L'escultor Frutos María inaugura 'Acer i derelictes de la mar' al MUA

La mostra exposa dues col·leccions, una d’obres d’acer i una altra amb restes marines de derelictes rescatats i convertits en art

2019_Fruits_Maria

 

Alacant. Dimecres, 13 de novembre de 2019

El Museu de la Universitat d’Alacant inaugura una nova exposició el pròxim divendres 15 de novembre amb obres de l’escultor de Burgos establit a Alacant Frutos María i reunides sota el títol «Acer i derelictes de la mar». La mostra s’inaugura a les 19 hores a la sala el Cub del MUA i estarà oberta al públic fins al 12 de gener de 2020.

Frutos María exposa en aquesta mostra dues de les seues col·leccions: una d’obres en acer «en les quals roman l’arquitectura» i una altra amb restes marines de derelictes que són rescatats pel creador per a convertir-los en art, a la qual l’autor denomina «nova vida». «Les peces que componen Nova Vida naixen de tots aquests materials que rescate amb cura de derelictes marins: fustes, ferros, cordes, arpillera...

Aquest deteriorament tan esquinçador, fruit de la bravesa de l’onatge de la mar, no fa sinó enriquir aquestes matèries que recupere com a germen de les meues obres», afirma l’escultor. Frutos María afig que, a més de crear art, amb aquesta feina «contribuïsc a una necessitat tan fonamental com és la neteja del medi marí, tan vital per a la fauna que l’habita com vital per als éssers humans».

Respecte a l’altra col·lecció integrada per escultures d’acer en les quals roman l’arquitectura, l’autor afirma que «amb l’obstinació de la imaginació, de la tècnica i la mateixa experiència en el disseny i maneig d’eines i màquines, sóc capaç de convertir-me en el creador d’aquestes obres de ferro, d’acer, de formigó, d’alumini, de plom, de pedra... Aquests són els materials amb els quals em sent més identificat».