Revista digital de la Universitat d'Alacant

Notícies i esdeveniments

Veure més notícies Canal RSS
Dart imatge-

Un investigador de la UA publica en Nature l’anàlisi de les imatges preses en la missió DART de la NASA

La prestigiosa revista Nature communications ha publicat avui un article que té el professor Adriano Campo Bagatin, de l’equip de Ciències Planetàries de la Universitat d’Alacant, com a autor principal i en el qual s’explica com després de dur-se a terme la missió DART de la NASA.

03/05/2024
Inma Checa premis CODiNuCoV-

Un estudi dietètic de la UA millora l’estat d’un pacient amb discapacitat intel·lectual i patologies digestives

La intervenció nutricional forma part del Treball Final de Grau d’una alumna de Nutrició Humana i Dietètica. La investigació ha resultat finalista en un concurs del Col·legi de Dietistes i Nutricionistes de la Comunitat Valenciana.

03/05/2024
conferència-traduccion-opera-

‘El rol del traductor audiovisual en l’òpera’ a debat en la UA

Anabel Alenda, traductora d’audiovisual del Gran Teatre del Liceu, imparteix la conferència ‘Dando el cante’, sobre aquesta temàtica. La cita tindrà lloc en la sala de graus de la Facultat de Filosofia i Lletres, el pròxim dilluns 6 de maig a les 15 hores, amb entrada lliure, limitada a la capacitat de la sala.

03/05/2024
glaucoma-01

La campanya de prevenció del glaucoma de la UA, l’Ajuntament d’Alacant i la Fundació Alió detecta un 15% de casos positius

Estudiants del grau en Òptica i Optometria i del màster d’Optometria Avançada i Salut Visual de la UA van fer proves de tensió ocular i avaluacions del fons retinal.

03/05/2024
Helena 6 maig(2)

El grup d’investigació ‘Mitjan, societat i paisatge’ de la UA organitza una conferència sobre la Reserva Forestal de Bobiri a Ghana

Helena Osei-Egyir, estudiant predoctoral de la Universitat de Kumasi imparteix aquesta xarrada com a part de la seua estada d’investigació a la UA, gràcies al programa de les ajudes de cooperació a investigadores subsaharianes que ofereix la UA.

03/05/2024
viatge vice12

La Universitat de Alacant amplia la seua oferta de mobilitat internacional amb noves destinacions a l’Àsia Central

La vicerectora de Relacions Internacionals ha mantingut quaranta reunions a Uzbekistan i Kazakhstan, gràcies a una trobada organitzada pel Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació en la qual ha participat la UA.

02/05/2024
ebt

El projecte InferIA es constitueix com una nova EBT de la Universitat d’Alacant

La iniciativa va nàixer el 2022 al Parc Científic de la UA a través del programa Aptenisa i s'ha fet realitat com a empresa de base tecnològica. InferIA ofereix un sistema de descobriment i cerca de dades basat en tècniques d'intel·ligència artificial destinat a empreses i organitzacions.

02/05/2024
guanyadors

L’equip de la UA guanya la II Edició del Moot Court CONEDE

L’equip d’estudiants de la Universitat d’Alacant ha aconseguit el primer premi en la II Edició del Moot Court CONEDE, la competició de simulació de judicis més gran d’Espanya organitzada per Consell Nacional d’Estudiant de Dret que ha tingut lloc en la seu del Consell General del Poder Judicial.

02/05/2024
maraton empre 2

La UA celebra el 8 de maig la XXV Edició de la Marató d’Ocupació i Emprenedoria Universitària

Empreses, estudiantat i titulades i titulats es reuneixen en aquesta trobada que té com a objectiu principal obrir les portes del món laboral.

AppCRUE
02/05/2024
PRESENTACION EQUIPS ESPORTIUS UA 2018 2562

La Universitat d’Alacant aconsegueix 95 medalles en els campionats autonòmics d’esport universitari

La Universitat d'Alacant ha aconseguit en aquesta edició classificar quatre equips per a les finals del CAEU: bàsquet femení, voleibol femení i rugbi femení, que van aconseguir la medalla de plata i el rugbi masculí que va quedar en tercera posició en la fase final.

02/05/2024
concòrdia

Els departaments d’Humanitats i d’Història adverteixen de les mancances científiques de la proposta de Llei de la concòrdia

En el comunicat, els signants conviden «totes les persones», «a fer seua aquesta Declaració i donar-hi suport», i demanen «respectuosament als grups parlamentaris presents a les Corts Valencianes que no aproven la llei, i es mostren disposats, amb aquesta finalitat, a reunir-se amb els grups parlamentaris que així ho vulguen.

02/05/2024

Comença un nou cicle de cinema en versió original al campus d'Alcoi de la UA

L'Aula de Cinema i Audiovisual programa tres projeccions al maig en col·laboració amb l'Ajuntament, la Fundació Mútua Llevant i l'Escola Oficial d'Idiomes. El cicle consta de tres projeccions durant el mes de maig: Mon meilleur ami (El meu millor amic), de Patrice Leconte; Quo vado? (Un italià a Noruega), de Gennaro Nunziante; i Nirgendwo in Afrika (En un lugar de África), de Caroline Link.

02/05/2024
RECTORA

La CRUE i la Fundació Muy Interesante col·laboraran per a la divulgació del coneixement acadèmic i científic

Aquest acord, subscrit durant l’última reunió de la Junta Rectora, representa la unió d’esforços per a acostar els avanços i descobriments dels nostres acadèmics i investigadors a una audiència àmplia, i arribar a més de seixanta-vuit milions de persones al mes a Espanya i Amèrica Llatina.

