Revista digital de la Universitat d'Alacant

Notícies i esdeveniments

Veure més notícies Canal RSS
Estudiant en UA

La Universitat d’Alacant, la millor valorada per a cursar quatre titulacions

La Universitat d’Alacant és la millor valorada per a cursar quatre titulacions, segons la 23a edició del “Rànquing 50 carreres”, del diari El Mundo. El diari aplica un total de 27 criteris i indicadors externs, com resultats en rànquings internacionals o informes de l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA).

10/05/2024
Grup_AVI_sòls_p1

Investigadors de la UA milloren les propietats de sòls destinats a la construcció amb l’ús de residus ceràmics

L’objectiu de l’estudi, desenvolupat pel Departament d’Enginyeria Civil de la Universitat d’Alacant, passa per minimitzar l’impacte ambiental derivat de la producció de materials per a estabilitzar el sòl, amb resultats comparables als obtinguts amb altres tradicionals com el ciment o la calç.

10/05/2024
Rage_recurs_p1

La Universitat d’Alacant impulsa un estudi sobre la soledat entre la població major de 18 anys a la província

La iniciativa de l’Observatori de la Soledat de la UA està oberta a tota la població i consisteix en un qüestionari que es fa a través d’Internet. Totes les dades arreplegades seran analitzades grupalment i exclusiva amb finalitats d’investigació.

10/05/2024
PRESENTACIÓ_1_p1

La presentació de la Comunitat d’Aprenentatge sobre IA centra el debat en els reptes per al seu ús en educació

La UA ha acollit avui la presentació d'aquesta plataforma per a enriquir l’intercanvi d’experiències al voltant de l’ensenyament i l’aprenentatge de la Intel·ligència Artificial. La inauguració ha sigut a càrrec de la directora de l’ICE, Rosana Satorre, i del vicerector de Transformació Digital de la UA, Rafael Molina.

10/05/2024

El catedràtic de la UA José Carlos Rovira i el poeta Raúl Zurita presenten a Xile Escrito sobre España. Pablo Neruda

Es tracta d’una coedició de la Universitat d’Alacant i la Universitat de Talca, en la qual es recuperen els escrits que Neruda va dedicar a Espanya. Concretament la publicació s’ha presentat a les ciutats de Santiago, Talca i Valparaíso, amb gran èxit d’assistència.

10/05/2024
UPUA Ajuntament-

Recepció a l’Ajuntament d’Alacant d’un grup d’alumnes de la Universitat Permanent

La regidora de Comerç i Hostaleria de l’Ajuntament d’Alacant, Lídia López Rodríguez, ha rebut aquest matí a la casa consistorial la directora de la Universitat Permanent (UPUA), Marian Aleson Carbonell, i alumnes de la UPUA al costat d’un grup d’estudiants i professors visitants Erasmus que es troben d’estada aquesta setmana en la UA.

10/05/2024
Mire

La Càtedra ‘Antoni Miró’ convoca ajudes per a la producció d’exposicions

La Càtedra d’Art Contemporani «Antoni Miró» ha publicat la convocatòria de tres ajudes per a la producció d’exposicions, en concepte de materials i la publicació del catàleg. Amb aquesta proposta, la Universitat d’Alacant vol promoure la producció d’exposicions i contribuir a la promoció de l’art contemporani.

10/05/2024
Francis Mojica

Francis Mojica, Premi Innovació i Investigació en els premis Anove 2024

L'investigador de la Universitat d'Alacant rep un nou reconeixement al seu treball a través de l'Associació Nacional d'Obtentors de Vegetals. La cerimònia de lliurament dels premis Anove 2024 tindrà lloc el pròxim dia 6 de juny.

AppCRUE
09/05/2024
XXV MARATÓ D'OCUPACIÓ UA_1_p1

Més de 100 entitats i gairebé 3.000 estudiants participen en la XXV Marató d’Ocupació i Emprenedoria de la UA

L’esdeveniment, organitzat des del Vicerectorat d’Estudiants i Ocupabilitat a través del Centre d’Ocupació de la UA, ha permès que les empreses facen 120 entrevistes exprés i recullen més de 2.000 currículums entre els participants.

