La Universitat d’Alacant crea grups de música de cambra amb el suport de Vectalia

L’acord preveu constituir dues formacions musicals a partir de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant per a oferir concerts de petit format

Alacant. Divendres, 27 de maig del 2022

El conveni de col·laboració entre la Universitat d’Alacant i Vectalia té com a objectiu diversificar el projecte musical de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant (OFUA) a través de la creació de dos grups de música de cambra que oferiran concerts de petit format.

La rectora de la Universitat d’Alacant i presidenta de la Fundació General de la UA, Amparo Navarro i el vicepresident i conseller delegat de Vectalia, Antonio Arias, han signat aquest divendres un conveni pel qual, l’empresa es compromet al mecenatge del quartet de corda «Vibrato String Quartet UA» i del quintet de metalls «Maestoso Brass Ensemble», formats els dos per músics de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant.

Amparo Navarro ha destacat que «l’OFUA és un projecte musical de la Universitat d’Alacant molt especial que ofereix recitals de molt alt nivell, però que, com tota gran orquestra, només es poden fer en unes condicions determinades, fet que limita la seua capacitat d’arribar a més públic. Ara, amb aquesta iniciativa que duem a terme juntament amb Vectalia, els concerts de petit format dotaran d’una major versatilitat l’oferta musical de l’orquestra».

L’acord preveu organitzar quatre concerts anuals protagonitzats per les noves formacions musicals nascudes a l’empara de l’OFUA en diferents localitats amb l’objectiu de donar a conèixer el talent jove dels integrants de l’OFUA. A través de l’acord que avui s’ha signat entre la UA i Vectalia, l’empresa finançarà ajudes de formació per als músics «per part de professionals de prestigi especialistes de corda i vent».

Antonio Arias, vicepresident i conseller delegat de Vectalia, ha assenyalat que «la nostra col·laboració amb l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant no és nova, la relació es remunta a l’any 2013 sempre amb la intenció d’estimular els joves a millorar la formació musical i contribuir a aconseguir les seues metes» i ha afegit que «els dos nous grups de cambra ajudaran, sens dubte, a la divulgació de la música clàssica entre el públic i també oferiran més oportunitats de mostrar el seu talent a les joves promeses musicals».

La posada de llarg i presentació oficial del quintet de metalls «Maestoso Brass Ensemble» està prevista que tinga lloc a principis del mes de juliol al Castell de Santa Bàrbara amb motiu de la inauguració dels Cursos d’Estiu «Rafael Altamira» de la Universitat d’Alacant.

En total, l’acord preveu l’organització de quatre concerts que s’impartiran a l’estiu, la tardor i l’hivern del 2022 i a la primavera del 2023.