Arranca la II edició de l'International Summer Program de la UA amb sis cursos organitzats pel Vicerectorat de Relacions Internacionals

Agrotechnology inicia el programa de l'ISP 2014 el pròxim dilluns 2 de juny

 

Alicante, 30 de maig de 2014

El pròxim dilluns 2 de juny començarà la segona edició de l'International Summer Program (ISP), un programa internacional d'estiu sobre matèries universitàries, que depèn del Vicerectorat de Relacions Internacionals i coorganitza amb universitats dels EUA (Rutgers University, University of Missouri, Central Michigan University, University of Memphis), universitats europees com EDHEC-Business School (París), Graz Universität (Àustria), l'Institut Tecnològic de Monterrey (Mèxic) i estudiants de diverses universitats de l'Índia.

La II edició d'aquest programa internacional inclou sis cursos en diferents disciplines acadèmiques que s'impartiran en la UA durant els mesos de juny i juliol. El programa d'enguany té l'objectiu principal d'oferir un autèntic marc internacional a professors, investigadors i estudiants de tot el món en el campus de la UA, amb cursos específics impartits tant per acadèmics de la UA com per professorat i experts internacionals, especialment d'universitats nord-americanes. L'ISP està obert a qualsevol persona (estudiants, professionals, etc.) que tinga una vocació internacional i un nivell mitjà en anglès i ofereix un espai de trobada a l'estiu en la mateixa UA a estudiants arribats de tot el món, perquè puguen compartir el seu aprenentatge des d'una perspectiva internacional i multicultural.

Per primera vegada, l'ISP inclou en el seu programa el curs Agrotechnology amb el Tecnològic de Monterrey (Mèxic), que tractarà els desafiaments de les empreses de fertilitzants d'Europa en el segle XXI: la qualitat ambiental en el lloc de treball, la legislació vigent, el control biològic o la pol·linització natural, entre altres temes. Diversos professors del Departament d'Agroquímica de la UA participaran en aquest curs que compta amb eixides de camp. Amb Agrotechnology s'inicia el programa de l'ISP 2014, el dilluns 2 de juny a les 9:00 hores en l'edifici Germà Bernàcer del Campus i finalitzarà el 27 de juny. (Programa: http://www.isp.ua.es/agrotechnology).

Dins de la programació per a aquesta segona edició, també s'ofereix el curs coorganitzat amb la University of Memphis sobre Ensenyament de l'anglès/espanyol com a llengües estrangeres (Teaching English/Spanish as Foreing Languages) amb la participació d'especialistes de Memphis (del 9 al 27 de juny). Dins d'aquesta mateixa àrea però coorganitzat amb la Central Michigan University s'imparteix el Contemporary English/Spanish Languages and Literature, dissenyat per a oferir als participants una introducció a la literatura espanyola contemporània com a reflex de la societat actual i l'ús que pot fer-se’n en les classes d'espanyol (del 14 al 24 de juliol).

En l'àrea econòmica, la University of Missouri-Columbia coorganitza amb la UA (Facultat d'Econòmiques) el Summer Business Program (SBP), un curs de quatre setmanes (del 30 de juny al 24 de juliol) amb quasi un centenar d'estudiants procedents de la Universitat de Missouri-Columbia (EUA) i estudiants de diferents universitats europees. El SBP és el programa més veterà en la UA, es va iniciar l'any 2006 i actualment és un dels més sol·licitats pels estudiants internacionals. Les pràctiques del màrqueting en un entorn global serà el tema central del curs International Màrqueting and Trade (del 7 al 25 de juliol) coorganitzat amb la Rutgers University of New Jersey i que l'any passat va comptar amb la presència d'estudiants arribats del Japó, Finlàndia, Puerto Rico i Aràbia Saudita, a més dels EUA. Una part important d'aquests dos cursos són les visites a empreses importants de la província d'Alacant i a l'Oficina d'Harmonització del Mercat Interior (OAMI).

Completa l'oferta el curs Software engineering Program (del 30 de juny al 25 de juliol) sobre desenvolupament i anàlisi de programari o desenvolupament d'interfícies, entre altres, impartit per professorat de l'Escola Politècnica Superior de la UA (EPS) i que comptarà amb diversos estudiants procedents de diverses universitats de l'Índia. Aquest curs es desenvoluparà íntegrament en laboratoris d'informàtica del Campus.

Les classes es complementen amb un programa d'activitats culturals destinades a difondre la imatge internacional de la província d'Alacant entre tots els participants i a fomentar el coneixement entre estudiants de diversos països.

 

Programa acadèmic complet