La rectora inaugura en el MUA l’exposició ‘Després de la UA’

Dissenyada per l’Escola Politècnica Superior amb el patrocini d’Hidraqua, la mostra reflexiona sobre ‘futurs possibles’ de la UA: el seu campus, arquitectura i la seua comunitat humana i no humana

L’exposició formarà part de les activitats del MUA per a la Nit en Blanc

 

Alacant. Dimarts, 11 de juliol de 2023

La rectora de la Universitat d’Alacant Amparo Navarro ha inaugurat aquest matí l’exposició «Després de la UA» a la sala Sempere del MUA, una mostra que tracta els «futurs possibles» de la UA davant de l’obsolescència de la materialitat i en la qual la mateixa rectora participa en un vídeo amb què comença el recorregut expositiu. En el vídeo la rectora «anuncia», en una realitat ficcionada, que la UA deixarà de ser presencial i passarà a existir tan sols en el metavers. La rectora ha detallat en les seues paraules inaugurals que «vaig accedir a fer aquesta col·laboració en aquest vídeo perquè em va semblar un projecte molt interessant que reuneix arquitectura i ficció», però ha desitjat, fora d’aquesta ficció, «llarga vida al campus presencial».

Amb aquest punt de partida, l’exposició planteja els possibles futurs del campus de la UA, de la seua arquitectura i de la seua comunitat humana i no humana, com han detallat en les seues intervencions inaugurals els comissaris de la mostra Juan Carlos Castro-Domínguez, investigador i professor de Projectes Arquitectònics en l’EPS (UA) des del 2006, fundador i director de Fab Lab Alacant, i també comissari i gestor cultural d’esdeveniments relacionats amb tecnologia, art sonor i música electrònica; i per l’alumna d’Arquitectura de la UA, María Ponce Garrido. Els comissaris han explicat que la mostra té amb diverses seccions: arquitectura i infraestructures, materialitats, no humà, paisatge sonor i també amb una secció que s’assembla a una «capsula del temps» i en la qual es convida el visitant a deixar objectes relacionats amb la UA, perquè siga una càpsula col·lectiva.

Dissenyada per l’Escola Politècnica Superior amb el patrocini d’Hidraqua, l’exposició romandrà oberta al públic fins al 22 de juliol i formarà part de la celebració de la Nit en Blanc, el pròxim 21 de juliol en el MUA, amb una sessió especial de l’exposició i una visita nocturna a les infraestructures de la UA.

L’acte inaugural ha comptat també amb l’assistència de Catalina Iliescu, vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària, Virgili Gilart, director de l’EPS, i Carmen Cobela, directora del Servei de Cultura.

 

Notícia relacionada:

L’Escola Politècnica Superior de la UA dissenya la nova exposició del MUA: ‘Després de la UA’

 

Despuesdelaua6
Despuesdelaua7