La UA reuneix en OPTOINNOVA 2022 professionals d’àmplia trajectòria nacional i internacional en salut visual

Abordaran les darreres novetats en presbícia, miopia, patologies com les cataractes o la DMAE, discapacitat visual en esportistes i aspectes visuals de la malaltia del Parkinson, entre d’altres

La conferència inaugural serà a càrrec del catedràtic de la UA Nicolás Cuenca, “La retina de los vertebrados: desde Cajal hasta nuestros días”, acompanyat d’una exposició fotogràfica i d’impressions en 3D de la retina

logo-optoinnova-jpg
triptico1

Alacant. Dimecres, 11 de maig de 2022

Després de dos anys d’aturada per la pandèmia torna a la Universitat d’Alacant (UA) la setena edició de la jornada científica OPTOINNOVA 2022, en la qual participaran optometristes, oftalmòlegs i especialistes en òptica de gran reputació a escala nacional i internacional. L’esdeveniment, organitzat pel Departament d’Òptica, Farmacologia i Anatomia i l’Escola de Negocis de la UA, tindrà lloc divendres que ve, 13 de maig, a la sala de graus Alfredo Orts de l’edifici d’Òptica i Optometria de la UA.

Les sessions arrancaran a les 8.30 hores amb l’acte inaugural de la mà del vicerector d’Investigació, Juan Mora, la candidata electa a degana de la Facultat de Ciències Magdalena García, i la presidenta del comitè organitzador d’OPTOINNOVA, María del Mar Seguí. En aquesta ocasió, el catedràtic de la UA Nicolás Cuenca presentarà el seu nou llibre durant la conferència inaugural, a les 10.45 hores, La retina de los vertebrados: desde Cajal hasta nuestros días, amb una exposició de fotografies seues i d’impressions en 3D de la retina.

L’organització de les ponències es dividirà en tres sessions en les quals els experts i professionals tractaran aspectes de plena importància en salut visual com la presbícia, el control de la miopia, les cataractes i la degeneració macular associada a l’edat (DMAE), discapacitat visual en esportistes, i aspectes visuals de la malaltia del Parkinson, entre altres temes.

Per blocs, la primera sessió està dirigida a explicar els últims avanços que s’estan duent a terme en les clíniques oftalmològiques i els hospitals; una altra, en què es presentaran diversos estudis realitzats en universitats, i la tercera, especialment dedicada a l’R+D+I de les empreses del sector òptic. Així mateix, s’impartiran dos cursos monogràfics de gran interès clínic centrats en el maneig refractiu del pacient prèsbita, i mites, veritats i solucions en el pacient de baixa visió. Finalment, hi haurà una presentació de treballs realitzats per estudiants d’Òptica i Optometria de la UA en una sessió de pòsters paral·lela.

 

Col·laboracions i patrocinis

OPTOINNOVA 2022, que compta amb col·laboració de la Facultat de Ciències de la UA i del Col·legi d’Òptics Optometristes de la Comunitat Valenciana, aplega una vintena de clíniques oftalmològiques i empreses del sector òptic i oftalmològic tant nacionals com multinacionals. Per primera vegada, aquest esdeveniment ha comptat amb el patrocini de dues grans cadenes d’òptiques: OPTICALIA i General Òptica.

La participació en aquestes jornades pot ser presencial i en línia i es podrà seguir en directe a través de videostreaming. Els assistents inscrits en la modalitat en línia tindran accés a tot el material durant un mes.

 

Cartell

Programa complet