La UA presenta el Cicle de Concerts de Primavera de l'OFUA

L’Orquestra Filharmònica de la UA, sota la direcció de Mihnea Ignat, actuarà a Oriola, la Nucia, Petrer i a l’ADDA oferirà un concert solidari a favor d’APCA

Tots els concerts tindran l’actuació especial del violinista Vicente Huerta que actuarà com a solista

 


Alacant. Dimarts, 7 de març de 2017

La Universitat d’Alacant posa en marxa, un any més, el cicle de Concerts de Primavera de l’Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA) sota la direcció del director titular i artístic Mihnea Ignat, que en aquesta ocasió està integrat per quatre actuacions a Oriola, la Nucia i Petrer, a més d’una actuació solidària a favor de l’Associació de Paralítics Cerebrals d’Alacant (APCA) a l’Auditori Provincial de la Diputació d’Alacant (ADDA).

El programa de concerts ha sigut presentat aquest matí en roda de premsa per la vicerectora de Planificació Econòmica i vicepresidenta de la Fundació General de la UA, Mónica Martí, el director del Servei de Cultura de la UA, Faust Ripoll, el director titular i artístic de l’OFUA, Mihnea Ignat, Elisa Torres, gerent d’APCA, Javier Peláez, director de la Fundación Manuel Peláez, i representants de Cajamar, Hidraqua i Vectalia.

El cicle començarà el pròxim dimecres 29 de març al Teatro Circo d’Oriola, a les 20 hores, amb entrada lliure limitada a la capacitat de la sala. El dijous 30 de març l’OFUA actuarà a l’Auditori de la Mediterrània de la Nucia, també a les 20 hores i amb entrada lliure limitada a la capacitat de la sala, i el divendres 31, el Teatre Cervantes de Petrer rebrà l’Orquestra Filharmònica de la UA (20 h. Entrada lliure limitada a la capacitat de la sala). El programa de concerts de primavera finalitzarà amb el Concert Solidari a favor de l’Associació APCA, a l’Auditori Provincial de la Diputació d’Alacant (ADDA) a les 20 hores, amb un preu d’entrada/donatiu de 15 euros. Tota la recaptació serà destinada a projectes de l’Associació APCA, i per aquest motiu també s’ha habilitat una Fila Zero, per a aquelles persones que no hi puguen assistir, però desitgen col·laborar amb la seua aportació. Aquest concert de VEU Solidària, té el patrocini específic de la Fundació Manuel Peláez i la Fundació Cajamar, a més de la col·laboració que com a patrocinadors anuals de l’Orquestra aporten Hidraqua i Vectalia.

El programa musical triat per a enguany, com comenta Mihnea Ignat, té un marcat caràcter mediterrani a travé de dues obres que evoquen la cultura musical de dos països importants de la conca del Mediterrani: Espanya i Itàlia. En la primera part el públic podrà gaudir de la inigualable Simfonia espanyola per a violí i orquestra. Op. 21 del compositor francès E. Lalo. Una obra mestra del repertori romàntic per a violí i orquestra que va ser dedicada al gran violinista espanyol Pablo de Sarasate i que el virtuós violinista valencià Vicente Huerta abordarà amb brio. La segona part estarà formada per dues obres de P. I. Txaikovski: l’Obertura-Fantasia "Romeu i Julieta" i el Capritx Italià Op. 45. Mitjançant la música del mestre rus el públic serà traslladat als estrets carrers de Verona i presenciaran el tremend conflicte entre les dues famílies més poderoses de la ciutat: els Montesco i els Capuleto i seran testimonis de l’immens poder de l’amor que sorgirà entre els joves Romeu i Julieta tot i trobar-se els dos en diferents bàndols d’aquest conflicte. El Capritx Italià Op. 45 no és més que la forta impressió que Txaikovski es va portar després del seu viatge a Itàlia i que va voler plasmar en una obra musical. L’obra comença amb un senyal de trompeta que representa el senyal matiner del principi dels actes festius d’un poble italià, i l’obra realment és la descripció musical d’aquestes festes. En definitiva, tres obres amb sabor espanyol i italià malgrat ser compostes per un compositor francès i un altre de rus.

El solista Vicente Huerta, actuarà juntament amb l’OFUA, en tot el cicle de concerts de primavera. Entre molts altres mèrits professionals, Huerta va gravar com a violi%u0301 solista la banda sonora de la pel·lícula La piel que habito de Pedro Almodo%u0301var, composta per Alberto Iglesias, mereixedora d’un premi “Goya” a la millor música, l’any 2012.


Cicle de Concerts de Primavera 2017

Direcció: Mihnea Ignat.

Dimecres, 29 de març de 2017

Lloc: Teatre Circ d’Oriola. Hora: 20:00 hores.

Entrada lliure limitada a la capacitat de l’auditori.

Dijous, 30 de març de 2017

Lloc: Auditori de la Mediterrània. La Nucia. Hora: 20:00 hores

Entrada lliure limitada a la capacitat de l’auditori.

Divendres, 31 de març de 2017

Lloc: Teatre Cervantes de Petrer. Hora: 20:00 hores.

Entrada lliure limitada a la capacitat de l’auditori.

Dissabte, 1 d’abril de 2017. Veu Solidària a benefici d’APCA

Lloc: Alacant, Auditori de la Diputació d’Alacant. Hora: 20:00 hores

Venda d’entrades: Preu: 15 euros. Concert benèfic a favor d’APCA


PROGRAMA:

E. Lalo - Simfonia espanyola per a violí i orquestra. Op. 21

Solista: Vicente Huerta

P. I. Txaikovski - Obertura-Fantasia "Romeu i Julieta"

P. I. Txaikovski - Capriccio italià Op. 45


Vicente Huerta

Naix a Llíria (València) i comença els estudis musicals als cinc anys. S’ha format en el Conservatori Superior de Música de València i, posteriorment, en el Conservatori Superior de Música de Barcelona. Va finalitzar els estudis en el Royale Conservatoire Superieur de Musique de Brussel·les amb els professors T.Adamopoulos i Agusti%u0301n León Ara, i ha obtingut els màxims guardons i el primer premi de Virtuosisme amb “La plus grand distinction”. Guanyador del primer premi en els concursos “Marti%u0301nez Baguena”, “Ciutat de Sòria” i “Gyenes”.

Polifacètic artista, ha col·laborat com a solista amb directors de la talla de R. Janssens, L. Dewez, Max Bragado, James Ross, E. Garci%u0301a, J.L. Garci%u0301a, Meir Minski, G.A. Noseda, Boguslaw Madey, Michael Thomas, etc. En l’àmbit de la música de cambra, ha format part de diferents formacions, i ha col·laborat amb els més prestigiosos artistes del món. Ha sigut professor de violi%u0301 a l’Escola Superior de Música Reina Sofia de Madrid i ha sigut convidat amb assiduïtat en les principals orquestres joves espanyoles (EGO, OJA, OJRM i JONDE). Actualment, participa regularment com a professor a la Universitat de València, i també en diferents universitats europees i d’Amèrica.

Ha gravat com a violi%u0301 solista la banda sonora de la pel·lícula La piel que habito de Pedro Almodo%u0301var, composta per Alberto Iglesias, mereixedora d’un premi “Goya” a la millor música, l’any 2012.