Revista digital de la Universitat d'Alacant

Notícies i esdeveniments

Veure més notícies Canal RSS
Crue_el Marroc_p1

Universitats espanyoles i marroquines acorden enfortir la cooperació acadèmica i investigadora en el I Fòrum Hispano-Marroquí

La presidenta de la CRUE, Eva Alcón, juntament amb una delegació de rectors i rectores espanyols, va participar ahir en el I Fòrum Hispano-Marroquí d’Universitats, organitzat pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats a la seua seu.

19/04/2024
PRESENTACION CATEDRAS UA_1_p1

La UA exhibeix el potencial de la col·laboració publicoprivada en la I Trobada de Càtedres Institucionals

La Universitat d’Alacant compta amb trenta-cinc càtedres institucionals que actuen com a suport a la investigació, la divulgació i la docència a través de la col·laboració entre la universitat amb institucions públiques i empreses de tota mena.

AppCRUE
18/04/2024
INAUGURACIÓ DIA DE LA SOCIOLOGIA 028

Experts i alumnat es reuneixen a la UA entorn del Dia de la Sociologia

Experts i alumnat s’han reunit aquest dijous, 18 d’abril, entorn de la desena edició del Dia de la Sociologia de la Universitat d’Alacant (UA), en una jornada de divulgació d’aquesta àrea de coneixement, en la qual s’ha posat l’èmfasi en l’aplicació professional de la sociologia en diferents àmbits laborals.

18/04/2024

El Parc Científic de la UA acull l’XI Trobada RedTransfer

Professionals de la transferència i gestió de coneixement analitzen durant dos dies el Pla de Transferència i Col·laboració: “La ciència i la innovació al servei de la societat”. Durant l’esdeveniment s’han succeït diverses taules de debat en les quals s’aborden els continguts d’aquest pla des d’una perspectiva plural.

18/04/2024

Un ampli ventall d’activitats per a celebrar el Dia del Llibre en la Universitat d’Alacant

La primera activitat, titulada «El Quixot i les estreles: setmana i nit cervantina a la Universitat d’Alacant», proposa una experiència única que fusiona literatura i astronomia a través de tres propostes: una conferència, una observació astronòmica amb telescopis i una exposició.

18/04/2024
Donacion_1

Gran èxit de participació en la campanya de donació de sang de la Universitat d’Alacant

Durant els dies 16 i 17 d’abril, la comunitat universitària va respondre a la crida de la campanya de donació de sang, que va establir cinc punts en tot el campus. En total, hi van acudir 677 persones, de les quals 232 n’han donat per primera vegada.

18/04/2024
marabunta-paranimf-

Guillem Albà celebra deu anys de Marabunta en el paranimf de la UA

El paranimf de la UA presenta la seua segona proposta familiar de la temporada: Marabunta, 10 anys, de Guillem Albà, un energètic espectacle de clown catapultat per la millor música en directe, que podrà veure's dimecres que ve, 24 d'abril, a les 19 hores.

18/04/2024
logo-crue-p1

CRUE i Santander renoven la col·laboració per a continuar desenvolupant una app universitària que ja té 1,5 milions d’usuaris

L’AppCrue és present en més de seixanta universitats espanyoles i ofereix una experiència totalment personalitzada amb més de cent deu serveis i funcionalitats disponibles. La plataforma va rebre quaranta-sis milions de visites el 2023 i dona servei a 1,5 milions d’usuaris.

18/04/2024
PRESENTACION PLA AUTOCONSUM UA 286

La Universitat d’Alacant augmenta el seu compromís amb l’autoconsum amb vuit noves instal·lacions solars de la mà d’Endesa

Gràcies a la fórmula proposada, la institució acadèmica no haurà de fer cap inversió inicial, ja que Endesa X assumeix els costos d’instal·lació. L’adjudicatària de la licitació instal·larà prop de 3.612 mòduls fotovoltaics en les cobertes de diversos edificis.

