La UA acull una exposició d'Amnistia Internacional que denuncia la persecució religiosa dels bahá'is a l'Iran

 

Alacant, dimarts 18 d'octubre de 2016

El Grup Local d’Amnistia Internacional d’Alacant presenta l’exposició “Perseguits per la seua fe. La comunitat bahá’is de l’Iran”, que serà inaugurada demà dimecres 19 d’octubre a la sala polivalent del Museu de la Universitat d’Alacant (MUA), a les 18 hores.

La mostra té com a objectiu denunciar la fustigació que pateix una comunitat religiosa a l’Iran, els bahá’is. Les persones que professen la fe bahá’í, des dels seus inicis l’any 1863 quan va ser fundada a l’Iran, han patit persecució i la situació que tenen s’ha empitjorat des de la revolució dels aiatol·làs l’any 1979.

Des de llavors, més de mil bahá’ís han sigut empresonats i uns 200 assassinats. Segons detallen des d’Amnistia Internacional, avui dia se’ls nega l’accés a l’educació superior, el dret a reunir-se o a fer els seus cultes, destrossen els seus cementeris i clausuren les seues tendes si les tanquen en els dies considerats de festivitat religiosa pels Bahá’ís.

El grup Libertad de Conciencia de AI, lluita per l’alliberament de set líders de la comunitat bahá’í a l’Iran, empresonats des del 2008 després d’un judici sense cap garantia legal i farcit d’irregularitats.

Expo_Bahais