Arranca una nova edició de Retroconsoles en el MUA amb la presència destacada dels Oliver Twins, per primera vegada a Espanya

Els famosos desenvolupadors de videojocs Oliver Twins impartiran una conferència sobre desenvolupament de videojocs. La cita també comptarà amb l'assistència de Jon Cortázar (CEO de Relevo Videogames) i la realització en directe d'El Mundo del Spectrum Podcast

El programa inclou una exposició de “rareses” en videoconsoles i videojocs, la IV Edició del Concurs de Desenvolupament de Videojocs, l’estand Videojocs per Aliments, un mercat ambulant retro i zona infantil per als més menuts


Alacant, dilluns 31 d'octubre de 2016.

Dissabte pròxim, 5 de novembre, el Museu de la Universitat d'Alacant acollirà una nova edició de Retroconsoles Alacant, una jornada que enguany comptarà amb l'experiència de grans professionals del món dels videojocs. Després de trenta anys creant els millors videojocs a Anglaterra, els Oliver Twins estaran per primera vegada a Espanya i impartiran la xarrada "Lliçons apreses en tres dècades creant jocs” (“From Dizzy to SkySaga: a life devoted to games”), en la qual compartiran amb joves desenvolupadors la seua experiència de treball durant aquestes tres dècades.

Un altre dels plats forts de la programació de Retroconsoles 2016 serà la participació de Jon Cortázar, director executiu de Relevo Videogames, que impartirà la conferencia “Intimitats del desenvolupament de videojocs retro (i no tan retro)”. Cortázar explicarà com funciona per dins el món del desenvolupament de videojocs en l'actualitat i com una empresa pot començar fent videojocs retro per a màquines amb més de vint anys i arribar a desenvolupar jocs amb ulleres 3D per a Playstation.

Tal com assegura Francisco José Gallego, professor de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial de la UA i organitzador de Retroconsoles, “tota aquesta experiència té un gran valor tant històric com educatiu per a tots els aficionats al món dels videojocs i a les màquines retro”. Per aquest motiu, el programa inclou la mostra "L'altra exposició de RetroConsolas", una exposició mai vista abans integrada per més de tres-centes peces poc conegudes de videoconsoles, accessoris, i videojocs procedents de diferents països del món. El recorregut expositiu mostra la història del videojoc des dels anys setanta fins a l'actualitat. La mostra s'obri al públic dimecres pròxim, 2 de novembre, i estarà oberta al públic fins al dia de la jornada, el dissabte 5 de novembre.

Francisco José Gallego comenta també que la solidaritat serà un altre punt fort de l'esdeveniment a través de la iniciativa Videojocs per Aliments. En el seu estand, els visitants podran adquirir videoconsoles, jocs i accessoris amb quilos de menjar no perible. Tot aquest menjar anirà destinat als més necessitats, a través de la donació a bancs d'aliments.

A la vesprada, Retroconsoles donarà la benvinguda als xics d’El Mundo del Spectrum els quals parlaran de nous detalls de la història del món del videojoc i l'ordinador de Sir Clive Sinclair: el ZX Spectrum. Aquest ordinador va ser el més venut a Espanya en els anys vuitanta i continua viu a hores d’ara. “De tot això ens parlaran en un podcast en directe d'El Mundo del Spectrum des del MUA”, afegeix Gallego.

Durant tota la jornada estarà en marxa el Mercat Ambulant Retro amb desenes d’estands amb material d'exposició, videojocs neoretro (recent creació per a màquines clàssiques) i venda de material clàssic. Els assistents també podran gaudir dels més de trenta expositors que ompliran el Museu de la Universitat d'Alacant, amb centenars d'ordinadors, consoles i màquines arcade que estaran a la disposició d'aquells que hi vulguen jugar, rememorar videojocs clàssics i conèixer els més moderns. També se celebraran tornejos en els quals els jugadors obtindran participacions per al sorteig final de material retro.

L'intens programa finalitzarà amb el lliurament de premis de la IV Edició del Concurs Internacional de Desenvolupament de Videojocs Retro #CPCRetroDev, del qual seran jurat els Oliver Twins. Francisco José Gallego avança que ja han rebut trenta-quatre videojocs presentats a concurs, videojocs nous creats per a una màquina amb més de trenta anys com és l'Amstrad CPC. En aquest concurs els alumnes de la Universitat d'Alacant competeixen amb professionals de tot el món, per a aprendre les mateixes bases tecnològiques que han portat els grans ponents d'aquesta edició a ser el que avui són.

La jornada està oberta a qualsevol persona aficionada a aquest món i de qualsevol edat, una jornada en la qual l'experiència, la solidaritat i l'educació es donen la mà per a transmetre el coneixement de l'anterior generació de professionals als nous i futurs creadors de videojocs.



PROGRAMA

Exposició. Del 2 al 5 de novembre, de 10.00 a 20.00 h. Sala El Cub, MUA. 

Jornades. 5 de novembre. Sala polivalent, MUA. 

11.00 - 12.20 h. Intimitats del desenvolupament de videojocs retro (i no tan retro), Jon Cortázar. Director de Relevo Videogames.

Relevo Videogames desenvolupa en l'actualitat videojocs per a PS4, PS Vita i Realitat Virtual, fa anys que desenvolupa  en paral·lel videojocs per a ordinadors de 8 bits com Amstrad, MSX i Spectrum. Jon Cortázar ens donarà una xarrada sobre la gran importància de les plataformes clàssiques com a base per a l'aprenentatge i desenvolupament dels creadors de videojocs, i del seu paper en la indústria actual.

12.45 - 13.50 h. From Dizzy to SkySaga: a life devoted to games. The Oliver Twins, Radiant Worlds.

Estaran per primera vegada a Espanya. Es tracta d'uns dels més famosos desenvolupadors de videojocs anglesos, creadors de nombrosos números u, des dels anys vuitanta fins a l'actualitat. Impartiran dues xarrades sobre desenvolupament de videojocs i sobre la seua història i experiència i també lliuraran en persona els premis del concurs CPCRetroDev (del quals, a més, són part del jurat). 

16.00 - 17.20 h. El Mundo del Spectrum Podcast. Membres d'EMS i Oliver Twins. 

El podcast més escoltat i professional sobre videojocs retro a Espanya, que ha entrevistat molts dels més importants desenvolupadors de la història del videojoc espanyol i internacional. Realitzaran un podcast en directe en el qual també intervindran Jon Cortázar i els Oliver Twins. 

17.40 - 18.50 h. Rejugando Podcast. Membres de Rejugando

19.10 - 20.00 h. Lliurament de premis #CPCRetroDev 2016. 

Concurs de desenvolupament de videojocs Retro CPCRetroDev. Quarta edició amb més de 1.000€ en premis i retransmissió en directe del lliurament de premis. El jurat estarà format per l'organització, així com per The Oliver Twins i Jon Cortázar.

Altres activitats. 5 de novembre, MUA. 

- Mercat ambulant retro, amb desenes d’estands amb material d'exposició, videojocs neoretro (recent creació per a màquines clàssiques) i venda de material clàssic.

- Estand de Videojocs per Aliments.

- Disponibilitat de màquines arcade, consoles, ordinadors i més en diferents estands amb accés lliure. 

- Zona infantil, per als més menuts que vénen a acompanyar a les seues famílies a l'esdeveniment.