Els Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la UA arriben a la majoria d'edat

En els seus 18 anys d’existència més de 24.000 estudiants s’han format en els Cursos d’Estiu de la UA

La UA ha presentat aquest matí la seua programació estiuenca per a enguany amb una oferta de 43 cursos: 23 al Campus de Sant Vicent del Raspeig i altres 20 a la Seus Universitàries d’Alacant, al Campus d’Alcoi, Benissa, Cocentaina, Elda, la Nucia, Torrevella, Villena, Xixona i Calp, i a l’Aula Universitària de l’Alfàs del Pi, en col·laboració amb el Festival de Cinema de la localitat.

A més dels tradicionals cursos amb el CNP, l’ICALI i el CEFIRE, enguany s’uneix la col·laboració del Col·legi de Graduats Socials i s’inclouen, com a novetat, un curs de matemàtiques, un sobre autisme i s’incrementa l’oferta de cursos internacionals a sis


Presentacion_CursosVerano19_1c Presentacion_CursosVerano19_2

 

Alacant. Divendres, 24 de maig de 2019

La Universitat d’Alacant ha presentat aquest matí en roda de premsa la nova edició dels Cursos d’Estiu Rafael Altamira que, l’any 2019, arriben a la majoria d’edat. Així ho ha destacat el vicerector del Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés, qui ha anunciat que en aquests 18 anys, s’han format en aquests cursos un total de 24.200 estudiants: «hem passat d’una primera edició amb 243 alumnes a consolidar-nos i mantenir-nos en els últims cinc anys en una mitjana de 1.500 matriculats per edició. Un balanç tremendament positiu i satisfactori perquè, a més, els participants van puntuar el contingut oferit amb un 8.8 sobre 10 i el grau de satisfacció va arribar a un 8.9 sobre 10, segons les enquestes fetes».

Carles Cortés ha donat a conèixer les línies prioritàries dels cursos en aquesta edició del 2019, entre les quals ha destacat la transversalitat de les noves tecnologies i la dimensió humanista i internacional i ha volgut posar l’accent en la importància de la col·laboració institucional amb el CEFIRE, amb el Col·legi Oficial d’Advocats d’Alacant i el Cos Nacional de Policia. «Per a la UA és una prioritat seguir coorganitzant cursos amb els nostres col·laboradors veterans ICALI i CNP», ha assegurat Cortès. Concretament es faran dos cursos amb el CNP al Campus (Tràfic d’Éssers Humans i Noves Formes de Violència a través de les Xarxes Socials en Adolescents); i dos cursos amb l’ICALI a la Seu ciutat d’Alacant (Procés i Dret de Danys i Qüestions Actuals del Dret del Treball). Com a novetat enguany s’incorpora a aquesta col·laboració el Col·legi de Graduats Socials d’Alacant (amb el curs Temps de Treball: Qüestions Actuals i Perspectives de Futur). De la mateixa manera, el vicerector ha destacat la col·laboració d’entitats públiques i privades en el desenvolupament dels cursos, des d’universitats europees i americanes, a departaments i càtedres universitàries, col·legis professionals, escoles de negocis, petites i mitjanes empreses, sindicats, ajuntaments i fundacions, a més d’una vintena de patrocinadors.

Carles Cortés ha estat acompanyat en la presentació per Eva Valero, directora del Secretariat de Seus Universitàries, Héctor Rubio, coordinador dels Cursos d’Estiu Rafael Altamira, Manuel Lafuente, Cap Provincial d’Operacions de la Comissaria Provincial d’Alacant (CNP), i Ignacio Gally, vicedegà de l’Il·lustre Col·legi Provincial d’Advocats d’Alacant (ICALI). El coordinador dels Cursos d’Estiu, Héctor Rubio, ha desgranat el programa d’enguany, que començarà el pròxim mes de juny i que finalitzarà l’última setmana de juliol. La proposta d’enguany inclou un total de 43 cursos de disciplines molt diverses, 23 es desenvoluparan al Campus i 20 cursos més al Campus d’Alcoi i les Seus Universitàries i municipis col·laboradors d’Alacant, Benissa, Cocentaina, Elda, la Nucia, Torrevella, Villena, Xixona, Calp i l’Alfàs del Pi, fruit de la feina coordinada per la directora de Seus, Eva Valero, els coordinadors acadèmics d’aquestes i els respectius ajuntaments. En aquest sentit, i amb motiu dels 18 anys d’aquests cursos, Eva Valero ha recordat que els Cursos d’Estiu a les Seus i les Aules Universitàries van incrementar l’oferta a partir de l’any 2013, amb l’objectiu d’acostar la formació acadèmica i cultural a tota la província.