17/04/2024
Cartell_ix_fòrum_iuieg_p1

L’Institut Universitari d’Investigació d’Estudis de Gènere de la UA aborda en un fòrum la bretxa digital de gènere

Serà demà, 18 d'abril, en el IX Fòrum d'Investigació que tindrà lloc en la sala d'actes de l'edifici Germà Bernàcer de la Universitat d'Alacant. La inauguració i la cloenda seran a càrrec del vicerector d'Investigació, Juan Mora, i de la vicerectora d'Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social, Eva Espinar. 

17/04/2024

La UA obri les convocatòries per a direcció dels espectacles de l'Aula de Teatre, Coral i del Taller de Teatre de la Universitat Permanent

El Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària de la Universitat d'Alacant ha obert tres noves convocatòries públiquesper al curs acadèmic 2024/2025. El termini de presentació de sol·licituds per a les tres convocatòries finalitza el 6 de juny.

17/04/2024
Jornada Catalana Lletres 2024-

El grau en Filologia Catalana dedica una jornada al món de la creació literària i de continguts digitals

La jornada es farà aquest dijous a l’Aula Magna de Filosofia i Lletres a partir de les 9.30 h i finalitzarà amb un concert de Pau Alabajos al Racó dels Poetes. La iniciativa enllaçarà amb l’Any Estellés amb la presentació de la revista Capicua realitzada per l’alumnat de Filologia Catalana de la UA.

17/04/2024

L’interès per la geopolítica de l’alumnat de la Universitat d’Alacant, protagonista de la conferència sobre l’OTAN, Rússia, la Xina i l’ordre internacional

Més de 200 inscrits han participat en l’acte organitzat per l’Ambaixada dels Estats Units, Radix Intelligentia, l’Institut d'Economia Internacional, la Facultat de Dret de la UA i Casa Mediterrani. Mirna Galic, analista de la Xina i l’est asiàtic en el US Institute of Peace (USIP) ha sigut la ponent de la conferència.

17/04/2024
Biblioteca filipiniana

La Biblioteca de la UA ha inaugurat una secció dedicada a les Filipines

La Biblioteca de la Universitat d’Alacant ha inaugurat avui oficialment la secció filipina. Es tracta d’una col·lecció de llibres en diferents idiomes sobre cultura, llengua, literatura, folklore, religió, arts, geografia, història, política, etc. de les Filipines publicats per importants editorials.

16/04/2024
Donacion_1

La UA duu a terme els dies 16 i 17 d’abril una nova campanya de donació de sang

Els punts i horaris en els quals els membres de la comunitat universitària podran acudir a donar sang són l’aulari I i II, de 9.30 a 21.00 hores; les facultats d’Educació i de Ciències, de 9.30 a 14.00 hores, i l’autobanc a la Facultat de Filosofia i Lletres, de 9.30 a 14.00 hores i de 16.00 a 21.00 hores.

16/04/2024
Jornades simpathy for the business (1)-

Músics, locutors, productors i investigadors analitzen el negoci de la música contemporània a la UA

Destacats professionals i experts del món de la música seran els protagonistes de les jornades Sympathy for the Business que, organitzades pel Departament d’Anàlisi Econòmica Aplicada de la Universitat d’Alacant, se celebren els dies 18 i 19 d’abril a la sala de graus de la Facultat d’Econòmiques i Empresarials.

16/04/2024
Cartell_dia_sociologia_p1

La UA celebra la desena edició del Dia de la Sociologia amb el lema “Ampliant horitzons”

La desena edició del Dia de la Sociologia de la Universitat d’Alacant aplega aquest dijous 18 d’abril experts que debatran i exposaran aspectes relacionats amb la divulgació de la sociologia en els mitjans digitals, el fotoperiodisme i la sociologia visual, en una jornada en què es presentarà el joc Sociosfera per a presentar les opcions professionals en l’àmbit de la sociologia.

