El triatleta de la UA Fernando Alarza, medalla de bronze de la Reial Orde del Mèrit Esportiu

La màxima distinció estatal per a l’esport reconeix la trajectòria i els resultats internacionals de l’atleta de Talavera en els últims anys

L’esportista de la UA afronta la temporada de 2020 amb la mirada posada en els Jocs Olímpics de Tòquio

Alarza_trofeo_WTS

 

Imatge: Fernando Alarza, amb el trofeu de líder de les WTS, enguany

 

Alacant. Dijous, 21 de novembre de 2019

Fernando Alarza, triatleta de l’equip federat de la Universitat d’Alacant, ha rebut la concessió de la medalla de bronze de la Reial Orde del Mèrit Esportiu, una de les màximes distincions que concedeix de l’Estat per a l’esport nacional, en reconeixement a la seua trajectòria i als bons resultats internacionals recollits les últimes temporades.

En la seua segona temporada amb l’entrenador de l’equip de la Universitat d’Alacant, Roberto Cejuela, l’atleta de Talavera de la Reina rep aquesta distinció juntament amb coneguts esportistes com Álex Márquez, Ana Carrasco, María Bernabéu, Ana Peleteiro, Héctor Cabrera o Carlos Llavador, entre altres, que també han rebut el bronze.

Fernando Alarza se sent «molt content» per rebre aquesta medalla, perquè, segons manifesta, «és el reconeixement al treball no solament de l’última temporada, sinó de tota la vida». «És una de les distincions més importants que pot rebre un esportista a nivell nacional i resulta molt gratificant perquè recompensa tota la trajectòria, que espere que siga molt llarga, i no solament a uns resultats», afig.

A més, l’atleta de Talavera confessa que «aquest guardó és un impuls per a mi en un any molt important, amb l’objectiu principal de la temporada posat en els Jocs Olímpics de Tòquio, però ho és també per a tot l’equip de la UA perquè treballem junts dia a dia». En el mateix sentit, Alarza comenta que «el triatló és un esport individual, però seria impossible aconseguir bons resultats sense un equip tècnic d’una gran qualitat i sense uns companys que t’acompanyen i et donen suport en cada entrenament i competició»”.

La Reial Orde del Mèrit Esportiu és la més alta distinció que concedeix, anualment, el Govern estatal a través del Consell Superior d’Esports i estableix diferents rangs i categories com la Gran Creu, que és la màxima distinció, les medalles d’or, plata i bronze, per a esportistes individuals, i les plaques d’or, plata i bronze, per a corporacions, institucions, entitats i organismes públics o privats.

 

Notícies relacionades:

Fernando Alarza, de la UA, líder de les Sèries Mundials de Triatló

El rector de la UA rep a Fernando Alarza, nou fitxatge de l’equip universitari de triatló