La UA presenta la XVII edició dels Cursos d'Estiu Rafael Altamira

El programa inclou 46 propostes marcades per un estret vincle amb el món professional, de caràcter eminent pràctic, i amb una àmplia varietat temàtica i d’enfocaments

Per primera vegada, s’ofereix un curs en col·laboració amb l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil Albert

El termini de matrícula s’obri avui 14 de maig

 

Cursos_Estiu2018Alacant. Dilluns, 14 de maig de 2018

La Universitat d’Alacant ha presentat aquest matí els Cursos d'Estiu Rafael Altamira amb una oferta de 46 cursos (dos d’aquests dobles) marcats per un estret vincle amb el món professional i de caràcter eminentment pràctic. El vicerector de Cultura, Esport i Llengües de la UA, Carles Cortés, ha presentat les línies prioritàries dels cursos en aquesta edició del 2018, entre les quals ha destacat la transversalitat de les noves tecnologies i la dimensió humanista i internacional, i ha volgut posar l’accent en la importància de la col·laboració institucional amb el CEFIRE, amb el Col·legi Oficial d’Advocats d’Alacant i el Cos Nacional de Policia. “Per a la UA és una prioritat seguir coorganitzant cursos amb els nostres col·laboradors veterans ICALI i CNP”, ha assegurat Cortés. Concretament es faran dos cursos amb el CNP al Campus (Delictes d’Odi: Causes, Prevenció i Resolució de Conflictes i Intervenció en Incidents Crítics en Casos de Segrestos, Atracaments i Suïcidis); i dos curs amb l’ICALI, un al Campus (Dret de Danys: Qüestions Actuals) i un a la Seu de Dénia (Procés Penal. Qüestions Actuals). Com a novetat enguany s’ofereix per primera vegada un curs en col·laboració amb l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil Albert (Canvi Constitucional: entre l’Estat Social i Autonòmic i el Capitalisme Financer). Aquest curs serà impartit a les instal·lacions del Gil Albert.

De la mateixa manera, el vicerector ha destacat la col·laboració de 40 entitats públiques i privades en el desenvolupament dels cursos, des d’universitats europees i americanes, a departaments i càtedres universitàries, col·legis professionals, escoles de negocis, petites i mitjanes empreses, sindicats, ajuntaments i fundacions, a més d’una vintena de patrocinadors. Cortés ha detallat el balanç de la passada edició i l’ha qualificat de “molt satisfactori”. L’any passat, els cursos van comptar amb 1500 participants que van puntuar el contingut oferit amb un 8,8 sobre 10 i amb un grau de satisfacció de 8,9 sobre 10, segons les enquestes fetes.

El vicerector ha estat acompanyat en la presentació pel director de la Seu Ciutat d’Alacant, Jorge Olcina; el nou coordinador tècnic dels cursos Hèctor Rubio; Eva Valero, directora del Secretariat de Seus de la UA; Fernando Candela, degà del Col·legi Oficial d’Advocats de l’Alacant (ICALI); i Antonio Sogorb, comissari en cap provincial d’operacions del CNP.

La proposta d’enguany inclou un total de 46 cursos de disciplines molt diverses, 18 es desenvoluparan al Campus i 28 cursos més a les Seus Universitàries de la UA i municipis col·laboradors de Benissa, Biar, Cocentaina, Crevillent, Dénia, Elda, l’Alcúdia, la Nucia, Petrer, Torrevella i Villena, fruit de la feina coordinada per la directora de Seus, Eva Valero, els coordinadors acadèmics d’aquestes i els respectius ajuntaments. El coordinador tècnic dels cursos, Hèctor Rubio, ha explicat que l’oferta d’enguany està marcada per l’estret vincle amb el món professional amb ofertes formatives orientades a perfils diversificats (des d’arqueòlegs a especialistes en Deep Learning i Big Data; comunicadors de cultura i arts, músics i especialistes en indústria musical, professionals d’innovació turística i desenvolupament local, geògrafs, professionals i cuidadors familiars, arquitectes, especialistes en migracions i drets humans, innovadors educatius o investigadors de la memòria democràtica); per la diversitat temàtica (arquitectura, art, ciències de la salut, ciències experimentals, cultura, dret, economia, educació, informàtica, etc.) i d’enfocaments (novetat legislativa, gènere i igualtat, innovació pedagògica, desenvolupament sostenible, delictes d’odi, entre d’altres).

Els Cursos d’Estiu inclouen un any més tres cursos internacionals d’un gran interès i que seran impartits íntegrament en anglès, en col·laboració amb prestigioses universitats europees i americanes: Understandig Dementia amb la University of the West of Scotland; Summer Business Program, amb la University of Missouri-Columbia; i Imnersion to Healthcare Improvement Science amb les Universitats West of Scotland; Waterford Insitute of Technology (Irlanda); Laurea Universtiy (Finlàndia) i Wolverhampton University (Regne Unit).

 

Matrícula i programa complet: https://web.ua.es/estiu o https://web.ua.es/verano

 

Cursos_Estiu2018_1 Cursos_Estiu2018_2