Visites guiades, tallers i jocs per a tota la família en "Diumenges al MUA"

‘Diumenges al MUA’ comença el pròxim diumenge 30 de setembre amb la visita teatralitzada ‘Origen’

 

Diumenges_MUA3Alacant, 26 de setembre de 2018

Un any més, el Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) obri les portes amb una nova edició de «Diumenges al MUA», amb un ampli ventall d’activitats d’oci familiar que inclouen visites guiades, tallers i jocs per als mesos de setembre a desembre.

El programa d’activitats per a aquest quadrimestre consta de 8 activitats culturals, amb caràcter gratuït, que es desenvoluparan en la instal·lacions del MUA, a partir del pròxim diumenge 30 de setembre, i que començarà amb la visita teatralitzada «Origen», activitat a càrrec de l’actriu Gemma Martínez i la ballarina Sayil Johanson, en la qual uns éssers fantàstics, que habiten en l’aigua de l’estany del MUA, presentaran els diferents espais del museu i les activitats que es desenvoluparan durant la jornada.

El 21 d’octubre tindrà lloc el «Taller d’Art Contemporani i Reciclatge», activitat que consisteix en una visita guiada i un taller d’art i creativitat infantil vinculada a l’exposició «Residual» (Residències Artístiques MUA 2018), a càrrec Rafael Fuster, artista seleccionat en el quart programa de residències de creació i investigació en art contemporani PLUS. (Inscripcions a partir del dilluns 15 d’octubre).

«Totem futurgrafíes» és el segon taller programat per al 28 d’octubre, que consistirà en un recorregut creatiu a l’exposició «Paraules Visuals» i estarà acompanyada de l’elaboració d’un tòtem a partir de la mescla de literatura, pintura i collage. Farà l’activitat l’artista Ester García Guixot, responsable del projecte educatiu «Extraradi. Art i salut mental». (Inscripcions a partir del dilluns 22 d’octubre).

Els dies 11 de novembre i 2 de desembre, l’exposició «Paraules Visuals» serà de nou la protagonista d’aquestes dos matins de diumenge. Es farà una visita guiada a l’exposició i un taller en què es reuniran elements narratius i plàstics per a la creació de microescenografies a partir de dibuix, collage i elements tridimensionals. (Inscripcions a partir del dilluns 5 de novembre, a les 8.00 hores).

El 18 de novembre, la Societat d’Estudis Historiològics i Etnogràfics oferirà una visita guiada a les sales d’arqueologia del MUA (amb personatges històrics de l’època ibera i romana) i, posteriorment, s’impartirà un taller d’arqueologia, en què es faran objectes relacionats amb diferents èpoques. (Inscripcions a partir del dilluns 12 de novembre).

El 25 de novembre tindrà lloc el «Taller de grafiti», impartit per l’artista i professora d’Expressió Plàstica de la UA, Úrsula Faya, amb el qual es pretén despertar d’una manera lúdica i divertida l’interès en l’art contemporani. Aquest taller estarà acompanyat d’una visita a l’exposició de projectes becats per la Càtedra Antoni Miró d’Art Contemporani durant aquest any. (Inscripcions a partir del dilluns 19 de novembre a les 8.00).

«Diumenges al MUA» finalitzarà l’activitat el 16 de desembre amb l’activitat duta a terme per Robotikids, «Escapa’t del Museu», un joc familiar en el qual mitjançant endevinalles, lògica i instruments tecnològics, grans i menuts hauran d’aconseguir escapar d’una determinada estança i trobar un objecte misteriós amagat al museu. (Inscripcions a partir del dilluns 12 de novembre).