El MUA inaugura Temps d'Art 2019 de la mà de la Càtedra Antoni Miró d'Art Contemporani UA

La mostra està integrada per les propostes plàstiques de Paco Sempere i David Trujillo, seleccionades per a les ajudes de producció d’exposicions que ofereix la càtedra


2019_catedra_Miro2

 

Alacant. Dijous, 19 de setembre de 2019

El Museu de la Universitat d’Alacant i la Càtedra d’Art Contemporani Antoni Miró de la UA inauguren demà divendres, 20 de setembre, a les 20 hores, Temps d’Art 2019, a la sala El Cub del MUA. La mostra exposarà les propostes plàstiques de Paco Sempere i David Trujillo, artistes seleccionats en la convocatòria d’ajudes per a la producció d’exposicions que ofereix la càtedra. L’exposició estarà oberta al públic fins al 27 d’octubre.

Paco Sempere presenta «L’inefable Wabi-Sabi», un projecte escultòric realitzat amb fusta tallada que cerca una poètica de la imprecisió. Sempere resol els volums de les obres mitjançant l’ús del foc, respectant l’acabat de les superfícies carbonitzades per a observar la seua plasticitat. Amb la proposta «Cartografies de l’element invisible», David Trujillo convida a reflexionar sobre l’espai (hertzià) ocult, electromagnètic i intangible que ens envolta, travessa i interacciona amb l’espai físic, i ho fa mitjançant la presa de dades i el posterior procés de sonificació i visualització a través de l’art.

La Càtedra Antoni Miró d’Art Contemporani es va crear l’any 2015 amb l’objectiu de promoure i contribuir al coneixement i a la difusió de l’art contemporani, especialment valencià, gràcies a la col·laboració entre la Universitat d’Alacant, l’artista Antoni Miró, l’Ajuntament d’Otos i l’Ajuntament d’Alcoi. La càtedra va nàixer amb la voluntat de ser un nucli de reflexió, debat, recerca i divulgació en el camp de l’art plàstic contemporani, així com de les seues relacions amb el pensament i amb la resta de manifestacions artístiques: literatura, música, o cinema, entre d’altres.

La Universitat d’Alacant, a través Càtedra Antoni Miró d’Art Contemporani, i en col·laboració amb la Fundació Banc Sabadell, convoca cada any vuit beques per a la investigació i producció d’exposicions. Tres de les ajudes s’han destinat a la producció d’exposicions en concepte de materials i publicació del catàleg; tres més per a la investigació teòrica, crítica o històrica de l’art contemporani, i dues per a investigar sobre les diferents activitats desenvolupades per l’Antoni Miró.