La UA i Vectalia celebren la Setmana Europea de la Mobilitat amb un concert

El quartet de corda de l’OFUA actuarà a l’estació d’autobusos de Petrer

 

Cartell_quartet_entenimentadaAlacant. Dimecres, 18 de setembre de 2019

L’Estació d’Autobusos de Petrer és l’escenari triat per Vectalia i la Universitat d’Alacant per a commemorar la Setmana Europea de la Mobilitat, amb un concert el pròxim divendres 20 de setembre a les 20 hores, a càrrec del quartet de corda de l’Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA).

El quartet està integrat per Carles Soler Navarro (viola), Javier Masiá Martínez (violoncel), María García Sivera i Antonio Milà Martínez (violins), que interpretaran un repertori amb obres de Pachelbel, Bach, Mozart i Beethoven.

La Setmana Europea de la Mobilitat, de la qual el Ministeri per a la Transició Ecològica és coordinador nacional, és una campanya dirigida a sensibilitzar, tant els responsables polítics com els ciutadans, sobre les conseqüències negatives que té l’ús irracional del cotxe a la ciutat, tant per a la salut pública com per al medi ambient, i els beneficis de l’ús de maneres de transport més sostenibles com el transport públic, la bicicleta i els viatges a peu. Enguany el tema està centrat a «Caminar i pedalar segur», i el lema és: #CaminaAmbNosaltes. Aquesta iniciativa va sorgir a Europa l’any 1999 i a partir de l’any 2000 va tenir el suport de la Comissió Europea. Es fa cada any, del 16 al 22 de setembre, mitjançant activitats per a promocionar la mobilitat sostenible i que fomenten el desenvolupament de bones pràctiques i mesures permanents.

El 22 de setembre es fa a més l’esdeveniment «La ciutat, sense cotxe!», origen d’aquesta iniciativa europea, que pretén trobar noves solucions als problemes associats a l’augment del trànsit a les ciutats.