‘Diumenges al MUA’ presenta la nova programació

Jardin Mutante; Paisajes narrados de Arcadi Blasco; Yoga en el Museo; CUI+DARTE; Monocromos; Sleeveface. Ilusiones ópticas; Dibujos fotogénicos, Memegrafías i l’espectacle teatral d’improvisació Entre obras. Interaccionando con el arte, del 30 de gener al 5 de juny

2022-Diumenges al MUA-2Q_cas

Alacant. Dijous, 20 de gener del 2022

El pròxim 30 de gener arranca la nova programació de «Diumenges al MUA», amb un programa que inclou nou activitats per a gaudir en família, totes gratuïtes, en horari d’11 a 13 hores. Totes les activitats requereixen inscripció prèvia en www.mua.ua.es/inscripciones/ (inscripcions obertes a les 8.00 hores, els dilluns de la setmana de cada activitat)

La primera cita tindrà lloc el diumenge 30 de gener, amb el taller familiar pràctic de collage Jardín Mutante, impartit per l’artista Alberto Feijoo. Aquest taller acostarà la diversitat vegetal de l’entorn immediat a través de la fotografia i el collage, i crearà espècies noves i imaginarà noves realitats. A partir de fotografies de les diferents espècies vegetals que es troben als voltants del museu, els participants crearan noves espècies vegetals, hi formaran un jardí amb totes i compondran un arxiu botànic fictici. Participants: 20 persones a partir de 8 anys.

El diumenge 13 de febrer, serà el torn de Paisajes Narrados. Arcadi Blasco, un taller que s’endinsarà en el procés creatiu d’Arcadi Blasco a través de la utilització del fang com a matèria contemporània, per a crear paisatges i espais propis des de diferents llenguatges plàstics. Participants: 25 persones a partir de 6 anys. A càrrec de Explicarte, mediadores culturals. El ioga arribarà al MUA el diumenge 27 de febrer amb Yoga en el museo, una activitat en la qual s’uniran l’art i el ioga, a través de jocs, cançons, aventures i pistes. Participants: 25 persones a partir de 4 anys. A càrrec de Carolina Rueda, professora de ioga especialitzada en ioga infantil. La següent activitat, CUI-DAR-TE, el diumenge 13 de març, proposa la revisió i reconstrucció del paper de les dones i la nova visió d’aquestes a través del collage, la fotografia, el còmic i la pintura. Aquest és un taller viu on, tant adults com xiquets, podran explorar després de la visita dels projectes del Museu, el paper de les dones en la societat des de diferents punts de vista d’artistes i les seues propostes pròpies. Participants: 25 persones a partir de 8 anys. Impartit per Beatriz Rico, artista i docent. El diumenge 27 de març la creació d’escultures en paper amb tècniques humides serà el tema central del taller Monocromos, de la mà de l’artista Quico Vidal. Participants: 25 persones a partir de 7 anys. I el diumenge 10 d’abril, Sleeveface. Ilusiones ópticas, emmarcat en el festival Photoalicante, proposa una fusió de persones amb portades de discos. Es crearà una il·lusió òptica utilitzant una portada de disc lliure o revista i creant un muntatge fotogràfic que s’integre amb el fons i que faça cobrar vida a una imatge. Participants: 25 persones a partir de 8 anys. El programa continuarà amb Dibujos fotogénicos, el 8 de maig, un taller d’introducció al procediment de la cianotípia, que permetrà crear imatges sense càmera gràcies a la llum solar. Participants: 25 persones a partir de 8 anys. A càrrec de David Mocha, fotògraf i docent. I el 22 de maig, s’impartirà el taller de creació de memes per a còmic Memegrafías amb Daguten, escola de barri, que ensenyarà el que és la serigrafia i el seu funcionament, a més de tots els materials i eines necessaris. S’estamparà una vinyeta de còmic sobre paper per a transformar-la en Meme. Participants: 20 persones a partir de 8 anys. La clausura d’aquesta edició de Diumenges al MUA arribarà amb l’espectacle teatral d’improvisació Entre obras. Interaccionando con el arte, el 5 de juny, a càrrec de la companyia teatral Improvidencia. L’art ha deixat de ser una cosa observable, s’ha convertit en una eina de pensament. No val només amb mirar, cal conèixer i viure. Una nova manera de viure una exposició, d’estar-hi, de conèixer-ne les obres. Els límits es trenquen per a deixar de ser públic passiu i començar a ser una part vivent de la col·lecció. Per a tots els públics.