Magistrats de la UE i experts en registre i protecció de varietats vegetals participen en la V Jornada Internacional sobre varietats vegetals a la Universitat d'Alacant

L’activitat sobre propietat intel·lectual està organitzada per l’Àrea de Dret Mercantil en col·laboració amb el màster de Propietat Industrial i Intel·lectual, Magister Lvcentinvs

Enrique Herrero, vicerector d’Estudis i Formació, inaugura la Jornada en representació del rector de la UA

 

Jornada_varietats_vegetalsAlacant. 12 de novembre de 2018

Per a tractar d’aclarir l’estat del sistema de Propietat Intel·lectual per a la protecció de les Varietats Vegetals l’Àrea de Dret Mercantil de la Universitat d’Alacant en col·laboració amb el màster de Propietat Industrial i Intel·lectual de la UA, Magister Lvcentinvs, organitza la V Jornada Internacional sobre varietats vegetals demà dimarts 13 i el dimecres 14 de novembre de 2018 a la sala d’actes de la Facultat d’Educació. La jornada, dividida en nou sessions i una taula redona, tindrà la participació d’experts en la matèria de totes les institucions competents per al registre i la protecció de les varietats vegetals.

Durant l’activitat es tractarà el sistema de comunitària de protecció de varietats vegetals, el Conveni UPOV i els beneficis del sistema de protecció d’obtencions vegetals, la perspectiva de l’Oficina Europea de Patents, les diferents qüestions que són motiu de debat en matèria de varietats vegetals i plantejades davant de l’Oficina Espanyola de Patents i Marques, els mitjans de producció agrícola i la globalització, l’examen tècnic DHE i els procediments i protocols tècnics d’actuació en el Departament de Proves de Varietats Vegetals de Naktuinbouw (Holanda). A més, es farà una anàlisi comparativa entre la pràctica de l’OCVV i de l’EUIPO entre marques i varietats vegetals.

Amb la finalitat d’invertir en investigació i desenvolupament de noves varietats, els ponents exposaran, a més, de forma específica, els contractes de transferència de tecnologia en les obtencions vegetals i el seu incentius en els empresaris del sector.

Els magistrats de la Unió Europea analitzaran les resolucions principals que circumscriuen aquesta matèria. Aquesta, unida a l’exposició de diferents qüestions controvertides per professionals que diàriament plantegen les seues demandes davant dels òrgans jurisdiccionals especialitzats, mostraran una perspectiva general de tots els agents implicats en aquest sector concret.

Participaran en la Jornada Jut Théophile M. Margellos, president de la Sala de Recursos de l’Oficina de la Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO); Sven Stümann, president de la Segona Cambra de Recursos de l’Oficina de la Propietat intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO); Peter Burton, secretari general adjunt d’UPOV, Unió Internacional per a la Protecció de les Obtencions Vegetals (Ginebra, Suïssa); Francesco Mattina, vicepresident de l’Oficina Comunitària de Varietats Vegetals (CPVO); Paul van der Kooj; president de la Sala de Recursos de l’Oficina Comunitària de Varietats Vegetals (CPVO); Anna Bacchin,Lawyer Patent Law| dir. 5.2.1, Oficina Europea de Patents (EPO); José Antonio Sobrino, subdirector general de Mitjans de Producció Agrícoles de l’Oficina Espanyola de Varietats Vegetals (MAPA i OEVV); Esperanza Gallego Sánchez; catedràtica de Dret Mercantil de la UA, membre de la Secció Segona de la Comissió General de Codificació del Ministeri de Justícia i directora del Departament de Dret Mercantil i Processal de la UA; Pilar Iñiguez Ortega, professora titular del Departament de Dret Mercantil. UA, directora acadèmica del Mòdul de Patents i Transferència de Tecnologia del Magister Lvcentinus. Màster en Propietat Industrial i Intel·lectual de la UA; Antonio Villarroel López de Garma, secretari general de l’Associació Nacional d’Obtentors Vegetals (ANOVE); Gabriel Gabriel González Limas, cap de Servei de Patents de l’Àrea Química II. Biotecnologia i Aliments, de l’Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM); Laura Piñán Gonzalez, especialista DHE & Coordinadora de Projectes Internacionals; Naktuinbouw Variety Testing Department (Holanda) i Pedro Tent, advocat especialista en Propietat Industrial. Soci a Garrigues Advocats.

El vicerector d’Estudis i Formació de la UA, Enrique Herrero, serà qui inaugure la Jornada demà dimarts 13 de novembre, a les 9.00 hores, en representació del rector de la UA. Al seu costat participaran en l’acte Jut Théophile M. Margelos, president de la Sales de Recursos, Oficina de la Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO); Peter Burton, secretari general adjunt d’UPOV (Unió Internacional per a la Protecció de les Obtencions Vegetals) de Ginebra, a Suïssa; Francesco Mattina, vicepresident de l’Oficina Comunitària de Varietats Vegetals (CPVO); José Antonio Sobrino Maté, subdirector general de Mitjans de Producció Agrícoles de l’Oficina Espanyola de Varietats Vegetals (MAPA i OEVV), del Ministeri d’Agricultura , Pesca i Alimentació i Oficina Espanyola de Varietats Vegetals.

La Jornada està dirigida per Esperanza Gallego Sánchez, catedràtica de Dret Mercantil de la UA, i Pilar Iñiguez Ortega, professora titular del Departament de Dret Mercantil de la UA.