La UA presenta el Cicle de Concerts de Primavera de l'OFUA

L’Orquestra Filharmònica de la UA, sota la direcció de Tobias Gossmann, actuarà a Alacant, Crevillent i la Vila Joiosa

El concert d’Alacant tindrà un caràcter solidari i la recaptació serà a favor de Fundació Noray Projecte Home Alacant

 

 

OFUA_ADDA_cartellAlacant. Dimarts, 20 de febrer de 2018

La Universitat d’Alacant posa en marxa un any més el cicle de Concerts de Primavera amb l’Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA), sota la direcció de Tobias Gossmann. El cicle està integrat per tres actuacions a Crevillent, la Vila Joiosa i Alacant, aquesta última solidària a favor de la Fundació Noray Projecte Home Alacant, a l’Auditori Provincial de la Diputació d’Alacant (ADDA).

El programa de concerts ha sigut presentat aquest matí en roda de premsa per la vicerectora de Planificació Econòmica i vicepresidenta de la Fundació General de la UA, Mónica Martí, el director del Servei de Cultura de la UA, Faust Ripoll, Javier Peláez, director de la Fundació Manuel Peláez, Consagración Jareño, directora de la Fundació Noray Projecte Home Alacant, M. del Mar Llinares , cap de la secció de Cultura de l’Ajuntament de la Vila Joiosa i Sergio Lledó, en representació de la Federació de Confraries i Germandats de Setmana Santa de Crevillent.

El cicle té el suport dels patrocinadors anuals: Fundació Manuel Peláez, Vectalia i Hidraqua, i l’específic de la Fundació Cajamar. La trobada començarà el divendres 23 de març al Teatre Auditori de la Vila Joiosa, a les 20 hores, en col·laboració amb l’Ajuntament de la Vila (Entrades a 2 euros i 0’75 euros reduïda); i el dissabte 24 de març l’OFUA actuarà a l’Auditori de Diputació (ADDA) a les 20 hores, amb un Concert Benèfic patrocinat de forma específica per la Fundació Manuel Peláez i Fundació Cajamar a favor de la Fundació Noray Projecte Home Alacant, entitat a la qual anirà destinada la recaptació del concert. El preu/donatiu de l’entrada és de 15 euros, i s’ha habilitat la Fila Zero, per a aquells que no puguen assistir però vulguen fer una aportació solidària.

El cicle acabarà el diumenge 25 de març a Crevillent, concretament a l’església de Nostra Senyora de Belén, a les 20 hores i amb entrada lliure. Aquesta actuació té el patrocini de l’Excma. Diputació d’Alacant.

El programa musical triat per a enguany, com comenta Tobias Gossmann, inclou “La Simfonia Núm.8 en Do Major”, coneguda com “la Gran”, l’última simfonia que va escriure Franz Schubert. “Encara que durant la vida de Schubert la simfonia ni tan sols es va estrenar, avui dia està considerada com una de les obres més rellevants en tota la història de la música” assegura el director de l’OFUA i afig que “per a l’OFUA és un gran repte estudiar i presentar aquesta simfonia al públic per la dificultat i la gran envergadura que té. Els músics de l’orquestra tindran una trobada amb una obra mestra d’exigències instrumentals grans amb la qual aprendran la interpretació de l’estil clàssic–romàntic”.