Concert Cum Laude a l'ADDA amb alumnes del màster d'Interpretació de Guitarra Clàssica de la UA

Jelena Ratkovic de Sèrbia i Ana Maria Iordache de Romania interpretaran obres de Teleman, Mertz, Turina, Scarlatti, Rodrigo i Castelnuovo-Tedesco

 

Recital_guitarra1

 

Alacant. Dimecres, 7 de novembre de 2018

L’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA) acollirà el pròxim divendres 9 de novembre a les 20 hores el Concert Cum Laude, interpretat per alumnes del màster d’Interpretació de Guitarra Clàssica de la Universitat d’Alacant que han obtingut la màxima qualificació, «cum laude», en el màster durant el passat curs. En aquesta ocasió van obtenir aquest esment la sèrbia Jelena Ratkovic i la romanesa Maria Iordache, i seran elles les protagonistes d’aquest concert. Les dues interpretaran un repertori format per obres de Teleman, Mertz, Turina, Scarlatti, Joaquín Rodrigo i Castelnuovo-Tedesco.

 

 

 

AnaMaria_Iordache

 

 

Ana Maria Iordache

Nascuda a Bucarest, Romania, va començar a tocar la guitarra als sis anys d’edat amb Eugen Mang. Va fer el grau en Interpretació Musical a la Universitat Nacional de Música de Bucarest sota la direcció de Dr. Catalin Stefanescu-Patrascu. Ha rebut màster classes de mestres com Marcin Dylla, Judicael Perroy, Costas Cotsiolis, Duo Melis i Carlo Marchione. Ha sigut premiada en nombroses ocasions en diversos concursos internacionals, entre els quals destaquen el 1r premi en Classical Guitar International Competition Sinaia, Romania; Eduard Pamfil Maeştrii Chitarei i en l’European Competition for Young Guitarists Andrés Segòvia a Vel-bert, Alemanya. Ha actuat en prestigioses sales a Romania i Niça.

Ha sigut jurat en l’International Young Competition a Romania. L’any 2017 s’ha editat el seu primer CD, Reverie, amb el segell romanès E&E Music Production.

 

 

  Jelena_Ratkovic

Jelena Ratkovic

Va començar a tocar la guitarra als set anys. Ha estudiat amb Leighann Narum, Meliset Abreu, Alice Artzt, Tania Chagnot, Stephen Aron and Zoran Dukic. A l’octubre del 2007, va ser acceptada en el programa de música «Cycle Spécialisé» en el Conservatori de Val de Bièvre - L’Haÿ els Roses (França) i al juny del 2010 va rebre el «Diplôme d’Études Musicals». Va continuar els estudis amb la professora Tania Chagnot. Va completar la llicenciatura en Música en el Reial Conservatori de la Haia l’any 2015 amb el professor Zoran Dukic. Jelena ha participat en diversos festivals de guitarra i obtingut premis en competicions internacionals. Ha fet concerts a Sèrbia, França, els EUA i els Països Baixos. A més d’actuar en solitari, interpreta música de cambra al costat de la mezzosoprano Veronique van der Meijden i la pianista Sanja Drakulic Ratkovic.

És també professora de guitarra, va obtenir el títol de llicenciada en Educació Musical i ensenya en el Projecte de l’Orquestra Creativa a la Haia, a més de fer classes privades amb estudiants de guitarra motivats i talentosos.