Gran ovació per a l'OFUA a l'Auditori de la Nucia

 

LaNucia_AuditoriOFUA_2017

 

Alacant. Dimecres, 5 d'abril de 2017

L’Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA) va oferir el passat dijous dia 30 de març, el tradicional Concert de Primavera a l’Auditori de la Nucia, titulat “Romàntica primavera”. Dirigida per Mihnea Ignat, l’actuació de l’OFUA va tenir un gran reconeixement del públic assistent, més de 400 espectadors, que li va dedicar una gran ovació al final d’aquest concert inclòs dins de la programació extraordinària del desè aniversari de l’Auditori de la Nucia, “Deu anys fent cultura 2007–2017”.

El gerent de la UA, Rafael Plá, va dirigir unes paraules al públic abans del concert en les quals va agrair “l’estreta relació entre l’Auditori i l’OFUA durant els 10 anys de vida de la sala escènica de la Nucia” i va felicitar l’Auditori “per aquesta prolífica primera dècada d’existència, en la qual s’ha consolidat com una de les sales de referència a nivell provincial”.

El programa musical triat per a enguany, com va comentar el Mihnea Ignat, director titular i artístic de l’OFUA, va tenir un marcat caràcter mediterrani per mitjà de dues obres que evoquen la cultura musical de dos països importants de la conca del Mediterrani: Espanya i Itàlia. En la primera part el públic va poder gaudir de la inigualable Simfonia espanyola per a violí i orquestra. Op. 21 del compositor francés E. Lalo. Una obra mestra del repertori romàntic per a violí i orquestra que va ser dedicada al gran violinista espanyol Pablo de Sarasate i que el virtuós violinista valencià Vicente Huerta va abordar amb decisió. La segona part estarà va estar formada per dues obres de P. I. Txaikovski: l’Obertura-Fantasia "Romeu i Julieta" i el Capritx Italià Op. 45. Mitjançant la música del mestre rus el públic va poder traslladar-se als estrets carrers de Verona i va presenciar el tremend conflicte entre les dues famílies més poderoses de la ciutat: els Montecchi i els Capuleti, testimonis de l’immens poder de l’amor que entre els joves Romeu i Julieta malgrat estar aquests dos en diferents bàndols d’aquest conflicte. El Capritx Italià Op. 45 no és més que la forta impressió que Txaikovski es va emportar després del seu viatge a Itàlia i que va voler plasmar en una obra musical. L’obra comença amb un senyal de trompeta que representa el senyal matiner del principi dels actes festius d’un poble italià, ja que realment l’obra és la descripció musical d’aquestes festes. En definitiva, tres obres amb sabor espanyol i italià malgrat ser compostes per un compositor francés i un altre rus.

Enguany el solista Vicente Huerta, va actuar al costat de l’OFUA. Entre molts altres mèrits professionals, Huerta va gravar com a violinista solista la banda sonora de la pel·lícula La piel que habito de Pedro Almodóvar, composta per Alberto Iglesias, mereixedora d’un premi “Goya” a la millor música, l’any 2012.