AppCRUE
09/05/2024
BIP_Coimbra2_p1

Professorat i estudiants de Dret Civil de la UA aborden a Coïmbra el “Dret de consum i dret de la salut en l’era digital”

La Universitat d'Alacant i la Universitat de Coïmbra desenvolupen aquesta setmana (del 6 a l’11 de maig) aquesta formació específica emmarcada en la modalitat Erasmus+ de Programes Intensius Combinats. Fins a la universitat portuguesa s'ha desplaçat una delegació de la UA formada per cinc professors del Departament de Dret Civili deu estudiants.

09/05/2024
T4E_1-

L’Aliança T4EU convoca ajudes per al desenvolupament de projectes col·laboratius entre els seus socis

Aquest programa, dirigit a enfortir la cooperació acadèmica a Europa, ofereix finançament per a una àmplia gamma d’iniciatives, des de l’inici d’activitats d’investigació fins a l’organització d’esdeveniments científics i la creació de nous plans d’estudi. Per a sol·licitar les ajudes, en els projectes han de participar, almenys, dues universitats pertanyents a l’aliança.

09/05/2024
logo-crue-p1

Comunicat de la CRUE sobre la situació a la Franja de Gaza

La Junta Rectora de la Conferència de Rectors i Rectores de les Universitats Espanyoles (CRUE), reunida el 9 de maig de 2024, vol deixar constància del seu profund pesar pels gravíssims esdeveniments que a hores d’ara es produeixen a la Franja de Gaza.

09/05/2024
L'Alcu?dia 2024_1_p2

Les excavacions arqueològiques en L’Alcúdia descobreixen la ciutat ibera fundacional del jaciment

Investigadors de la Universitat d'Alacant i la Universitat de Múrcia treballen en el projecte “Dames i herois. Després de la Ilici ibèrica”, que des de l’any 2017 tracta de documentar les diferents fases històriques del jaciment d’Ilici. El descobriment permet contextualitzar la fase més antiga de l’Alcúdia.

AppCRUE
08/05/2024
CONFERÈNCIA ROSA BALLESTER 168

L’humanisme en la medicina, a debat a la Universitat d’Alacant

La trobada, amb aforament complet, s’ha celebrat a la sala d’actes de la Facultat de Ciències de la Salut i ha comptat amb l’assistència i la participació d’estudiants i professors dels graus que s’hi imparteixen.

08/05/2024
cartell-gemma-P1

El MUA programa un intens mes de maig

Noves exposicions, tallers didàctics, conferències, convocatòries, el projecte “En llibertat vigilada” i la celebració del Dia Internacional dels Museus. Demà s'inaugura “Sauvage. Els desproveïts”, de l'artista alcoiana Sílvia Sempere, i divendres, la mostra de PhotoAlicante “La naturalesa oculta”, de Gema B. Ramos.

08/05/2024
Palestina_1_p2

Estudiants de la UA s’uneixen a les protestes mundials en solidaritat amb Palestina amb una acampada al Campus

L’onada mundial de solidaritat amb el poble palestí ha arribat a la Universitat d’Alacant on un grup d’estudiants ha convocat una acampada, que continuarà fins el pròxim dissabte, dia 11 de maig, per a demanar l’alt al foc immediat i indefinit a Gaza i el respecte als drets humans.

AppCRUE
08/05/2024
Conferència_Emilio_Balaguer_p1

“Humanitats i medicina” protagonitza la conferència anual de la Càtedra Emilio Balaguer en la Universitat d’Alacant

La presentació de l'acte, que tindrà lloc entre les 9 i les 11 h d'aquest dimecres en la sala d'actes de la Facultat de Ciències de la Salut, serà a càrrec d'Amparo Navarro, rectora de la UA, Rocío Julià, degana de la Facultat de Ciències de la Salut i de Macario Alemany, director de la Càtedra Emilio Balaguer.

