos Giner, gerent d'APSA.
Més informació
 
Tres mil tres-cents estudiants de primària a secundària han participat enguany en els tallers didàctics del MUA
15.06.2017
El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) lliurarà els premis del XVII Concurs de Tallers Didàctics dissabte vinent, 17 de juny, a les 12 hores, en les instal·lacions del MUA. 3.292 escolars d'infantil, primària, secundària i batxillerat de tota la província han participat en els tallers didàctics organitzats pel MUA durant aquest curs acadèmic 2016/2017, dels quals han sigut seleccionats els treballs de 108 escolars. Els treballs premiats integraran una exposició que estarà oberta al públic del 17 al 30 de juny a la sala Àgora del MUA.
Més informació
 
Vectalia continuarà patrocinant un any més l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant
12.06.2017
Vectalia i la Universitat d'Alacant han renovat un any més el conveni de patrocini del projecte musical de l'Orquestra Filharmònica de la UA. L'acord ha sigut subscrit pel conseller delegat del grup empresarial alacantí, Antonio Arias, i el rector de la Universitat, Manuel Palomar. El conveni de patrocini de l'OFUA permet finançar beques de formació per als músics i la celebració de cicles de concerts
Més informació
 
La UA lliura 5.200 euros a Alinur, recaptats en el concert benèfic de l'OFUA
12.06.2017
El concert es va celebrar el 10 de maig passat al Teatre Principal amb el patrocini específic de Vectalia i Hidraqua. Els diners es destinaran a projectes desenvolupats pel Centre d'Educació Especial d'Alacant "Alinur".
Més informació
 
L'"Ou de la Vida Eterna" arriba al MUA
12.06.2017
L’”Ou de la vida eterna”, una de les peces estrella del Museu de la Vila Joiosa, Vilamuseu, podrà veure’s al Museu de la Universitat d’Alacant (MUA), concretament, a la sala que el MUA dedica de forma permanent a Vilamuseu. Aquesta peça romandrà al MUA fins al mes de setembre.
Més informació
 
Convocatòria d'ajudes a la formació musical per al curs 2016/17 (tercera trobada)
08.06.2017
Es convoquen 45 ajudes a la formació musical per als músics que siguen membres titulars de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant, d'acord amb la distribució arreplegada en l'annex a la present convocatòria.
Més informació
 
El MUA i el Juan Gil Albert inauguren una nova edició de Trobades d'Art Contemporani
02.06.2017
La Universitat d'Alacant i l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil Albert inauguren una nova edició de les Trobades d'Art Contemporani (EAC), divendres 2 de juny a les 19 hores, a la sala El Cub del MUA. La mostra estarà oberta al públic fins al 22 de juliol. EAC 2017 exposa l'obra de 21 artistes individuals i tres propostes col·lectives (integrades cadascuna per tres artistes) seleccionades entre 274 propostes presentades
Més informació
 
El derelicte 'Bou Ferrer', exemple de conservació del Patrimoni Cultural Subaquàtic
31.05.2017
El projecte ‘Un naufragi romà per a la societat’, en el qual participa la Universitat d’Alacant, ha sigut inclòs en el Registre de Bones Pràctiques en matèria de protecció, conservació i difusió del Patrimoni Cultural Subaquàtic de la UNESCO
Més informació
 
Jornada de portes obertes: Eixides professionals del Magister Lvcentinvs
24.05.2017
El Magister Lvcentinvs, Màster en Propietat Industrial i Intel·lectual de la Universitat d'Alacant, organitza una Jornada d'eixides professionals dirigida a alumnes del Màster, estudiants de la Universitat en general i ex alumnes. Divendres 26 de maig en el Saló de Graus de la Facultat de Dret.
Més informació
 
OptoInnova, trobada de referència a nivell nacional per a estudiants, professionals i empreses del sector, supera els 250 inscrits
19.05.2017
OptoInnova, jornada organitzada pel Departament d’Òptica, Farmacologia i Anatomia i l’Escola de Negocis de la UA, té el patrocini i la col·laboració de més d’una vintena d’institucions, moltes d’aquestes empreses nacionals i multinacionals del sector òptic i oftalmològic, i amb les clíniques oftalmològiques de referència de la província d’Alacant.
Més informació
 
