Tornen els Diumenges al MUA amb activitats per a tota la família

La nova programació per al primer trimestre del curs comença aquest diumenge 1 d’octubre i inclou sis propostes fins al 17 de desembre

2023_2024_cartel_diumenges1

 

Alacant. Dimecres 27 de setembre de 2023

La nova programació de «Diumenges al MUA», dissenyada per al primer trimestre del nou curs acadèmic, començarà el pròxim diumenge 1 d’octubre amb sis activitats orientades al públic familiar, fins al 17 de desembre. «Diumenges al MUA» es va posar en marxa l’any 2016 amb l’objectiu d’acostar el MUA i l’art a tots els públics, amb un matí de diumenge ple d’art, cultura i creativitat.

El taller d’expressió corporal i vivencial «El camí de l’aigua», inaugura el nou programa, el diumenge 1 d’octubre, impartit per Gemma Martínez i Jesús Lloret. El taller es planteja com un viatge per l’exposició de fotografia submarina «Mare Lucidum» d’Ángel Fitor (que s’exposa al MUA) a través del Taitxí i el Txikung. «Viatjar a través del paper» serà el tema central del diumenge 22 d’octubre, un taller de mapes col·lectius a càrrec de CaraCoLab (a partir de 6 anys). A través d’un passeig per la Universitat, centrat en les olors, el tacte, les paraules o la vegetació, es crearà «La Ciutat dels Sentits», un mapa col·lectiu que reflexiona sobre la diversitat a l’hora de passejar per un mateix lloc. La cita següent, el diumenge 12 de novembre, estarà dedicada a «Ioga contes: viatge al cor del mediterrani», un taller de ioga familiar impartit per Carolina Rueda (a partir de 3 anys), un taller relacionat també amb l’exposició «Mare Lucidum»; i el 26 de novembre serà el torn de «MUA Universal», un taller de disseny i gimcana de sensibilització amb l’accessibilitat universal (impartit per Extrarradio. Ester García Guixot i Juan Diego Cerdà. A partir de 8 anys). A través d’una gimcana de proves les persones participants es posaran en el lloc d’altres persones, i dissenyaran una societat més inclusiva.

Finalitzarà la programació amb dues propostes més el mes de desembre. El dia 3 es farà la visita taller «Un dia en la història», amb una taula didàctica d’artesania medieval (a partir de 3 anys), impartit per Arpa Patrimoni; i el 17 de desembre «La Llum de Sempere», una visita-taller homenatge a Eusebi Sempere en el centenari del seu naixement (a partir de 4 anys), impartit per Remedios Navarro, coordinadora de l’Àrea Didàctica del MUA.