L’artista catalana Sandra March presenta al MUA “El cos exquisit” i imparteix el taller Que ens Sargisquen!

La mostra recull una selecció dels seus treballs al voltant del cos, amb les seues complexitats físiques, emocionals, mentals i culturals

2022 - Cartel Taller - Cuerpo exquisito

Alacant. Dimecres, 11 de maig de 2022

El Museu de la Universitat d'Alacant inaugura, demà dijous 12 de maig, a les 19 hores, l'exposició “El cos exquisit” de l'artista catalana Sandra March, qui també impartirà el taller Que ens Sargisquen! divendres 13, a les 16 hores.

La mostra, que podrà veure's en la Sala Sempere fins al 22 de juliol, sorgeix d'una interpretació sui generis de la famosa frase del filòsof espanyol Ortega y Gasset “Yo soy yo y mi circunstancia, y si no la salvo a ella no me salvo yo”, amb la qual exposava la teoria que no es pot concebre el jo sense la circumstància en la qual es troba immers -el seu entorn físic, històric, cultural i social-. Sandra March parteix d'aquest punt de vista i interpreta el cos com un binomi entre biologia i biografia i construeix el seu discurs al voltant dels conceptes de cos i circumstància. El recorregut expositiu vertebra l'espai de la sala en cinc àmbits amb cinc eixos temàtics. El primer espai qüestiona el cos físic a partir d'obres que el problematitzen; un segon àmbit aborda l'autoimatge i l'acceptació en el qual posa sobre la taula com veiem, jutgem, volem o odiem el nostre cos, i com la nostra imatge es veu influïda per l'educació, la història i la cultura. El tercer bloc temàtic està dedicat al dolor, una experiència intrínseca al cos humà difícil d'entendre i conceptualitzar. El recorregut continua amb un quart espai centrat en les cicatrius, marques que ens individualitzen i que conten la història del nostre cos, que determinen l'autoimatge i que poden condicionar la nostra relació amb els altres i l'entorn. I finalitza la mostra amb un cinquè àmbit en el qual trobem la presència de les màscares, enteses com eixa sèrie de personatges interns que creem per a adaptar-nos segons les nostres emocions, pensaments, accions, les circumstàncies que vivim i amb qui ens relacionem.

Sandramarch

 

El taller Que ens Sargisquen!

Com a activitat vinculada a la temàtica de l'exposició, Sandra March impartirà el taller Que ens Sargisquen! divendres 13, a les 16 hores, en el MUA.
El taller consistirà a brodar una cicatriu en una peça de roba amb la intenció de qüestionar l'ideal de bellesa canònic i mostrar allò que habitualment ocultem. L'activitat és gratuïta amb inscripció prèvia.