Setmana de Concerts Nadalencs amb l'OFUA

L’Orquestra Filharmònica de la UA ofereix tres actuacions aquesta setmana en Elda, Torrevella i Alacant, dins del Cicle de Concerts de Nadal

El concert d’Alacant serà solidari, a l’ADDA, amb els clubs rotaris a benefici de la Fundació Obra Mercedària

 

ConciertoOFUA_NadalAlacant. Dilluns, 9 de desembre de 2019

Comença el tradicional Cicle de Concerts de Nadal de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant (OFUA), integrat enguany per tres actuacions a Elda, Torrevella i Alacant. El cicle estarà dirigit, per primera vegada, per Osvaldo Ferreira, com a director convidat.

El Cicle de Nadal 2019 començarà dijous, 12 de desembre, al Teatre Castelar d’Elda, a les 21 hores, amb entrada lliure limitada a l’aforament, gràcies a la col·laboració de l’ajuntament, la seu de la UA a la localitat i amb el patrocini específic de Vectalia. L’endemà divendres, 13 de desembre, l’OFUA actuarà a l’Auditori Virgen del Carmen de Torrevella, a les 20 hores, també amb la col·laboració de l’ajuntament, la Institució Municipal de Cultura Joaquín Chapaprieta Torregrosa i la seu de Torrevella (entrada lliure limitada a l’aforament). I, finalment, dissabte, 14 de desembre, se celebrarà el tradicional Concert de Nadal Rotary-UA, que interpretarà l’OFUA a l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA) a les 20 hores. Igual que en les edicions passades, aquest concert tindrà un caràcter solidari, aquesta vegada a benefici de la Fundació Obra Mercedària, amb un preu donatiu de 15 euros. Així ho han detallat Faust Ripoll, director del Servei de Cultura de la UA, Philipp von Kapff, president del Rotary Club Alacant, Ana María Martín Organista, presidenta del Rotary Club Alacant Port, i Nuria Ortín, directora Fundació Obra Mercedària. La recaptació del concert anirà destinada a una casa d’acollida a Alacant per a persones amb risc alt d’exclusió social. Les entrades donatiu ja estan disponibles en www.instanticket.es, en qualsevol dels dos clubs rotaris, la Llibreria Compàs del Campus i una hora abans, en la taquilla del mateix auditori. Per a aquells que no hi puguen assistir, però que vulguen col·laborar amb aquesta causa solidària, s’ha habilitat la fila zero.

El repertori dels tres concerts d’enguany inclou obres de Rossini (El barber de Sevilla i La italiana a Alger); El bolero de Ravel; les «Danses polovtsianes» d’El príncep Ígor d’A. Borodin; Divertimento de J. M Joly Braga-Santos, i Christmas Festival de Leroy Anderson. El cicle de Concerts de Nadal de l’OFUA compta amb el suport dels seus patrocinadors anuals: Fundació Manuel Peláez, Hidraqua, Vectalia i Cajamar, a més del patrocini específic dels clubs rotaris per al concert de l’ADDA.


Osvaldo Ferreira

Osvaldo Ferreira és membre fundador i director artístic de l’Orquestra Filharmònica Portuguesa. Va estudiar direcció d’orquestra en la Northwestern Universtity de Chicago, i va realitzar el postgrau en el Conservatori de Sant Petersburg. Ha dirigit, entre d’altres, formacions de la talla de l’Orquestra de l’Algarve, i ha sigut director convidat a Berlín, Viena, Roma, Madrid, Londres o Chicago. A més, ha treballat com a director assistent de Claudio Abbado a Salzburg i Berlín. En la seua trajectòria ha rebut significatius guardons en certàmens com el Serguei Prokófiev, a Rússia, el 1999.


Fundació Obra Mercedària

La Fundació Obra Mercedària canalitza tota la tasca social dels mercedaris de la província d’Aragó. L’orde va ser fundat a Barcelona per sant Pere Nolasc l’any 1218 amb la finalitat d’alliberar els cristians captius dels musulmans i la pirateria del Mediterrani. Adaptant-nos als nous temps, la missió de l’orde és la redempció de les noves formes d’esclavitud, com la dels presos, famílies desestructurades i marginades, dones maltractades, malalts, o infants sense recursos. De la mateixa manera, en la missió dels mercedaris està la realització d’activitats que prevenen i eviten les causes socials que generen delinqüència.