Després de dues dècades com a dibuixant de Disney, Manuel Galdón exposa les seues 'Converses invisibles' al MUA

La mostra s’inaugura demà amb una trentena d’obres d’il·lustració digital; dibuixos amb llapis, retolador i collage; escultures de paper i animació digital

Ídols, humans i naturalesa, permeten a l’autor parlar amb la seua obra de la difícil comunicació humana, individual i col·lectiva, i d’aquesta amb la naturalesa

 

Dibujante_Galdon

 

Alacant. Dijous, 21 de novembre de 2019

Les «Converses invisibles» de Manuel Galdón arriben demà divendres 22 de novembre a la Sala Sempere del Museu de la Universitat d’Alacant (MUA). L’acte inaugural tindrà lloc a les 20 hores i l’exposició romandrà oberta al públic fins al 12 de gener de 2020.

Després de dues dècades com a dibuixant de Disney, l’autor presenta en aquesta exposició, comissariada pel professor Juan A. Roche, una trentena d’obres que mostren el seu ús personal del dibuix a través de diferents tècniques: il·lustració digital, dibuixos amb llapis, retolador i collage, escultures de paper dibuixades i animació digital. Manuel Galdón presenta en aquesta exposició la difícil comunicació humana, individual i col·lectiva, i d’aquesta amb la naturalesa, i utilitza com a intermediaris alguns ídols situats entre la realitat i la idealitat, el caos i l’ordre, el cel i la terra, l’humà i el sobrehumà i el material i l’espiritual.

L’autor afirma que li agrada veure l’espectador com una part de la seua obra i «m’interessa la comunicació silenciosa que s’hi genera. És com que sense aquesta relació comunicativa entre comunicador i receptor, l’obra no tinguera sentit». Galdón afig que el dibuix de línia clara i l’esbós han aconseguit, per mèrits propis, el nivell d’art: «Crec que el dibuix és un mitjà molt honest. Puc expressar ràpidament els meus pensaments, conceptes, sense sentir-me afectat per condicionaments socials, intel·lectuals o tècnics».