El MUA inaugura nova exposició amb l'abraçada com a tema central

La mostra “L'abraçada. L'excepció d'un gest” exposa l'obra de més de quaranta artistes que interpreten el tema de l'abraçada a través de pintura, la il·lustració, l’escultura, la fotografia, les instal·lacions i la videoperformance

 

Expo_MUA_abrazo1
Expo_MUA_abrazo2

 

Alacant. Dimarts, 3 de maig de 2022

El Museu de la Universitat d'Alacant inaugura nova exposició demà dimecres 4 de maig a les 19 hores, dedicada a l'abraçada, una mostra que podrà visitar-se a la sala Cool fins al 22 de maig. Inaugurada a Itàlia (Bossolasco, Piemont) l'estiu del 2021, l'exposició «L'abraçada. L'excepció d'un gest», comissariada per Paola Travaglio, proposa un recorregut per les obres de més de quaranta artistes d'Itàlia, Espanya, Regne Unit, República Txeca, Moçambic, Alemanya, Cuba i els Estats Units, que interpreten el tema de l'abraçada a través d'obres de pintura, il·lustració, escultura, fotografia, instal·lacions i videoperformance.

Aquesta exposició està vinculada al nomenament com a doctor honoris causa de l'arquitecte cubà Daniel Taboada, aprovat pel Consell de Govern de la UA l’any 2019, però que va ser ajornat per la pandèmia.

Una pluralitat de tècniques, materials, estils i cultures que s'uneixen en una abraçada global, que ofereix un espai de trobada i reflexió sobre el canvi en la manera de relacionar-nos i comunicar que ens imposa el moment històric particular que estem vivint, quan també un gest espontani i quotidià com l'abraçada s'ha convertit en una excepció. Una pluralitat que s'ajunta per a exorcitzar l'aïllament i oferir-nos una esperança de renaixement.

Integren aquesta exposició les obres dels artistes Nicola Abbruzzese, Maria Giulia Alemanno, Ines Daniela Bertolino, René Breila, Raffaella Brusaglino, Cornelio Cerato, Eleonora Collini, Germana Eucalipto, Fabrizio Garelli, Cinzia Ghigliano, Franco Giletta, José González Jogo, Francisco Gordillo, Hermelando B M, Jotaká (Juan Carlos Viñas Ballesteros), Marco Laganà, Vito Langa, Julio Larramendi, Arianna Lion, Fabio Mancari, Pietro Marchese, Elisa Marengo, Marie, Nestor Martí, Víctor Mora, Nía B R, Saúl Ortega Castelló, Brenno Pesci, Antonio Presti, Prismadanza, Purpleryta (Ryta Barbero), Alexis Rodríguez, Roberto Santana Duque Estrada, Stefano Scarafia, Quique Sena, Rafael Suau, TAMBU (Valentino Tamburini),  Daniele Testa, Casia Vengoechea i Pablo Yarza.