La 8a edició d’OPTOINNOVA se centra en els avanços en el diagnòstic i el tractament de la miopia

Amb vora 200 assistents, les sessions es duran a terme els dies 12 i 13 de maig en la sala de graus Alfredo Orts de l’edifici d’Òptica de la UA

Optoinnova 2023

Alacant. Dimecres, 10 de maig de 2022

Durant les últimes dècades s'ha produït un augment constant en la prevalença de la miopia. L’any 2050, es preveu que la prevalença de la miopia siga del 50% de la població mundial. Per això, la nova edició d’OPTOINNOVA, jornada científica que té lloc anualment en la Universitat d'Alacant (UA), es dedicarà especialment al control de la miopia. Amb vora 200 assistents, les sessions es duran a terme divendres 12 i dissabte 13 de maig en la sala de graus Alfredo Orts de l’edifici d'Òptica i Optometria de la UA.

En aquesta 8a edició participen principalment optometristes, oftalmòlegs i especialistes en òptica de gran reputació nacional i internacional, i s’hi aborden els temes més innovadors en relació amb la salut visual i la cura, com també tots els aspectes relacionats que puguen ser interessants i d'actualitat des d'un punt de vista de formació i investigació per a estudiants i professionals. En aquesta ocasió, la participació pot ser presencial i en línia.

L'organització de les ponències es dividirà en diverses sessions i es dedicarà especialment a la miopia. Divendres a la vesprada es mostraran els avanços en el diagnòstic i el tractament que s'estan duent a terme en les clíniques oftalmològiques i, posteriorment, grans grups i cadenes d'òptiques presentaran el seu model de negoci.

Dissabte al matí es presentaran els últims avanços en investigació de les empreses del sector òptic, i a la vesprada hi haurà una taula redona centrada en el control de la miopia en la qual participaran investigadors i clínics de reconegut prestigi. Entre altres qüestions, s'hi abordarà quan començar el control de la miopia a càrrec de Laura Batres, professora en el Departament d’Optometria i Visió de la Universitat Complutense de Madrid (UCM); el paper de les lents oftàlmiques per al control de la progressió de la miopia amb Cristina Arroyo, investigadora postdoctoral Margarita Salas en el Departament d’Optometria i Visió de la UCM, o el control de la miopia i les lents de contacte amb Antonio Verdejo, director del centre d'optometria COVER a Madrid. A més, Itziar Coloma, oftalmòloga de l'Hospital General d'Elx, del Centre Mèdic Verge de la Caritat de Cartagena i de Vip Clinic a Alacant, parlarà sobre l'ús d'atropina en el control de la miopia.

La jornada finalitzarà amb dos cursos monogràfics d'interès clínic i amb gran aplicació pràctica dedicats a l'adaptació de lents esclerals i com gestionar una òptica de manera eficient.

Inauguració

L'acte inaugural, previst a les 15.30 hores de divendres 12 de maig en la mateixa sala de graus de l'edifici d’Òptica i Optometria, comptarà amb la vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació per al Desenvolupament, Rosa María Martínez, la degana de la Facultat de Ciències, Magdalena García Irles, i la directora del Departament d’Òptica, Farmacologia i Anatomia de la UA, María del Mar Seguí.

OPTOINNOVA, jornada celebrada des de 2014, s'ha convertit en un referent nacional quant a formació per a estudiants, professionals i empreses en el camp de l’òptica i l’optometria. Organitzada pel Departament d’Òptica, Farmacologia i Anatomia i l'Escola de Negocis de la UA, la jornada compta amb el patrocini i col·laboració de la Facultat de Ciències de la UA, el Col·legi d’Òptics-Optometristes de la Comunitat Valenciana, més d'una vintena d'institucions, moltes empreses nacionals i multinacionals del sector òptic i les clíniques oftalmològiques de referència de la província d’Alacant.

Programa complet