Concerts de Tardor de l'OFUA a Petrer, Benissa i Benilloba

L’Orquestra Filharmònica de la UA, sota la direcció de Tobias Gossmann, inicia el curs acadèmic amb aquest cicle de concerts per les nostres comarques

 

 

Alacant. Dimarts, 23 d'octubre de 2018

L’Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA) inicia el curs acadèmic amb un cicle de Concerts de Tardor sota la direcció de Tobias Gossmann. El cicle està integrat per tres actuacions a les localitats alacantines de Petrer, Benissa i Benilloba, i té el suport dels patrocinadors anuals: Fundació Manuel Peláez, Vectalia, Hidraqua i la Diputació d’Alacant.

El divendres 26 de març, Petrer acollirà la primera actuació de l’OFUA, a l’estació d’autobusos Elda-Petrer, a les 19 hores. Aquest concert té el patrocini específic del Grup Vectalia. La capacitat és limitada i, per a l’assistència al concert, és necessària invitació, que pot arreplegar-se en l’oficina de l’Estació d’Autobusos de Petrer-Elda. El dissabte 27 d’octubre, la formació universitària actuarà a Benissa (Taller d’Ivars) a les 18.30 hores, i per a finalitzar el cicle, l’OFUA oferirà un concert a l’Auditori de Benilloba, el diumenge 28 d’octubre a les 12.30 hores. En tots dos casos l’entrada és lliure limitada a la capacitat de les sales.

L’Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA) està marcada, fonamentalment, pel caràcter formatiu que té i un alt grau d’exigència. Els joves integrants d’aquesta formació mostraran els resultats del seu aprenentatge musical i pedagògic sota la direcció de Tobias Gossman. El director ha triat per a aquest Cicle de Tardor un repertori que inclou peces de El somni d’una nit d’estiu de Felix Mendelssohn; la Pavane de Gabriel Fauré; i algunes danses i melodies populars de Romania, del compositor hongarès Bela Bartók. Com afirma Gossman, el punt fort dels concerts el constitueix la Simfonia núm. 40 en sol-menor, KV 550, de Wolfgang Amadeus Mozart. Aquesta obra enigmàtica és una de les tres últimes simfonies del genial mestre. La malenconia, la tristesa i el dramatisme que té, però també els moments d’esperança, l’han feta una de les més famoses composicions del món.