Exposició antològica de Ferran Cabrera en el MUA per a commemorar el 150 aniversari del seu naixement

La mostra retrospectiva sobre l'autor alcoià inclou obres que no s’havien exposat des de feia més de cinquanta anys

Cabrera

 

Alacant. Dijous, 7 de desembre de 2017

El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) inaugura dilluns que ve, 11 de desembre, a les 19 hores, la mostra «Ferran Cabrera Cantó. 150 anys», una exposició antològica sobre el pintor alcoià, amb la qual el MUA li ret homenatge en el 150 aniversari del seu naixement.

L'exposició, comissariada per José Luis Antequera, estarà oberta al públic fins al 21 de gener de 2018 a la sala El Cub i presenta una visió gran angular de tots els gèneres i estils que el mestre va practicar durant els seus més de cinquanta anys de pintor. El recorregut expositiu engloba des del seu aprenentatge a València, Alcoi, Madrid i Roma, fins a la seua maduresa, transcorreguda entre les muntanyes i els edificis modernistes d'Alcoi, la seua ciutat. El MUA ha volgut mostrar obres de l'autor que fa més de cinquanta anys que no havien sigut exposades, juntament amb altres pintures que mai han eixit dels salons dels col·leccionistes.

Cabrera Cantó va ser un pintor polifacètic. A través del temps que li va tocar viure va haver d'adaptar-se a les tècniques formals del seu moment: academicisme, realisme, preciosisme, modernisme fins que va desembocar en un luminisme plein air de pinzellada solta i dibuix ajustat.

 

El recorregut expositiu

L'exposició «Ferran Cabrera Cantó. 150 anys» recorre les etapes estilístiques del pintor a través de més de seixanta obres disposades en tres apartats: Etapa de formació a Espanya: Acadèmia de Sant Carles (València), Estudi taller de Llorenç Casanova (Alcoi) i Acadèmia de San Fernando (Madrid) (1881-1891). Realisme romàntic, simbolisme, modernisme i quadres religiosos; Etapa de formació a Itàlia: Acadèmia de Roma, Nàpols, Florència, Venècia (1892-1894). Realisme social, costumismes, escenes mitològiques i nus, i Alcoi: el retorn del pintor a casa (1895-1937). Quadres d'amor i mort, Realisme acadèmic, natura morta, quadres religiosos, retrats, costumisme, interiors, luminisme i autoretrats.