16/04/2024
Consell_universitats_abril 2024_p1

Amparo Navarro assisteix al Consell d’Universitats presidit per la ministra Morant

La rectora de la Universitat d'Alacant va participar ahir en el Consell d'Universitats celebrat en l'Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de Madrid. La trobada amb els rectors i les rectores de les universitats espanyoles va estar encapçalada per la presidenta de la Conferència de Rectores i Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), Eva Alcón.

16/04/2024
Poble gitano

La Universitat d’Alacant commemora el Dia Internacional de Poble Gitano el pròxim 18 d’abril

L’acte institucional tindrà lloc a les 18 hores amb l’hissat de la bandera romaní, la interpretació de l’himne i la cerimònia del riu davant el monument "Dibuixant l'espai" del campus de Sant Vicent. El tancament dels actes estarà marcat per un concert del grup musical Son d’Alikante, una fusió de flamenc des d'una perspectiva interseccional en el MUA, aproximadament a les 19.30 hores.

16/04/2024
Jornades_pirateria_p1

La Universitat d’Alacant aborda l’estratègia digital de la Unió Europea en les IV Jornades de Pirateria Digital els dies 18 i 19 d’abril

La seu d’Alacant acollirà els pròxims 18 i 19 d’abril la IV edició d’aquestes jornades que organitza el departament de Dret Mercantil i Processal en el marc del Magister Lvcentinvs.Tractaran qüestions d’actualitat a tenir en compte en les infraccions de drets de propietat intel·lectual en el mercat digital.

16/04/2024
Protocol_Aliança_Mediterraneo Sud_1_p1

La Universitat d’Alacant, en l’Aliança del Mediterrani Sud

La UA ha participat aquest matí en la signatura del protocol de creació de l’Aliança Mediterrani Sud, una estratègia que estableix una col·laboració entre les universitats, les administracions i el sector empresarial per a crear sinergies que generen un impacte significatiu en l’economia regional i reforcen la posició d’Alacant com a centre d’innovació i desenvolupament al Mediterrani.

15/04/2024
Obertura_ago_alicante_p1

Estudiants d’Enginyeries Tècniques i Superiors en Informàtica de trenta-una universitats espanyoles es reuneixen a la UA

Fins demà, 16 d’abril, se celebra a la Universitat d’Alacant la LX Assemblea General Ordinària de RITSI (Reunió d’Estudiants d’Enginyeries Tècniques i Superiors en Informàtica) en la qual s’han donat cita vuitanta estudiants que aborden temes d’actualitat en l’àmbit dels estudis superiors en Informàtica.

15/04/2024

El concurs Defensa i Jo de l’Ambaixada dels Estats Units arriba a la Universitat d’Alacant

La sala de graus Ramón Martín Mateo de la Facultat de Dret de la Universitat d’Alacant acollirà dimecres, 17 d’abril, entre les 11.30 i les 13.30 hores, el concurs Defensa i Jo, una iniciativa de l’ambaixada i del consolat general dels Estats Units a Espanya i Andorra i Hèlsinki que pretén divulgar la cultura de defensa i seguretat entre els joves.

15/04/2024
manoV2

La Universitat d’Alacant presenta el projecte d’autoconsum solar que durà a terme amb Endesa X, guanyadora de la licitació pública

La posada en marxa constitueix un gran pas en el reforç de la política de sostenibilitat i els objectius d’eficiència energètica inclosos en el Pla de Responsabilitat Social de la institució.

15/04/2024
bàner-avui-no-estrenem-paranimf-

Els mestres de la improvisació, L’Om Imprebís, arriben al paranimf de la UA amb Hoy no estrenamos

La companyia L'Om Imprebís, pionera en noves formes experimentació teatral, presenta l'obra Hoy no estrenamos en el paranimf de la Universitat d'Alacant, dimecres 17 d'abril, a les 19 hores. L'obra és una invitació a descobrir el teatre a través de la mirada de 12 persones normals i corrents.

15/04/2024