07/05/2024

La UA fa un estudi del trànsit per a dissenyar una rotonda en l’accés des de l’autovia

Aquesta proposta va ser una de les seleccionades, per una àmplia majoria, per a ser inclosa dins dels pressupostos participatius de 2024. L’objectiu és evitar la circumval·lació completa al perímetre del campus. D’aquesta manera, s’eviten emissions de C02.

07/05/2024
Cartell_Punazdas_p1

L’activisme en Humanitats, protagonista d’una jornada cultural en la UA

El Grau en Humanitats de la Universitat d'Alacant celebra demà dimecres, 8 de maig, la VIII Jornada Teoria i Pràctica de les Humanitats: Idees, Accions i Emocions. L'esdeveniment està obert a tot el públic i tindrà lloc entre les 15 i les 20.30 hores, en la biblioteca del Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti.

07/05/2024
el-mur-rosa_p1

Enrique del Pozo presenta el seu documental El muro rosa en la Seu Ciutat d'Alacant

L'acte tindrà lloc demà dimecres, 8 de maig, a les 19 hores. Guardonat amb el premi a millor documental internacional sobre drets humans de la Universitat de Roma, la cinta aborda la persecució a la comunitat LGBT en l'Espanya franquista, la persecució a l’Orient Mitjà, l'assetjament escolar o la teràpia d’aversió.

07/05/2024
Port_Alicante1_p1

La UA i el port d’Alacant estudien noves vies de col·laboració

La rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro i la vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica, María Jesús Pastor, s’han reunit amb el president de l’Autoritat Portuària d’Alacant, Luis Rodríguez. Es tracta de la primera trobada institucional entre les dues entitats des del canvi de presidència. 

07/05/2024

El grup d’investigació de Geopolítica de la UA organitza un seminari per a analitzar l’auge dels populismes davant de les pròximes eleccions europees

El pròxim 9 de juny se celebren les eleccions europees, motiu pel qual des de el grup d’investigació Geopolítica_UA, i en col·laboració amb Equip Europa, s’ha organitzat un seminari de debat en el qual es tractaran temes de candent actualitat en el panorama polític.

06/05/2024
Equipodebate3

L’equip de debat de la Universitat d’Alacant aconsegueix la tercera posició en el torneig nacional de debat Tres Cultures

El Club de Debat de la Universitat d'Alacant (CDUA) ha participat un any més en el torneig nacional de debat Tres Cultures, que ha tingut lloc en la Universitat de Còrdova, en el qual han participat estudiants d'universitats de tot Espanya.

06/05/2024

Estudiants de la Universitat Permanent de la UA se’n van d’Erasmus a Polònia i Portugal

La Universitat Permanent de la Universitat d’Alacant (UPUA) continua liderant la mobilitat Erasmus+ en els programes universitaris per a majors. Després de l’èxit de l’any passat, la UPUA promou una nova iniciativa en col·laboració internacional amb la Universitat Jagiellonian de Cracòvia i amb la Universitat Internacional de Lisboa.

06/05/2024
Portada_Aiguadolc_p1

La Seu Ciutat d’Alacant acull la presentació del monogràfic “Còmic i literatura” de la revista L’Aiguadolç

Eduard Baile, director del Departament de Filologia Catalana i membre de l'Aula del Còmic de la UA, és el coordinador de l'ampli dossier dedicat a la relació entre "Còmic i literatura". El treball serà presentat demà dimarts, 7 de maig, a les 19 h, en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

06/05/2024
diputacion

La UA i Diputació treballaran conjuntament per a fomentar el turisme educatiu en universitats americanes

El president de la institució provincial es reuneix amb la rectora de la Universitat d’Alacant per a abordar la participació de tots dos organismes en la fira NAFSA que se celebrarà del 28 al 31 de maig a Nova Orleans

06/05/2024