"Destins", nova exposició anual del MUA amb obres de la seua col·lecció

 

Alacant, dilluns 10 d'octubre de 2016

El Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) obri al públic una nova exposició anual d’obres de la seua col·lecció, amb el destí com a punt central. La mostra podrà visitar-se fins al 30 de setembre del 2017 a la sala Arcadi Blasco.

Des de l’any 2005, el MUA ha programat exposicions en què s’han mostrat obres de la seua col·lecció seguint criteris temàtics, tècnics o pedagògics. En aquest curs 2016/17, els tècnics del MUA han volgut centrar-se en la temàtica del destí des de les múltiples accepcions que té aquest terme. El destí com a meta, com a punt d’arribada d’un viatge, però també, el destí com a trajectòria vital, com l’encadenament de successos que determinen la nostra existència. Destí com a ventura, fortuna, estrella o sort que la providència ens té guardada per a cadascun de nosaltres. Destí com a fat, que actua com una força desconeguda i inexorable sobre la humanitat.

Per a donar forma a aquest fil conductor, el MUA ha seleccionat 18 obres de fotografia, pintura i gravat que inclouen instantànies de carreteres de Julius Shulman i Carlos Cánovas; imatges d’aeroports de Josh Müller i Margarita Andreu; serigrafia sobre l’espai d’Eusebio Sempere; representacions de camins i metàfores d’itineraris vitals de Javier Romero, Alicia Lamarca, Javier Lorenzo i Cristina De Middel; visions inquietants com premonicions de la fatalitat de Cristina Fontsaré, Paloma Muñoz i Walter Martin; i el cruel destí que evidencia les desigualtats feroces del món globalitzat actual, amb les obres de Guillermo Llobet, Joan Castejón, Antoni Miró, Ángel G. Catalá, José Manuel Carratalá i Rafa Arjones.