Per part seua, Héctor Rubio ha explicat que l’oferta d’enguany està marcada per l’estret vincle amb el món professional amb ofertes formatives orientades a perfils diversificats, un perfil professionalitzant que ja ha sigut prioritari en les últimes edicions: en l’àmbit de les Ciències de l’Educació trobem propostes noves com el Curs L’Abordatge Interdisciplinari del Trastorn de l’Espectre Autistes, diverses propostes de coeducació, dificultats d’aprenentatge de lectoescriptura, el teatre com a eina educativa, TIC a l’Aula, o l’autoaprenentatge com a recurs per al professorat de valencià. Quant a Ciències la novetat d’enguany és el curs professionalitzant Matemàtics en la Societat o Les Noves Tècniques en Bioquímica i Biologia Molecular; l’apartat científic gastronòmic inclou un curs de Tast i Elaboració de Cervesa Artesanal i Oli d’Oliva: Or Líquid. En Ciències Econòmiques trobem cursos de negocis (tres d’aquests internacionals), un nou curs de màrqueting i moda, un altre de presa de decisions empresarials, o una interessant proposta de desenvolupament local i turisme centrada en les festes de Moros i Cristians. També en l’apartat del Turisme trobem un curs d’Introducció a la Cultura Enològica o Patrimoni Cultural. No podien faltar les Ciències Jurídiques, tractades en els dos cursos ja citats en col·laboració amb l’ICALI, o el curs Transformació Digital de l’Ocupació.

Les enginyeries i arquitectura tindran un espai important amb 5 cursos professionalitzants (Big Data, Bim en l’Enginyeria Civil, Deep Learning, Càlcul d’Estructures; Arquitectura i Turisme a la Costa Blanca). Medi Ambient (La ciència de l’On: Gestió de Territori i Medi Ambient), Igualtat (Una Edat Mitjana en Femení: Reines, Religioses, Comerciants, Llauradores), Inclusió (Valors en l’Esport; Mediació Intercultural en Contextos Multiètnics) o Memòria Democràtica (Eines i Recursos per a Investigar la Memòria Democràtica Valenciana) completen el ventall temàtic, per a finalitzar amb les propostes d’Art i Cultura (Curs Internacional de Música Moderna; el tradicional curs de Rock & Roll Business. El Negoci de la Música Contemporània; Com fer Vídeos amb el teu Mòbil en col·laboració amb el Festival de cinema de l’Alfàs del Pi; o el Taller de Creació Escènica Teòric i Pràctic de Pont Flotant, a Villena).

En l’apartat específic Cursos Internacionals que es fan en col·laboració amb universitats europees i nord-americanes, enguany l’oferta s’amplia a 6, dos de ciències de la Salut (Immersion to Healthcare Improvement Science i Pediatric Exercise Science): 3 de negocis (Special Topics in Magenement; Business, Economy & Society; Summer Business Program); i Arquitectura i turisme (El Somni Mediterrani: Arquitectura i Turisme a la Costa Blanca»). Aquests cursos s’imparteixen íntegrament en anglès (menys Arquitectura i Turisme a la Costa Blanca) en col·laboració amb prestigioses universitats europees i americanes, entre les quals es troben la University of Missouri, la Glasgow Caledonian University; The College of Nova Jersey; la Universitat Andrés Bello o la Lamar University.

 

Programa complet

Matrícula