Comencen els Concerts de Primavera de l'Orquestra Filharmònica de la UA

Sota la direcció del director titular i artístic, Mihnea Ignat, l'OFUA oferirà dos concerts solidaris en benefici d'Alinur i Apsa, el Concert en Família i actuarà a l’Alfàs del Pi

El reconegut pianista romanès Silvan Negrutiu acompanyarà l'OFUA en tres dels concerts

 

 

Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA), dirigida per Mihnea Ignat Pianista romanès Silvan Negrutiu

Alacant, 17 de març de 2014

El Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística, a través de la seua Aula de Música, ha dissenyat una programació amb quatre concerts que integren els tradicionals Concerts de Primavera de la UA, a càrrec de l’Orquestra Filharmònica (OFUA), dirigida per Mihnea Ignat.

Com és habitual, part d'aquests concerts tindran caràcter solidari i s'inclouen en la marca VEU solidària de la UA. En aquesta edició dos concerts destinaran la recaptació a benefici del Centre d'Educació Especial ALINUR (20 de març, a les 20 h, en el Paranimf, amb un preu donatiu de 5 euros) i a benefici de l'Associació APSA (22 de març, a les 20 h, en l'ADDA, amb un preu donatiu de 15 euros). Tant el gerent d'APSA com el president d'ALINUR, han coincidit a destacar la importància d'aquests concerts solidaris, ja que és necessari donar a conèixer la tasca d'aquestes dues entitats i, per descomptat, aconseguir ajuda econòmica en aquests temps, per la qual cosa han agraït la tasca solidària de la UA i dels patrocinadors d'aquesta iniciativa.

La programació de Concerts de Primavera arranca el pròxim dijous 20 de març en el Paranimf de la UA, a les 20 h, amb el Concert a benefici del Centre d'Educació Especial ALINUR. Enguany el programa inclou el reconegut pianista Silvan Negru%u021Biu, que actuarà com a solista al costat de l'OFUA en tres dels concerts (excepte en el Concert en Família). El divendres 21 de març l'OFUA actuarà en la Casa de la Cultura de l’Alfàs del Pi, a les 20 h, amb entrada lliure. La regidora de Cultura de l’Alfàs, Rocío Guijarro, ha detallat que aquesta és la primera activitat amb la qual s'inicia la col·laboració cultural amb la UA, després de la signatura d'un conveni per a tal fi.

El dissabte 22 l'orquestra farà doblet amb dues actuacions: al matí, el Concert en Família en el Paranimf, a les 12 h (amb entrades a 5 euros per a adults i gratuïta per a xiquets menors de 14 anys), i a la vesprada oferirà el Concert a benefici de l'Associació APSA en l'Auditori de la Diputació d'Alacant (ADDA), a les 20 h.

El director titular i artístic de l'OFUA, Mihnea Ignat, ha dissenyat un programa ple d'esperit romàntic que inclou dos conegudíssimes obres del gran repertori simfònic per als concerts. En la primera part l'OFUA acompanyarà Negrutiu en el famós Concert per a piano i orquestra núm. 5 en mi bemoll major “Emperador” de L. van Beethoven. Després del descans sonarà la Simfonia núm. 5 Op. 64 en mi menor del gran compositor rus P. I. Txaikovski. Una obra plena de sentiment romàntic en la qual l'OFUA i el seu director, Mihnea Ignat, posaran de manifest el gran talent i encert que acompanyen sempre les seues interpretacions. Tot açò al servei d'una causa benèfica.

 

CONCERT EN FAMÍLIA PER A TOTS ELS PÚBLICS

El dissabte 22 de març, a les 12 h, el Paranimf acollirà el Concert en Família. Segons el director de l'OFUA, Mihnea Ignat, aquest concert té com a objectiu principal acostar la música clàssica als espais no convencionals i a un tipus de públic que d'una altra forma no tindria accés a la gran tradició cultural de la música clàssica. Serà un concert divertit i participatiu durant el qual els més menuts de la família podran viure molt de prop una orquestra filharmònica i podran interactuar de forma directa amb el director i amb els músics. Es pretén d'aquesta forma desmuntar a poc a poc els prejudicis i les falses percepcions que sobretot les generacions més joves han anat desenvolupant últimament en relació amb la música clàssica.

Enguany el programa del Concert en Família inclourà fragments de la Simfonia núm. 5 Op. 64 de P. I. Txaikovski. Una obra que mostrarà les infinites possibilitats expressives de la música clàssica per a orquestra simfònica.

 

Calendari de concerts

20 març, 20 h, Paranimf, a benefici d'Alinur, 5 euros

21 de març, 20 h, Casa de Cultura de l’Alfàs del Pi, entrada lliure

22 de març, 12 h, Paranimf, Concert en família, 5 euros adults i gratuïta per a xiquets menors de 14 anys

22 de març, 20 h, Adda, a benefici d'Apsa, 15 euros

 

PATROCINEN: la Fundació Manuel Peláez, Vectalia i Grup Marjal

HI COL·LABOREN: Ajuntament de l’Alfás del Pi, Diputació d'Alacant, Fundació de la Comunitat Valenciana i Auditori de la Diputació d'Alacant (ADDA)