Optoinnova 2018 comptarà amb la presència de la investigadora del CSIC i premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies, Susana Marcos

El gran esdeveniment de l’òptica i l’optometria de la Universitat d’Alacant tindrà lloc aquest divendres 18 de maig de 2018 a la sala de graus “Alfredo Orts”

 

logo_optoinnova

 

 

Susana_Marcos

Alacant. Dimecres, 16 de maig de 2018

Per vuitè any consecutiu, el gran esdeveniment de l’òptica i l’optometria de la Universitat d’Alacant, Optoinnova, arriba aquest divendres 18 de maig a la sala de graus “Alfredo Orts” (edifici d’Òptica). Una jornada que reunirà experts i investigadors de primer nivell com la investigadora del Centre d’Òptica del CSIC i premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2017, Susana Marcos, que oferirà, a les 11:30 hores, la conferència magistral “Del laboratorio a la práctica clínica: nuevas tecnologías para mejorar el diagnóstico en visión”.

Durant la seua intervenció, Marcos descriurà el recorregut de diverses tècniques desenvolupades en el laboratori d’òptica visual i biofotònica fins a la seua implantació en la pràctica clínica, entre les quals s’inclouen tècniques d’imatge 3D, d’aberrometria i autorefracció o tècniques d’òptica adaptativa i simulació visual de visió simultània. “Aquests avanços han permès investigar la relació entre la morfologia i l’estructura de la còrnia i el cristal·lí, la qualitat d’imatge de la retina i la qualitat perceptual en ulls normals i patològics, i també avaluar diferents correccions oculars, millorar i personalitzar la selecció de correccions i desenvolupar nous paradigmes de correcció ocular”, assenyala la investigadora del CSIC.

A més, es tractaran les últimes innovacions en camps tan actuals com les noves tecnologies per a la recuperació de la visió aplicant optofàrmacs, la identificació biomètrica a partir del parpelleig, nous materials i dissenys de lents de contacte, el control de la qualitat òptica en la cirurgia refractiva o la qualitat visual en lents intraoculars de focus estès.

Sessions d’un gran interès formatiu i científic que cada edició reuneixen quasi 250 participants en modalitat online i presencial. “Apostem per la qualitat docent i oferim un programa amb les últimes novetats del sector. A més, enguany hem fet un gran esforç perquè estudiants de totes les universitats espanyoles puguen formar part de l’esdeveniment amb una quota mínima”, assenyala el president del Comitè Organitzador d’Optoinnova, Vicente Camps.

Optoinnova 2018 és una jornada cientificotècnica, reconeguda pel Col·legi d’Òptics Optometristes de la Comunitat Valenciana, que ofereix 14 ponències i dos cursos clínics sobre “Ortoqueratologia en la hipermetropia i l’astigmatisme” a càrrec de la investigadora de la Universitat Complutense de Madrid, Laura Batres; i “Bases actuals de l’ambliopia i maneig mitjançant teràpia visual basat en l’evidència científica”, de la mà de David Piñero de la Universitat d’Alacant.

 

Inauguració

L’acte inaugural, previst a les 8:30 hores en la mateixa sala de graus de l’edifici d’Òptica de la UA, comptarà amb la presència del rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, el degà de la Facultat de Ciències, Luis Gras, i el president del Comitè Organitzador i director del Departament d’Òptica, Farmacologia i Anatomia, Vicente Camps.

Organitzada pel Departament d’Òptica, Farmacologia i Anatomia i l’Escola de Negocis de la UA, Optoinnova té el patrocini i la col·laboració de quasi una vintena d’institucions moltes d’aquestes empreses nacionals i multinacionals del sector òptic i oftalmològic, com també la participació de les cinc clíniques oftalmològiques de referència de la província d’Alacant.

 

Programa i ponències

Twitter: @OPTOINNOVA

 

Notícies relacionades:

La UA patenta una lent de contacte multifocal més personalitzada per a corregir la presbícia

La Universitat d’Alacant dissenya el primer instrument validat científicament per a mesurar i prevenir la Síndrome Visual Informàtic

La meitat de la població espanyola serà miop en els pròxims 20 anys

Investigadors de les universitats d’Alacant i Pécs (Hongria) creen un dispositiu amb joc interactiu per a detectar l’ull vague