El MUA i el Juan Gil Albert inauguren demà una nova edició de les Trobades d'Art Contemporani

EAC 2019 exposa 22 obres seleccionades de més d’un centenar de creacions presentades a la convocatòria, amb 21 artistes individuals i una proposta col·lectiva

 

 

Alacant. Dimecres, 8 de maig de 2019

La Universitat d’Alacant i l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil Albert inauguren una nova edició de les Trobades d’Art Contemporani (EAC), demà dijous, 9 de maig, a les 19 hores, a la sala El Cub del Museu de la Universitat d’Alacant (MUA). La mostra estarà oberta al públic fins al 21 de juliol.

L’estreta col·laboració entre la Universitat d’Alacant i la Diputació d’Alacant, a través de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, permet presentar aquesta nova edició de les trobades, una col·laboració ininterrompuda que aquesta edició compleix quinze anys. Es tracta d’una oportunitat immillorable per a imbricar la creació més actual entre la comunitat universitària i la societat alacantina en general, segons comenten els organitzadors, els quals han consolidat aquestes trobades com una excel·lent plataforma de reflexió, debat i coneixement entorn de la creació i la societat contemporània.

En aquesta edició de 2019, la número dinou de la convocatòria del concurs, s’han presentat més d’un centenar de propostes de les quals el jurat ha seleccionat 22, 21 d’individuals i una proposta col·lectiva, que sumen un total de 23 artistes. La diversitat de temàtiques i tècniques enriqueix aquesta convocatòria, afirmen els organitzadors, amb artistes de generacions diferents que ofereixen una visió de conjunt sobre la creació i la societat actual. Una diversitat que també s’adverteix en la procedència (Espanya: Comunitat Valenciana: Alacant, Elx, Tibi, el Fondó de les Neus, València, Castelló; de Madrid, Barcelona, Saragossa, Sevilla, Las Palmas de Gran Canaria, Tudela i Tolosa. Internacionals: dos d’Alemanya, una de Cuba i una altra de Veneçuela), i en les tècniques utilitzades pels artistes seleccionats: escultura, pintura, gravat, fotografia, collage, vídeo, instal·lació i art digital, com a evidència de la pluralitat de llenguatges de la producció artística dels nostres dies. Onze estan signades per dones artistes i deu per homes. La majoria està en l’arc cronològic dels setanta-noranta


Artistes individuals: Marta Aguirre; Oriol Aribau; Lina Ávila; Raquel Bartolomé; Alfonso Batalla; Irene Bou; Abraham Calero; David Delgado; Cristina Ferrández Box; Mónica Gener; Evelyn Hellenschmidt; José Carlos Izquierdo; Jorge Llopis; Alba Lorente;  Antonio Parras Belmont; Gertrudis Rivalta; María Sánchez López; Daniel Domingo Schweitzer; Agustín Serisuelo; Víctor Solanas-Díaz; Elia Torrecilla.

Equip: Tondosmiling (Lucía Cristóbal Marín i Ramón López de Benito).

Jurat:

President: César Augusto Asensio, diputat de Cultura de la Diputació d’Alacant.

Secretària: Amparo Koninckx.

Vocals: Elena Aguilera, Remedios Navarro, José Piqueras, Jesús Zuazo, membres de la Comissió Assessora del Departament d’Art i Comunicació Visual Eusebi Sempere de l’IAC Juan Gil-Albert, i la seua directora, Juana María Balsalobre.