La UA tracta en OptoInnova 2017 les solucions més avançades per a la correcció de la miopia
18.05.2017
La meitat de la població espanyola serà miop en els pròxims 20 anys. En aquest marc, el pròxim divendres 19 de maig de 2017, la Universitat d’Alacant presenta OptoInnova 2017 per a tractar les últimes novetats tant en el tractament, per a evitar el progrés mitjançant l’ús de lents fractals, com en les solucions més avançades per a la correcció de la miopia mitjançant l’ús de lents de contacte o lents intraoculars.
Més informació
 
Més de quaranta candidats de tot el món opten en la UA a 15 contractes de recerca del Doctorat Europeu "EIPIN Innovation Society" sobre propietat intel·lectual
18.05.2017
La Universitat d'Alacant acull el procés de selecció per als contractes de recerca del projecte EIPIN Innovation Society, primer programa de doctorat conjunt finançat per la Unió Europa a través de les accions Marie Sklodowska-Curie. Es tracta d'un programa altament competitiu en l'àmbit de la propietat intel·lectual en el qual participa també la UA a través del Magister Lvcentinvs.
Més informació
 
La UA presenta els Cursos d'Estiu Rafael Altamira amb novetats importants
16.05.2017
El programa ofereix un total de 54 cursos marcats per un estret vincle amb el món professional, una àmplia varietat temàtica i d'enfocaments. Entre les novetats destaquen la incorporació de Dénia i Torrevella com a nous espais on s'impartiran els cursos, nous acords amb el CEFIRE per al reconeixement de cursos d'estiu especialitzats i cursos patrocinats per projectes d’R+D o europeus.
Més informació
 
Arranca una nova edició del Dia dels Museus DIM 2017 gràcies al treball conjunt de deu centres expositius d'Alacant
12.05.2017
Deu centres expositius d'Alacant s'uneixen per cinquè any consecutiu per a celebrar una nova edició del Dia dels Museus a la ciutat amb motiu del Dia Internacional dels Museus (DIM). L'ampli programa d'activitats inclou visites guiades, teatralitzades i lliures a diverses exposicions, espectacles de dansa, tallers creatius, projeccions cinematogràfiques, concerts i conferències, per a tots els gustos i edats, del 18 al 21 de maig
Més informació
 
La xarxa d'orquestres universitàries Sinergia es reuneix a la UA
09.05.2017
Amb l'OFUA (Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant) com a amfitriona, els responsables de les vint orquestres universitàries que integren aquesta xarxa es troben a la Seu Ciutat d'Alacant per a posar en comú la situació actual de les orquestres universitàries, els seus problemes, possibles solucions i l'establiment de vies de col·laboració entre els seus integrants
Més informació
 
El MUA convoca el tercer Programa de Residències Formatives PLUS
03.05.2017
La Universitat d'Alacant i la seua Fundació General convoquen, a través del Museu de la Universitat d'Alacant (MUA), el tercer programa de residències formatives de creació i recerca en art contemporani. PLUS III es durà a terme del 10 al 21 de juliol de 2017, i té com a objectiu fomentar la creació, augmentar la formació, promoure la recerca i generar contactes entre professionals del sector.
Més informació
 
Convocatòria de Borsa de Treball: llocs de monitores/monitors de l’Escola d’Estiu de la Universitat d'Alacant
11.04.2017
Convocatòria de Borsa de Treball de la Fundació General de la Universitat d’Alacant per a ocupar llocs de monitores/monitors de l’Escola d’Estiu de la Universitat d’Alacant
Més informació
 
Gran ovació per a l'OFUA a l'Auditori de la Nucia
05.04.2017
L’Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA) va oferir el passat dijous dia 30 de març, el tradicional Concert de Primavera a l’Auditori de la Nucia, titulat “Romàntica primavera”. Dirigida per Mihnea Ignat, l’actuació de l’OFUA va tenir un gran reconeixement del públic assistent, més de 400 espectadors
Més informació
 
L'Orquestra Filharmònica de la UA oferirà un concert extraordinari al Teatre Principal a benefici d'Alinur
04.04.2017
El concert tindrà un caràcter solidari a benefici d’ALINUR (Centre de formació integral per a persones amb discapacitat intel·lectual), i té el patrocini específic del Grup Vectalia i Hidraqua, i les entrades ja estan a la venda per un preu/donatiu de 15 euros.
Més informació
 
La Universitat d'Alacant organitza la XIX edició de la "Marató d'Ocupació i Autoocupació"
04.04.2017
El dimecres el vestíbul de l’aulari II acull una nova edició d’un fòrum que reuneix més de 50 empreses, institucions, associacions i serveis de la UA, un marc idoni amb propostes d’ocupació, pràctiques i projectes d’autoocupació
Més informació
 