02/05/2024
CEUA 1

Abel Martínez Ortuño pren possessió com a president del Consell d’Estudiants de la UA

Amparo Navarro trasllada al nou president que el Consell comptarà amb la col·laboració de tot l’equip directiu perquè ‘sense estudiants la Universitat no té sentit’. Abel Martínez ha destacat que el seu mandat es basarà en la defensa de l’estudiantat de manera ‘col·laboradora i constructiva’.

30/04/2024
estudi

Un estudi pioner remarca la importància de la carronya i els carronyers en els aiguamolls a escala mundial

L’article, publicat en Biological Reviews, destaca que els beneficis que aporten els carronyers superen àmpliament els possibles perjudicis. Entre les seues funcions clau hi ha la recirculació i el transport de nutrients, així com la regulació de la qualitat de l’aigua, cosa que beneficia tot l’ecosistema, des del sòl i les plantes fins a ocells i mamífers.

30/04/2024
cartel-trabajo-digitalizacion_2

Els reptes que representa la digitalització en el treball, a debat en un seminari en la UA

Els pròxims dies 6 i 7 de maig de 2024 tindrà lloc en la sala de graus de la Facultat de Dret de la Universitat d'Alacant, i en format híbrid i presencial, el Seminari Internacional Treball i Digitalització: Avanços i Reptes per a la Negociació Col·lectiva.

30/04/2024
Nuci?a-

La Universitat d’Alacant organitza una jornada per a potenciar el turisme gastronòmic als municipis d’interior a la seu de la Nucia

Experts convocats pel Centre de Gastronomia del Mediterrani Gasterra UA-Dénia i l’Ajuntament de la Nucia reflexionaran sobre l’oportunitat que representa el turisme gastronòmic per a dinamitzar l’economia dels municipis d’interior.

30/04/2024
programa-jornada-infantil-

La Universitat d’Alacant i la Universitat Autònoma Nacional de Mèxic dediquen una jornada a la poesia infantil mexicana a l’aula

La trobada tindrà un format en línia servirà per a ampliar el cànon de lectures en espanyol a través de referències que comparteixen el seu treball en recursos educatius oberts. D'aquesta manera, “es podrà formar docents, conversar amb referències actuals i, alhora, plantejar idees per a treballar en equip i innovar”.

30/04/2024
islandia upau-

El Club de debat de la UPUA aborda la visió d’Islàndia des de diversos punts de vista

La primera sessió tindrà lloc el pròxim 2 de maig a les 19.45 hores a la Sala Miguel Hernández de la Seu Universitària d’Alacant i se centrarà en la visió del turisme des d’Espanya i la protagonitzarà Elisa Rico Cánovas, doctorada a Alacant i professora de la UA en Geografia i Turisme i membre investigador de l’Institut Universitari d’Investigacions Turístiques.

30/04/2024
premi Arxiu de la Democracia1

L’Arxiu de la Democràcia de la UA, guardonat amb el Premi Vicent Ventura

L’Arxiu de la Democràcia de la Universitat d’Alacant ha sigut un dels guardonats en aquesta edició, «pel seu esperit de llibertat i de lluita per la democràcia», juntament amb la historiadora Carmen Agulló i l’assagista Josep Iborra (a títol pòstum).

29/04/2024
CONVENI UA -AJUNTAMENT D'ALACANT 1220

La UA i l’Ajuntament d’Alacant creen una càtedra sobre l’activitat turística a la ciutat

La Universitat d'Alacant i l'Ajuntament d'Alacant han posat en marxa la Càtedra de Turisme Ciutat d'Alacant amb la finalitat d'analitzar l'impacte del turisme a la ciutat i d'investigar els productes, els processos i les experiències turístiques més innovadores que aporten valor a Alacant.

29/04/2024
XARRES TITULACIONS 2024 0004

La Universitat d’Alacant evita un ciberatac al seu sistema informàtic central

La ràpida actuació de la Divisió de Seguretat del Servei d’Informàtica evita un intent d’atac al sistema central informàtic de la Universitat d’Alacant. L’incident, que es va produir durant la Setmana Santa, ha quedat reduït a l’accés a un servidor extern i independent que ja ha sigut desconnectat i afecta, únicament, el sistema de dades d’antics alumnes.

29/04/2024
huawei

La Universitat d’Alacant reconeguda per Huawei com a “acadèmia destacada” d’Europa

L’Escola Politècnica Superior de la UA va posar en marxa la primera acadèmia Huawei d’Europa el 2014. Els alumnes de la UA David Romero, Iván Montiel i Rafael Mesa, i el seu professor Julio Jornet van ser premiats en la categoria Network Track.

29/04/2024

La UA projecta el curtmetratge Súper en el Dia Internacional contra l’Assetjament Escolar

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial contra l'Assetjament escolar, l'Aula de Cinema i Audiovisual de la UA, en col·laboració amb la Facultat d'Educació, organitza la doble projecció del curtmetratge Súper. Solo un paso es suficiente, amb presència del director Víctor Cruz. El curt podrà veure's dijous 2 de maig en l’aula ED/0-12 de la Facultat d'Educació, a les 10 hores, i en la sala d'actes del mateix centre a les 17 hores.

29/04/2024
Gastrolabora-

El Programa Gastrolabora reuneix professionals del sector amb estudiants del grau en Gastronomia i Arts Culinàries de la UA

La II edició ha comptat amb tallers d’experts en nutrició, restauració col·lectiva, I+D, indústria alimentària, organització d’esdeveniments gastronòmics, art i cultura. La iniciativa facilita que l’alumnat oriente la seua carrera professional.

29/04/2024