La UA posa en marxa un nou curs d’especialista centrat en la salut de la dona

Aquest títol sorgeix de la necessitat de treballar de manera integral la salut femenina des de la visió de la fisiologia, l’alimentació, la nutrició, la psicologia i la medicina

Alacant. Dijous, 31 d'agost de 2023

La Universitat d’Alacant (UA) posa en marxa el nou curs d’especialista Alimentació, estil de vida i salut de la dona al llarg del cicle vital que s’iniciarà a l’octubre del 2023. Aquest títol sorgeix de la necessitat de treballar de manera integral la salut femenina des de la visió de la fisiologia, l’alimentació, la nutrició, la psicologia i la medicina.

curso especialista salud mujerEn concret, s’hi tractaran temes pediàtrics com ara l’alimentació, l’oci, la immunitat, el desenvolupament neurològic i els disruptors hormonals en la infància, així com canvis hormonals en l’adolescència, l’anticoncepció i l’acompanyament emocional. A més, s’hi abordarà la vida reproductiva, la fertilitat, els problemes endocrins, l’embaràs en totes les seues fases i el seu acompanyament emocional, i, finalment, aspectes relacionats amb la menopausa, l’estil de vida, la teràpia hormonal substitutiva, el sexe, la psicologia i el risc cardiovascular en aquesta fase. Per a això, al llarg de la formació es disposarà d’un equip multidisciplinari compost per nutricionistes, psicòlegs, sociòlegs, professionals de l’activitat física i l’esport, matrones, pediatres, endocrins, reumatòlegs, ginecòlegs-obstetres i especialistes en medicina reproductiva.

«Es tracta d’un títol d’especialista innovador i únic, ja que no es troba en cap altra universitat un pla d’estudis tan complet i integral», assenyalen des de la direcció del curs les professores de la UA Ana Zaragoza, del Departament d’Infermeria, i Miriam Sánchez, del Departament de Psicologia de la Salut. Per a l’elaboració del pla d’estudis es va iniciar un mapatge dels tots els estudis tant a escala autonòmica com nacional sobre la salut de la dona. Després d’analitzar els diferents plans d’estudis existents, les responsables del curs observaren que estaven compostos per etapes individuals de la dona i moltes vegades estudiaven la salut de la dona des d’una única perspectiva.

La dona de l’actualitat, detallen les professores de la Universitat d’Alacant, cada vegada més autònoma, crítica i conscient de l’autocura i la salut pròpia –més enllà del de la família i els fills– demana amb més interès especialistes formats i dedicats a aconseguir el seu benestar. «Per això, en aquest curs es realitza un viatge per totes les etapes de la vida de la dona, des de la infància, passant per l’adolescència, la vida reproductiva i culminant amb la menopausa i la vellesa, aspirant a la formació del professional en l’acompanyament de la dona en qualsevol moment de la vida», afigen.

El curs d’especialista Alimentació, estil de vida i salut de la dona al llarg del cicle vital està recomanat per a dietistes-nutricionistes, infermers, psicòlegs, llicenciats en medicina i altres professions sociosanitàries que atenen cada dia a dones. Els professionals que el realitzen podran dur a terme una cura integral de la salut de la dona aplicant-hi una medicina personalitzada per a millorar així la qualitat de vida relacionada amb la salut. El termini de preinscripció està obert fins al pròxim 15 de setembre de 2023.

 

Més informació