XIX Marató d'Ocupació i Autoocupació
30.03.2017
Des del Vicerectorat d'Estudiants de la Universitat d'Alacant, mitjançant del Gabinet d'Iniciatives Per a l'Ocupació – GIPE – i l' Observatori d'Inserció Laboral, celebrarem el 5 d´ Abril 2017 la XIX edició de la fira d'ocupació universitària, Marató d'Ocupació i Autoocupació, al Hall de l'Aulari II de la Universitat d'Alacant.
Més informació
 
L'Orquestra Filharmònica de la UA oferirà el seu tradicional Concert de Primavera a la Nucia
29.03.2017
L’Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA) oferirà el tradicional Concert de Primavera el pròxim dijous 30 de març, a les 20 hores, a l’Auditori de la Mediterrània, plaça de l’Almàssera, 1 , amb entrada lliure limitada a la capacitat de la sala.
Més informació
 
Comença el cicle de Concert de Primavera de l'Orquestra Filharmònica de la UA a Oriola
28.03.2017
El programa musical triat per a enguany, com comenta Mihnea Ignat, director titular i artístic de l’OFUA, té un marcat caràcter mediterrani per mitjà de dues obres que evoquen la cultura musical de dos països importants de la conca del Mediterrani: Espanya i Itàlia.
Més informació
 
El reconegut artista José Gallego dóna un quadre al Museu de la Universitat d'Alacant
28.03.2017
L'obra donada forma part de la mostra pintures i collages exposats en la Sala Municipal d'Exposicions de la Llotja del Peix d'Alacant l'any 2005, i destaca per una depuradíssima tècnica pictòrica a partir de gruixudes capes de vernissos que creen suggeridors jocs visuals tant formals com conceptuals i que situen el seu treball en la línia que separa abstracció de figuració.
Més informació
 
Continua el cicle de conferències de la UA sobre Arcadi Blasco amb una tercera sessió a la Casa Bardín
22.03.2017
El Cicle de conferències al voltant de l’exposició “Arcadi Blasco. Art, Arquitectura i Memòria (1954-1974)” produïda pel Museu de la UA, arriba a la tercera sessió amb la conferència de l’arquitecte i professor de la Universitat d’Alacant, Andrés Martínez Medina, “Poblados y viviendas del INC. Un laboratorio de urbanismo, arquitectura y arte. La Zona de Levante”.
Més informació
 
La temàtica Retro protagonitza les III Jornades d'Indústries Culturals i Creatives "Alimenta't de la Cultura"
17.03.2017
Comença la tercera edició de les Jornades d’Indústries Cultures i Creatives “Alimenta’t de la Cultura” amb la temàtica retro com a protagonista, com han anunciat avui els organitzadors en roda de premsa, motiu pel qual passa a denominar-se “Retroalimenta’t de la Cultura”. L’esdeveniment tindrà lloc el dijous 30 i el divendres 31 de març
Més informació
 
José Piqueras parlarà sobre "Arcadi Blasco y la integración en las artes" demà al MUA
16.03.2017
El professor José Piqueras, comissari de la gran aposta expositiva del MUA per al primer semestre de l’any,“Arcadi Blasco. Art, arquitectura i memòria (1954-1974)” protagonitza la segona sessió del cicle de conferències que s’està duent a terme al voltant d’aquesta mostra.
Més informació
 
El MUA dedica una exposició al poeta romà Ovidi
16.03.2017
El MUA ens trasllada a l'època romana de Publi Ovidi Nasó, amb una mostra fotogràfica sobre aquest poeta romà amb la qual es recrea el paisatge emocional del desterrament d'Ovidi. L'exposició, titulada «Photographica Ovidiana. Tomis 2011-Sulmona 2015», s'inaugura dijous, 16 de març a les 18 hores
Més informació
 
El MUA inaugura "Mulier, Mulieris 2017"
09.03.2017
El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) celebra el Dia Internacional de la Dona amb la inauguració de l'exposició «Mulier, mulieris», una mostra en què col·labora la Unitat d'Igualtat de la UA i que inclou els treballs seleccionats en la convocatòria d'Arts Visuals del mateix nom i que enguany arriba a l’onzena edició. Aquesta exposició s'emmarca dins del conjunt d'activitats que la Universitat d'Alacant duu a terme per a sensibilitzar la comunitat universitària i la ciutadania en matèria d'igualtat de gènere.
Més informació
 
Convocatòria d'ajudes a la formació musical per al curs 2016/17 (segona trobada)
09.03.2017
Es convoquen 59 ajudes a la formación musical (55 completes i 4 mitjanes) per als músicos que siguen membres titulars de l'Orquestra Filarmónica de la Universitat d'Alacant, d'acord amb la distribución arreplegada en l'annex a la present convocatòria.
Més informació
 
La UA presenta el Cicle de Concerts de Primavera de l'OFUA
07.03.2017
La Universitat d’Alacant posa en marxa, un any més, el cicle de Concerts de Primavera de l’Orquestra Filharmònica de la UA sota la direcció del director titular i artístic Mihnea Ignat, que en aquesta ocasió està integrat per quatre actuacions a Oriola, la Nucia i Petrer, a més d’una actuació solidària a favor de l’Associació de Paralítics Cerebrals d’Alacant (APCA) a l’Auditori Provincial de la Diputació d’Alacant (ADDA).
Més informació
 
 
El Magister Lvcentinvs organitza la "I Jornada Internacional sobre Denominacions d'Origen i Indicacions Geogràfiques"
14.02.2017
La Jornada tindrà lloc els dies 16 i 17 de febrer i està dirigida a graduats, llicenciats, alumnes de master de propietat industrial, advocats, agents de propietat industrial, personal d'oficines de propietat industrial, membres dels consells reguladors, productors, així com a professionals interessats a aprofundir sobre les denominacions d'origen i indicacions geogràfiques.
Més informació
 
El MUA inaugura la seua gran aposta expositiva per a aquest semestre "Arcadi Blasco. Art, arquitectura i memòria (1954-1974)"
25.01.2017
La mostra inclou un programa d’activitats integrades al voltant de l’exposició, amb tallers didàctics, visites guiades i conferències, a més de tres vídeos i fotografies documentals fets pel Taller d’Imatge de la Fundació General de la UA
Més informació
 
El Magister Lvcentinvs de la UA participa en l'únic programa de doctorat subvencionat per la Unió Europea en matèria de propietat intel·lectual
19.01.2017
El Magister Lvcentinvs, màster en Propietat Industrial i Intel·lectual de la Universitat d'Alacant, comença aquest 2017 una nova etapa amb la participació en el doctorat europeu EIPIN Innovation Society, primer i únic programa de doctorat subvencionat per la Unió Europea en matèria de propietat intel·lectual que parteix de la Xarxa Europea d'Instituts de Propietat Intel·lectual (EIPIN).
Més informació
 
El MUA inaugura l'exposició "Poema envasat al buit" de Rafael Maestro
19.01.2017
L’artista madrileny establit a Alacant Rafael Maestro arriba al MUA amb l’exposició “Poema envasat al buit”, una mostra que ofereix a l’espectador l’oportunitat de reflexionar, des de la ironia, sobre la cultura i l’impacte que aquesta genera en la societat.
Més informació
 
El MUA exhibeix "El vigilant de la neu" amb fotografies de José Antonio Robés i textos del Premi Cervantes Antonio Gamoneda
17.01.2017
Des del 18 de gener i fins al 19 de febrer, el Museu de la Universitat d'Alacant acull en la Sala el Cub la mostra "El vigilant de la neu". Aquesta exposició inclou fotografies de José Antonio Robés, una col·lecció fotogràfica que l'autor ha creat exclusivament per a aquesta mostra, entorn d'una de les obres poètiques més emblemàtiques de l'escriptor Antonio Gamoneda (Premi Cervantes 2006) publicada sota el mateix títol de l'exposició.
Més informació
 
Comença la cinquena edició del màster en Interpretació de Guitarra Clàssica de la UA
12.01.2017
El màster en Interpretació de Guitarra Clàssica de la Universitat d’Alacant arriba a la cinquena edició, consolidat i reconegut internacionalment. L’acte inaugural del nou curs tindrà lloc demà divendres 13 de gener, a les 18 hores en la Seu Ciutat d’Alacant (Sant Ferran, 40), amb l’assistència del rector de la UA, Manuel Palomar
Més informació
 
Compartir en...Compartir en Facebook Compartir en Twitter

Fundació General de la Universitat d'Alacant


Edifici Germá Bernácer (soterrani)
Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent, s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: +34 965 90 98 00
Fax: +34 965 90 98 10
Email: uafg@ua.es

Agència de Colocació autoritzada amb el nº 1000000006.

Per a més informació: uafg@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: informatica@uafg.es

© Fundació General de la Universitat d'Alacant (UAFG) - CIF: G53738308

 

 

Aquesta web utilitza cookies…+info